Sztárok, vörös szőnyeg és élő közvetítés nélkül zajlott idén a Golden Globe-díjátadó

Vágvölgyi Bálint 2022-01-10 08:37:00
A kutya karmai közt és a West Side Story kapta a filmes fődíjakat.

Jane Campion A kutya karmai közt című alkotása kapta a legjobb drámai film, Steven Spielberg West Side Storyja pedig a legjobb musical vagy vígjáték Golden Globe-díját helyi idő szerint vasárnap este a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben a megszokott külsőségek nélkül megrendezett ceremónián.

A televíziós mezőnyben a legjobb drámasorozat trófeáját az Utódlás nyerte el a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetségétől (HFPA), a legjobb vígjátéksorozat pedig a Hacks lett.

A kutya karmai közt | Hivatalos előzetes | Netflix

Az Oscar-díjas Jane Campion rendező és író filmje, A kutya karmai közt „lélegzetelállító", „csodálatos" és „egy mestermű". A főbb szerepekben Benedict Cumber...

A Golden Globe-gálából, amely a hollywoodi sztárok nagyszabású partijaként rendszerint mintegy 18 milliós televíziós nézettséggel zajlott, ezúttal egy 90 perces zártkörű esemény lett, jelöltek és vörös szőnyeg, házigazda, sajtó és élő közvetítés nélkül.

Mivel az újságírószervezetnek megtépázott hírneve miatt nem sikerült hírességeket felkérnie az idei Golden Globe-nyertesek kihirdetésére, a HFPA által támogatott karitatív szervezetek munkatársait hívták meg a vasárnapi eseményre, és ők jelentették be a díjazottakat. Mint a HFPA honlapján kiemelte, az elmúlt 25 évben mintegy 50 millió dollárt adományozott nonprofit és jótékonysági szervezeteknek.

A győztesek névsorát honlapján és közösségimédia-felületein posztolta ki a HFPA.

A legjobb rendezés Golden Globe-díját Jane Campion kapta A kutya karmai közt című westernjéért. Kenneth Branagh Belfast című önéletrajzi ihletésű, fekete-fehér drámáját a legjobb forgatókönyv díjával jutalmazták.

West Side Story (12E) - hivatalos feliratos előzetes

Valahol vár egy hely...Steven Spielberg új filmje decembertől a mozikban!Facebook: https://www.facebook.com/FilmKockak/Instagram: https://www.instagram.com/f...

A legjobb idegen nyelvű film elismerését a japán Drive My Car kapta, az animációs filmek közül pedig az Encanto győzött. A legjobb színészi díjakat a drámai mezőnyben Nicole Kidman (Az élet Ricardóéknál) és Will Smith (Richard király), a vígjáték vagy musical mezőnyben pedig Rachel Zegler (West Side Story) és Andrew Garfield (Tck, Tick... Boom!) kapta. A mellékszereplőknek járó Golden Globe-bal Ariana DeBose-t (West Side Story) és Kodi Smith-McPhee-t (A kutya karmai közt) díjazták.

A legjobb filmzenéért járó elismerést Hans Zimmer kapta a Dűnéért, a legjobb filmdal pedig a Nincs idő meghalni című James Bond-film főcímdala lett Billie Eilish-től.

Billie Eilish - No Time To Die

Listen to "No Time To Die", the theme song for the 25th James Bond film, out now: http://smarturl.it/NoTimeToDieShop the "No Time To Die" 7" Vinyl: https://s...

A televíziós produkcióknál a korlátozott epizódszámú sorozatok közül a The Underground Railroad kapta a díjat.

A drámasorozatok színészi díjait Michaela Jae Rodriguez (Póz) és Jeremy Strong (Utódlás), a vígjátéksorozatok színészi trófeáit Jean Smart (Hacks) és Jason Sudeikis (Ted Lasso) nyerte el. Kate Winslet az Easttowni rejtélyek című minisorozatban nyújtott játékáért, Michael Keaton pedig a Dopesick című minisorozatban játszott főszerepért kapott Golden Globe-ot.

A tévés mellékszereplők díját a Squid Game sztárja, O Yeung-su és az Utódlás színésznője, Sarah Snook nyerte el.

A HFPA tavaly azt követően került össztűz alá, hogy a Los Angeles Times etikai mulasztásokat tárt fel működésében, és felhívta a figyelmet arra, hogy a 87 fős testületnek egyetlen fekete tagja sem volt. A szervezetet ért korrupciós vádak és a sokszínűség hiánya miatt az NBC tévécsatorna májusban bejelentette, hogy nem sugározza a 2022-es Golden Globe-gálát, amelyet korábban a legnézettebb díjkiosztó műsorok közé soroltak az Oscar és a Grammy után.

A hollywoodi stúdiók és publicisták ezt követően nagyrészt hátat fordítottak az újságírószervezetnek, a Golden Globe-jelölések decemberi bejelentése után alig akadt olyan sztár, aki nyilvánosan ünnepelt volna.

A HFPA az utóbbi hónapokban többször hangsúlyozta, hogy alapjaiban megváltozott. Felvettek egy vezető tanácsadót, aki a sokszínűséget garantálja, átalakították a vezetőséget, és a szervezet 21 új taggal bővült, köztük hat fekete újságíróval, emellett ötéves együttműködési megállapodást kötöttek az NAACP-vel, a legbefolyásosabb polgárjogi szervezettel és átszabták magatartási kódexüket is.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.