Négymillió forintra nő a kamatmentes önkormányzati kölcsön összege Győrben

Pintér Bence 2021-11-29 14:00:07
Eddig kétmillió forint volt a felső határ.

Számos ponton módosulhat a keddi közgyűlésen az önkormányzati tulajdonú lakások bérletéről, valamint a lakásvásárlás és -építés támogatásáról szóló győri önkormányzati rendelet, de ezek közül a legpozitívabb, hogy ha elfogadja a közgyűlés a javaslatot,

akkor az eddigi legfeljebb 2 millió forint helyett legfeljebb 4 millió forint kamatmentes kölcsön járhat majd az első ingatlanukat vásárló győrieknek az önkormányzattól.

A rendelet szerint a lakástulajdonnal nem rendelkező nagykorú, természetes személy első lakástulajdona megszerzéséhez kamatmentes önkormányzati kölcsöntámogatásban  részesülhet. A kölcsöntámogatás csak egyszer és egyféle jogcímen, Győr Megyei Jogú Város közigazgatási területén történő, legalább egy lakásegységet kitevő ingatlantulajdon vásárlásához vagy építéséhez biztosítható, és bizonyos feltételeket teljesíteni kell hozzá.

Hozzájön persze a történethez az is, hogy jelenleg a polgármester által elrendelt változtatási tilalom miatt Győrben nem sok új lakás épül, eközben a Győr környéki településeken épülő új lakóparkok ingatlanai elég kelendőek: a vámosszabadi Szitásdomb II. – ami Szitásdomb I.-hez hasonlóan közelebb van Győrhöz, mint Vámosszabadi lakott részéhez – lakásai már mind elkeltek. De az önkormányzati hitel használt lakásra is felhasználható.

Szólj hozzá!

Győri polgármesterjelölti vita: Pintér Bence igent, Dézsi és Borkai nemet mondott

A Partizán szervezett volna polgármesterjelölti vitát Győrben.

Szombathely rendezi a jövő évi lacrosse Eb-t

Jövő nyáron Szombathelyen kerül sor a lacrosse Európa-bajnokságra.

Félmillió forintot loptak el egy idős, beteg embertől a soproni vasútállomáson

Az elkövetők megszerezték a bácsi bankkártyáját és annak PIN kódját.

Továbbra is rejtély, hogy miért nem vállalja fel szombathelyi címét Lenkai Nóra

Megszólalt albérlete ügyében a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Fellökte haragosát egy férfi Kőszegen

Egy szórakozóhelyen szólaltak össze.

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.