Balla György fideszes képviselőhöz kell járulniuk a kivéreztetett városok vezetőinek, ha pénzt akarnak

Bazsó Bálint 2021-03-04 16:07:38
Politika level végtelen: Kreálj egy problémát, majd tegyél úgy, mintha meg akarnád oldani.

A 25 ezernél több lakosú vidéki településekkel folytatott egyeztetésekért felelős miniszteri biztossá nevezték ki szerdától Balla György fideszes országgyűlési képviselőt. A Miniszterelnökség közleményben azt írták: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter három hónapra nevezte ki Balla Györgyöt, március 3-ától. A koronavírus-járvány miatt szükséges stratégiai egyeztetésekért felelős miniszteri biztosként feladata lesz, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter és 69 településvezető között folytatott egyeztetéseket követően külön-külön tárgyaljon a 25 ezer lakos feletti vidéki városok képviselőivel - írták.

Fotó: MTI

A fővárossal és a budapesti kerületek vezetőivel Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára fog egyeztetni.
    
A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a következő hetekre tervezett tárgyalásokon a Miniszterelnökség mellett a Belügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium képviselői vesznek részt.

Mint írják: "Az egyeztetések célja, hogy az önkormányzatok igényeit figyelembe véve olyan megoldást találjanak, amely a települések hatékony működését biztosítja, valamint beruházások és fejlesztések révén javítja az infrastruktúra és közszolgáltatások minőségét, ugyanakkor munkahelyeket teremt és növeli a gazdaság teljesítményét is."

Az egyeztetések fekete öves nagymestere ül le a polgármesterekkel

Mint ismert, a kormány válságkezelés címén az önkormányzatokat bevételeinek egy részét, így többek között az iparűzési adó egy részét (csak ezzel a döntéssel mintegy 150 milliárd forinttól szabadították meg az önkormányzatokat) és a gépjárműadót elvonta vagy elengedte, ezzel a legtöbb települést rendkívül nehéz helyzetbe hozta. A nyilvánvalóan politikai akció akkor vált még nyilvánvalóbbá, amikor kiderült, a kormánypárti vezetésű városok jelentős kompenzációt kapnak.

A fideszes városoknak kompenzálja a kormány az elvonásokat

Békéscsaba, Debrecen, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Nyíregyháza, Sopron, Székesfehérvár, Szolnok, Veszprém, Zalaegerszeg egyaránt 1,38 milliárd forintos állami támogatást kapott önkormányzati feladatok ellátására - derül ki a december 24-én közzétett Magyar Közlönyből a 24.hu cikke szerint. Amíg Ausztriában az ottani kormány kisegíti a településeket, itthon Orbán Viktor a járvány okozta gazdasági károk enyhítését az elvonásokban látja.

Ilyen előzmények után már meg sem lepődhetünk a miniszteri biztos személyén, alkalmasabb embert ugyanis keresve sem találhatott volna az "egyeztetésekre" a Fidesz: Balla az országgyűlési munka során számtalan alkalommal bizonyította hogy ő az egyeztetések, kompromisszumok fekete öves nagymestere,

Ezt a szép hivatást gyakorolta akkor is, amikor tavaly tavasszal arról beszélt, hogy felfordult a gyomra az ellenzéktől:

"Fölfordult a gyomrom! Többször, de különösen akkor, amikor Vadai Ágnes – aki vastagon részt vett a 2008-as válságkezelésben – hihetetlen arroganciával követeli az egészségügyi dolgozók fizetésének megduplázását, miközben ők egyhavi fizetést vettek el annak idején ezektől a dolgozóktól"

Balla mestere az egyeztetéseknek, egyszerűen a vérében van a műfaj. Így volt ez három éve, 2018 nyarán, amikor többpárti egyeztetést tartottak a Belügyminisztériumban az alaptörvény-módosításról és a Stop Soros javaslatról. Az amúgy is emelkedett, agyzsibbasztóan ostoba, tökértelmetlen, de legalább marhasok pénzbe kerülő bohóckodás megtárgyalása és persze egyeztetést követően Balla György a 444 tudósítása szerint arról beszélt:

"Az ellenzék semmit sem tanult, és teljesen világos, hogy továbbra is az illegális migrációt támogatja".

Sőt, a képviselő szerint az ellenzéki politikusok "valódi szándéka" továbbra is az, hogy "Soros György ngo-it" támogassák, nem pedig az, hogy az illegális bevándorlás ellen lépjenek fel.

Szólj hozzá!

Mutatjuk a megújuló Citadella látványterveit

Két évig fog tartani az erőd felújítása.

Bödőcs Tibor: Megszakad a szívünk. Oltassák be magukat!

Egy fiatalon elhunyt óvónőről emlékezett meg a humorista.

Koronavírus: Gibraltárt leszámítva Magyarországon haltak meg a legtöbben a vírus miatt

A mai nappal lehagytuk Csehországot, csak a miniállam Gibraltár előzi meg Magyarországot a lakosságarányos halálozási adatot tekintve.

Itt az első szombathelyi tabló, amit az online oktatás ihletett

A művészetis diákok chat ablakokban várják a jövőt.

Elhunyt a Vas megyei autós társadalom egyik motorja, Farkas Zoltán

Mindenki “Bocija” koronavírus fertőzést kapott.

A feljegyzések kezdete óta 2020 volt a legmelegebb esztendő Európában

A 2020-as esztendő volt a legmelegebb Európában a feljegyzések kezdete óta - közölte az Európai Unió Copernicus Klímaváltozási Szolgálata (C3S) csütörtökön Londonban közzétett európai klímajelentésében.

Ittasan vezetve koccolta végig Szombathelyt egy sofőr, majd egy ereszcsatorna állította meg

Még egy busznak is nekitolatott, majd elhajtott a buszsofőr elől.

Mézes jó reggelt, Nagy István miniszter úr!

Az LMP üdvözöli az agrárminiszter döntését, hogy aláírta a „Mentsük meg a méheket és a gazdákat" című európai polgári kezdeményezést.

Vádat emeltek a kőszegi szilveszteri ámokfutó ellen

A sofőr ittasan rodeózott, majd csattant egy házfalnak.

Online tartalmakkal köszönti a Föld Napját a szombathelyi AGORA

Facebook-oldalára csalogat közleményében a kulturális központ

Ma ingyen utazhatnak az autósok a fővárosban a BKK járatain

A lehetőséget azok vehetik igénybe, akik a jegyellenőrzéskor Magyarországon kiállított érvényes forgalmi engedélyt mutatnak fel.

Nem kamu: összeházasodik Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc!

Az elmúlt hetekben, hónapokban sok pletyka keringett arról, hogy együtt vannak.

53 emberrel a fedélzetén eltűnt egy tengeralattjáró Indonézia partjainál

Helyi idő szerint hajnalban szakadt meg a kapcsolat a legénységgel.

van még itt cikk a témában:

Gulyás: Májusban elérhetjük a hatmillió beoltottat

Minden készen áll a teraszok, óvodák és iskolák nyitására.

Megkezdődtek az 5-ös metró próbafúrásai

Próbafúrásokkal kezdődött meg az M5-ös metróvonal megépítésének első szakasza a Kálvin térnél - közölte a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) szerdán.

Gulyás: Focimeccsre csak védettségi igazolvánnyal mehetünk

Egy héten belül újabb lazításról dönthet a kormány.