pexels.com

Két vádlott elhatározta, hogy idős és beteg embereket megtévesztve adnak el nekik olyan eszközöket, amik gyógyhatás kiváltására alkalmatlanok.

 

Az egyik vádlott ehhez különböző cégeket szerzett meg olyan vádlott-társai neve alatt, akik ténylegesen nem voltak a cégek tulajdonosai és tevékenységet sem végeztek bennük.

 

A vádlottak telefonos központokat működtettek Budapesten, Tatabányán és Győrben, melyek feladata az volt, hogy ingyenes egészségügyi felmérésre hívják meg a leendő ügyfeleket.

 

Eddig ismerős, ugye? A súlyosabb rész még csak most jön.

 

Az ország területén hat városban, köztük Szombathelyen is üzlethelyiséget béreltek, sőt, alkalmazottakat vettek fel azért, hogy a leendő vásárlóknak egészségügyi felmérést színleljenek. A cél az volt, hogy megtévesszék ezeket az embereket egészségügyi állapotuk súlyosságáról, így a kínált eszközöket eladhassák nekik, amik egyébként gyógyhatás kiváltására alkalmatlanok.

 

Az első és másodrendű vdlottak és a hat városban (Szombathelyen, Pécsen, Miskolcon, Szegeden, Kecskeméten és Érden ) működtetett csoportok vezetői határozták meg a beosztottjaik (későbbi vádlottársaik) feladatát.

 

Utasították őket, sőt, tanácsokat is adtak nekik, hogy az üzletekben hogyan tévesszék meg a jellemzően idős érdeklődőket.

 

A legelképesztőbb, hogy olyan látszatot kellett kelteniük, mintha az eladó maga orvos, vagy egészségügyi dolgozó lenne. Kötelező elem volt a fehér köpeny, és a nyakba lógatott fonendoszkóp.

 

Ilyenkor vizsgálatot színleltek, majd közölték a megtévesztett személlyel, hogy súlyos beteg, de javulni fog, ha megveszi az adott terméket.

 

Terápiamatrac, alvásgarnitúra, légtisztító, lágylézer karóra, illetve különböző masszírozó készülékek. Ilyeneket tukmáltak rá a rémült “betegekre”, akik sokszor azt hitték, súlyos állapotban, életveszélyben vannak.

 

Bizonyítottan 345 sértettet tévesztettek meg így, több mint 94,7 millió forint kárt okozva.

 

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség 45 vádlottat bűnszervezetben elkövetett több rendbeli csalás bűntettével vádol, és velük szemben jellemzően fegyházban, illetve börtönben végrehajtandó szabadságvesztés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta, míg további 
7 vádlottat közokirat-hamisítás bűntettével vádol, akikkel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.


 

comments powered by Disqus

Már hosszú ideje betegeskedett.

Köztük Dzsamál Hasogdzsit, a meggyilkolt szaúdi újságírót.

Az infrabicikli a titkos fegyver!

A Falco amerikai légiósa sérvműtétje miatt utazott haza.

23 darab háromkerekű elektromos motorral bővít a Magyar Posta.

Romániában vadászott, amikor megtörtént a baleset.

2x2 sávot 15 másodperc alatt kell legyűrnie a gyalogosoknak. Az időseknek esélytelen a mutatvány.

Ragaszkodik a magyarázathoz a miniszterelnök.

Szigetszentmiklósra látogattak a srácok.

Szombathelyen meddig várjunk még?

Legutóbb ilyen klímában 18 méterrel voltak magasabb a tengerek.

Bejött a kormánynak a korhatáremelés: kevesebb a nyugdíjas.

Twitter megosztás Google+ megosztás