Horváth Gábor színeváltozása

ugytudjuk.hu 2023-04-27 16:05:39
A korábban több párthoz is dörgölőző önkormányzati képviselő egy magánbeszélgetést hozott nyilvánosságra. A beszélgetés résztvevőjét a testülettel akarta elmarasztaltatni.

Egy magánbeszélgetésből kiragadott egy mondatot vitt a mai szombathelyi közgyűlés elé Horváth Gábor (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő. A képviselő szerint ugyanis megfenyegette őt egy újságíró. Ezért Illés Károly (Fidesz-KDNP) frakcióvezető egy olyan határozati javaslattal élt, amelyben a közgyűlést arra kérte, hogy fejezze ki szolidaritását Horváth képviselő mellett.

Ennek kapcsán komoly vita alakult ki a testületi ülésen.

Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester arra figyelmeztetett, hogy egy magánbeszélgetés semmiképpen sem tartozik a nyilvánosságra, főképp nem a közgyűlésre. Majd Nemény a 2019-es kampány ideje alatt a Fideszhez köthető, mára már eltűnt ingyenes kiadványt, a Szombathelyi Hírlap címlapjait vette elő. Mint mondta, rengeteg gyalázkodást kapott ő akkor, de mint közszereplő ezt tűrnie kell.

A dolog fonákja, hogy a parlamenti Fidesz frakció éppen a napokban nyújtott be egy olyan törvénymódosítást, amely szerint a közszereplőknek nagyobb tűrési kötelezettsége lenne az újságírókkal szemben. Ehhez képest a szombathelyi Fidesz frakció tagja, Horváth Gábor közvetve éppen ez ellen ágál.

Fotó: Savaria Fórum,

A vitában egyébként Czeglédy Csaba (független) arról beszélt, hogy a fideszes képviselők lassan egy éve nem kértek elnézést egy olyan ügyben, ahol korábban elmondták, hogy egy újságírót elmarasztal a bíróság, majd, amikor jogerősen felmentették, nem követték meg őt.

Czeglédy élt egy módosító javaslattal is, ami így szólt:

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése kinyilvánítja egyetértését azzal kapcsolatban, hogy szolidaritását fejezi ki dr. Czeglédy Csaba képviselővel, az őt ért törvénytelen újságírói cselekmények miatt, és egyben elhatárolódik a személyét ért ezen cselekményektől és ezen személyektől.

A Közgyűlés felkéri a polgármestert, hogy keresse meg az Origo és a PestiSrácok internetes sajtótermékek kiadóit, valamint a TV2 médiaszolgáltatás médiatartalom-szolgáltatóját annak érdekében, hogy a kiadók és a médiaszolgáltató vizsgálja ki az Origo főszerkesztője, Gábor Lászlónak és Kovács András újságírójának, továbbá a PestiSrácok főszerkesztője, Huth Gergelynek és újságírói, Füssy Angélának és Szarvas Szilveszternek, valamint a TV2 Tények hírigazgatója, korábbi nevén Kökény-Szalai Viviennek és műsorvezetői, Marsi Anikónak, Gönczi Gábornak, Andor Évának dr. Czeglédy Csaba önkormányzati képviselőt ért törvénysértő magatartásait, és a vizsgálatok lezártát követően tájékoztassa a Közgyűlést annak eredményéről.

Mind köztudott, Kovács Andrást jogerősen elítélték dr. Czeglédy Csaba megrágalmazása miatt, ugyanígy elítélték Füssy Angélát és Szarvas Szilvesztert, Huth Gergely a felelős főszerkesztőként a tucatnyni PestiSrácok által dr. Czeglédy Csabával szemben elvesztett személyiségi jogi és sajtóhelyreigazítási perért, Gábor Lászlóval és a TV2 munkatársaival szemben pedig jelenleg is büntetőeljárás van folyamatban a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt rágalmazás vádjában.

A Közgyűlés felkéri a polgármestert, hogy keresse meg a Magyar Újságírók Országos Szövetségét annak érdekében, hogy vizsgálja ki nevezettek dr. Czeglédy Csaba önkormányzati képviselőt ért törvénysértő magatartásait, és a vizsgálat lezártát követően tájékoztassa a Közgyűlést annak eredményéről.

A vita során Horváth Attila (Éljen Szombathely!) alpolgármester Horváth Gábor színeváltozásáról is beszélt. Mint elmondta, a képviselő a 2019-es kampány előtt kereste meg az Éljen Szombathely!-t, hogy az ő színeikben indulna el a választáson. Majd a végső válaszukat meg sem várva a Fidesz holdudvarában feltűnve végül a kormánypárt logójával indult el a képviselői székért.

Horváth Gábor egyébként szinte az összes politikai tömörülést végigjárta Szombathelyen. Volt tagja a Jobbiknak, ahonnan információink szerint kizárták. Majd a Molnár Miklós vezette Pro Savariába is bekopogtatott, hogy az egyesület tagjaként politizálna.

Az alpolgármester arra is emlékeztetett, hogy Horváth Gábor eddig egyetlen olyan költségvetési módosítást sem terjesztett elő, ami a körzetére vonatkozik. Helyette azonban posztol, fotózkodik, cirkuszt generál, minthogy inkább a valós munkát végezne.

A napirendi vita végén Czeglédy visszavonta módosító javaslatát.

Nemény polgármester a szavazás előtt felhívta a figyelmet arra, hogy Illés Károly határozati javaslata jogsértő lehet, mivel azt állítja, hogy Horváth Gábor meg lett fenyegetve holott ezt bíróság vagy egyéb hatóság nem mondta ki.

Amennyiben a testület ezt megszavazza, azzal azt kockáztatjuk, hogy az az ember, kinek a magánbeszélgetésben küldött üzenete kikerült, bepereli a várost - hívta fel a figyelmet.

A feltett szavazáson mindössze 5 fideszes képviselő nyomott igen gombot. Melega Miklós, Takátsné Tenki Mária, Illés Károly, Horváth Gábor és Sátory Károly. 

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.