Több magyar is kiesett az olimpia második napján

Kovács Lilla 2021-07-24 13:03:00
Szilágyi Áron jól szerepel, a többieknek azonban nem sikerült a mai nap.

Több sportágban is indult ma már magyar versenyző, a legtöbbjüknek sajnos nem sikerült továbbjutni. 

Legelőször Mészáros Eszter kezdett, A Gödöllői EAC 19 éves világ-kupa győztes légpuskása 625,3 körös eredménnyel fejezte be a 60 lövéses alapversenyt, ezzel a 20. helyezést szerezte meg az ötven fős mezőnyben. Ő legközelebb kedden, a légpuskások vegyescsapat--versenyében áll majd lőállásba, párja Péni István lesz. 

"Az elején nagyon izgultam, de a végére sikerült összeszednem magam. Annyiban új helyzet volt ez a számomra, hogy olimpián eddig még sosem lőttem" - értékelt az MTI-nek Mészáros, aki hozzátette, reménykedik benne, hogy a továbbiakban már jobban fogja tudni kezelni az izgalmat, és ez a hátralévő versenyein már nem fogja megzavarni.
    "Eredetileg jobbat szerettem volna lőni, de ezért az eredményért is megdolgoztam, ezért teljes mértékben nem lehetek csalódott" - nyilatkozta a sportlövő, aki elismerte, hogy csak az utolsó négy sorozata volt jó, az első kettőben nem sikerült meglőnie azt, amit tud.
    "Nem akarok ezen túl sokat rágódni, mert tudom, hogy meg tudtam volna lőni a döntős szintet, de ez sajnos most így jött ki. Legközelebb már másképp alakul majd."

 
 
 

Búcsúzott a Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros is az asztaliteniszezőknél, a vegyes párosok első fordulójában. A magyar kettősnek bravúrra lett volna szüksége a negyedik helyen kiemelt hongkongi Vong Csun-ting és Tu Hoj-kem ellen, a kétszeres világbajnoki bronzérmes páros ellen 28 percig tartó mérkőzést vívtak.
 
Szudi ezzel befejezte szereplését Tokióban, Pergel viszont később még a csapat tagjaként is asztalhoz áll.
  
Eredmény:
vegyes páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Vong Csun-ting, Tu Hoj-kem (hongkongi)-Szudi Ádám, Pergel Szandra 4-0 (6, 5, 3, 9)

 

A kardvívóknál búcsúzott Decsi Tamás, aki az első asszójában 15-8-ra kapott ki a német, kétszeres Európa-bajnok Max Hartungtól, így 32 között kiesett a férfi kardozók egyéni versenyében.

    "Tudtam, hogy nagyon erős ellenfél vár rám, Hartung az egyik legjobb a mezőnyben. Ráadásul kicsit feszült is voltam, emiatt nem éreztem meg a ritmusát" - mondta az asszó után Decsi Tamás, aki később majd csapatban még pástra lép Tokióban.

A 2017-ben világbajnok Szatmári András meglepetésre 15-12-re kikapott az iráni Ali Pakdamantól, és Decsi Tamáshoz hasonlóan kiesett a 32 között a férfi kardozók szombati egyéni versenyében a tokiói olimpián. 

"Önmagam ellenfele voltam, és rosszul jöttem ki belőle - értékelt szomorúan, az MTK vívója. - Tudtam, hogy ha jól vívok, megnyerem a versenyt, viszont ha rosszul, akkor kikapok az első ellenfelemtől. És most nem vívtam jól, úgyhogy csak magamnak köszönhetem a kiesést."

Szatmári éremesélyes volt, 2017-ben világbajnok, 2019-ben vb-ezüstérmet szerzett. 
"Még egyelőre keresem a hibát. Nem éreztem nyomást, a felkészülés is rendben volt, tehát csak magamat tudom hibáztatni. 10-7-re még vezettem, úgy mentem fel a második félidőre, hogy megnyomom és elveszem a maradék kedvét is, de sajnos nem sikerült. Ahelyett, hogy elkezdtem volna vívni, igazából csak felraktam a kardomat a pástra, és ez ezen a szinten kevés" - fogalmazott a magyar vívó.

