Kettős ügyvezetés a Szombathelyi Haladásnál

Farkas Bazsi 2022-10-03 12:11:00
Séllei Árpád mellett, már Szántó Erzsébet is ügyvezető a cégnél. Gőbl Gábor távozott a focicsapat háza tájától.

Megjelent az Opten cégnyilvántartó jegyzékében, hogy immár kettős ügyvezetéssel látják el a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgó csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. ügyvezetését. 

Az eddigi ügyvezető Séllei Árpád mellé csatlakozott Szántó Erzsébet is, aki eddig a Haladás VSE klub menedzsereként dolgozott a szombathelyi sportéletben. 

Fotó: Haladás VSE Facebook

Szeptember 20-án küldtünk emailt a Haladásnak, hogy megtudjuk milyen szerepet tölt be a labdarúgó csapatnál Szántó, ám erre a mai napig nem kaptunk választ. Szántót telefonon is többször kerestük, de nem jártunk sikerrel. 

A Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. részben közpénzből működik, hiszen 10%-os tulajdonrésze van Szombathelynek a cégben. Úgy látszik a Kft. munkatársa mégis válogat a médiumok között. Itt jegyeznénk meg, hogy sajtómeghívót sem kap az Ugytudjuk.hu már jó ideje a csapattól.

Most az Opten adatai között jelent meg, hogy augusztus 22-én nevezték ki Szántó Erzsébetet ügyvezetőnek, ez szeptember 30-án jegyezte be a cégbíróság. 

A csapat hivatalos oldalán egyelőre semmilyen hír nem jelent meg azzal kapcsolatban, hogy Szántót kinevezték. Pedig korábban hasonló horderejű témákban a vezetőség tájékoztatta a szurkolókat.

Nem csak Szántó érkezése a hír a Haladás háza táján, hanem a korábbi klubmenedzser, Gőbl Gábor távozása is. Vele kapcsolatban is a csapatnál emailben érdeklődtünk, választ itt sem kaptunk, viszont a sportszakemberrel telefonon tudtunk beszélni.

Fotó: haladas.hu

Pontosan 1 éven át, 2022. február végéig dolgoztam menedzserként a Szombathelyi Haladás labdarúgó klub többségi tulajdonosának az Illés Sportakadémiának. Feladataim közé tartozott, hogy próbáljak forrásokat szerezni mindkét sportszervezeteknek. Olyan tulajdonos megnyerése volt a cél, aki hajlandó komoly szintű invesztícióra, olyanra amely révén biztonságosan fenntartható a Haladás labdarúgó klub működése. Az általam generált és Séllei Árpád, ügyvezetővel közösen kivitelezett tevékenységünk oda vezetett, hogy két nagyon komoly magyar befektető is érdeklődést, mutatott a Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. többségi üzletrésze iránt. Az egyikük lett végül a befutó, mégpedig az a mecénás, amelyik szívéhez igazán közel áll a Haladás. A szombathelyi klub szempontjából szükségszerű és pozitív irányú változások bekövetkeztével vállalt feladatomat elvégeztem. És forrásszerzés tekintetében is, hiszen az Illés Sportakadémia Alapítvány képviseletében általam megkeresett vállalkozások 340 millió forint TAO adófelajánlást tettek az Alapítvány számára, míg a Haladás Labdarúgó Kft számara 60 millió forint adófelajánlást sikerült gyűjtenem - nyilatkozta Szombathelyről történő távozása után 7 hónappal Gőbl Gábor, korábbi klubmenedzser.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.