 A kétszeres címvédő Szilágyi Áron bejutott a döntőbe, azaz ismét éremért vívhat a férfi kardozók szombati egyéni versenyében a tokiói olimpián. London és Rio de Janeiro bajnoka harmadik asszójában, a negyeddöntőben fölényesen, 15-6-ra verte az iráni Ali Pakdamant, a következő mérkőzésén pedig az a georgiai Sandro Bazadze lesz az ellenfele, aki a nyolc között nagy meglepetésre 15-13-ra jobbnak bizonyult a világranglista-vezető, világbajnoki címvédő dél-koreai Oh Szang Uknál. Szilágyi ezután a legjobb négy között nagy csatában, 15-13-ra verte a georgiai Sandro Bazadzét.
    A magyar idő szerint 14.15 órakor kezdődő fináléban a dél-koreai Kim Jung Hvan vagy az olasz Luigi Samele lesz Szilágyi az ellenfele.

 

Eredmények:
    a 32 között:
Szilágyi Áron-José Quintero (venezuelai) 15-7
Max Hartung (német)-Decsi Tamás 15-8
Ali Pakdaman (iráni)-Szatmári András 15-12
    a 16 között:
Szilágyi-Mojtaba Abedini (iráni) 15-7
    negyeddöntő:
Szilágyi-Pakdaman 15-6
Sandro Bazadze (georgiai)-Oh Szang Uk (dél-koreai) 15-13
Kim Jung Hvan (dél-koreai)-Kamil Ibragimov (orosz) 15-14
Luigi Samele (olasz)-Enrico Berre' (olasz) 15-10

 

Az áprilisban Európa-bajnok Salim Omar 26-13-ra kikapott a tekvondósok férfi 58 kilogrammos kategóriájának nyolcaddöntőjében. A 18 éves magyar versenyző - akinek apja 1992-ben dán színekben olimpiai bajnok lett - a második helyen kiemelt Vito Dell'Aquilával csapott össze. Az olasz az első menetben jelentős előnyre tett szert, és bár Salim faragott hátrányából a második két percben, a harmadikban ismét a riválisa bizonyult jobbnak. A magyar tekvondós akkor folytathatja a küzdelmet az esti vigaszágon, ha legyőzője bejut a fináléba.

 

Az 57 kilogrammban szereplő Gálos Roland első mérkőzésén kikapott, így búcsúzott a tokiói olimpia ökölvívóversenyétől, melynek egyetlen magyar indulója volt. A bajaiak 26 éves bokszolója a kazah Serik Temirzsanov ellen lépett ringbe a nyolcaddöntőbe jutásért. Előzetesen kiélezett csatára lehetett számítani, összességében azonban Gálos sima vereséget szenvedett.

 

 

Csernoviczki Éva a nyolcaddöntőben búcsúzott a tokiói ötkarikás játékok cselgáncstornájának első napján. A 48 kilogrammos súlycsoport 34 éves magyar dzsúdósa - aki negyedik olimpiáján szerepel - a 16 közé jutásért az indai Shushila Likmabam ellen ipponnal nyert, a következő körben pedig a kategória egyik legjobbja, a 2017-ben világbajnok japán Tonaki Funa várt rá, aki harmadik kiemeltként erőnyerő volt az első fordulóban. Tonaki Budapesten szerezte vb-aranyát, emellett kétszer második volt vb-n, öt Grand Slam-tornát nyert, és eddigi mindhárom mérkőzésükön legyőzte az Ippon Judo Tatabánya versenyzőjét. 


 "Próbáltam minden erőmet felhasználni a japán ellen, tudtam, ha túljutok rajta, akkor van esély a jó szereplésre - nyilatkozott Csernoviczki Éva. - Nem számíthattam könnyű sorsolásra, mivel a komoly sérülésem miatt nem tudtam sok kvalifikációs versenyen elindulni. Úgy álltam hozzá, ha ez a meccs megvan, akkor könnyebb ellenfelek jönnek."
Hozzátette, nagyon elfáradt a Tonaki elleni mérkőzésen.
"Másfél hónapom volt csak a felkészülésre, ezt rutinnal valamelyest tudtam kompenzálni, de csak egy versenyen, a világbajnokságon indultam az olimpia előtt" - fogalmazott.

Csernoviczki a budapesti vb-n úgy nyilatkozott, az volt az utolsó előtti versenye, az MTI erre vonatkozó kérdésére most így válaszolt:
"A 48 kilogrammban biztos, hogy az utolsó meccsem volt. Még nem tudom a folytatást, de húsz éve vagyok ebben a súlycsoportban, ami rengeteg fogyasztást jelent". - mondta.

Csernoviczki így először zárt helyezetlenül olimpián, 2012-es harmadik helye mellett Pekingben és Rióban is hetedik volt.
A hét magyar dzsúdós közül vasárnap az 52 kilós Pupp Réka lép tatamira.

 

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.