A TDK támogatja a szombathelyi kórház COVID osztályait

Fehér Buda 2021-01-26 14:07:00
A támogatás részeként egy speciális mobil ultrahang készüléket is kapott a kórház.

A szombathelyi TDK a munkakörülmények javítását szolgáló adományokkal támogatja a helyi Markusovszky Kórház három COVID osztályát. A TDK a támogatás részeként egy speciális mobil ultrahang készüléket is vásárolt a kórház számára, amely a tüdő- és COVID-19-fertőzött betegek esetében lehetővé teszi a gyors tájékozódást, a betegek mozgatása nélkül segít többek között abban, hogy egy kialakuló tüdőgyulladás időben felismerhető legyen.

A kórházban eddig nem volt mobil mellkasi ultrahang készülékünk, ugyanakkor a betegeket nem minden esetben tudjuk röntgenbe vinni. A TDK által a kórházunk számára megvásárolt mobil mellkasi ultrahang eszköz nagyon nagy segítség lesz a mindennapi munkánkhoz, a pandémia idején különösen.”

– hangsúlyozza Dr. Szima Barna, a Markusovszky Kórház három COVID osztályát vezető osztályvezető főorvos.

“Az ultrahang eszköz COVID-os betegeknél is segíti a gyors tájékozódást, több más fontos információ mellett a kezdődő tüdőgyulladás vagy a mellkasi folyadék megítélését is lehetővé teszi a betegek mozgatása nélkül.”

A TDK a vezeték nélküli eszköz megfelelő használatához szükséges kiegészítőket, így tartalék tölthető elemeket és egy iPadet is biztosított a kórház gyógyítói számára, tudtuk meg a TDK közleményéből.

„A célunk elsősorban az volt, hogy a szombathelyi kórház három COVID osztályán a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozók mindennapjait egy kicsit könnyebbé tegyük.”

– mondta Takács Balázs, a TDK Hungary Components Kft. ügyvezető igazgatója. “Láttuk, tapasztaltuk, milyen megfeszített munkát végeznek a kórház munkatársai, ezért a lehetőségeinkhez mérten tenni akartunk azért, hogy a mindennapi küzdelmet elviselhetőbbé tegyük a számukra, hiszen értünk, kollégáinkért, rokonainkért, barátainkért, a Vas megyeiekért ma talán ők vállalják a legnagyobb áldozatot. Köszönjük nekik!"

A vállalat előzetesen egyeztetett a COVID osztályokkal, hogy olyan segítséget nyújtson, ami valóban hasznos számukra. „Nagyon örültünk annak, hogy a kórház kívánságlistájának minden pontját teljesíthettük.” – fogalmazott Takács Balázs.

A TDK a mobil ultrahang készülék mellett a kórház mindhárom COVID osztályát igyekezett a lehetőségekhez mérten komfortosabbá tenni. Vízforralókat, kávéfőzőket, az ügyelőszobában elhelyezett tévékészüléket, vízautomatákat, kenyérpirítókat, szendvicssütőket vásárolt az osztályok számára, valamint ezekhez a kórházi mindennapokban hasznos tartós alapanyagokat – többek között nagy mennyiségű kávét, üdítőt, száraz süteményeket, vizet, stb. –  is biztosította.

„Ez az ellátmány áprilisig biztosan kitart” – foglalta össze az irodájában felhalmozott dobozok között állva Dr. Szima Barna maszkja mögött mosolyogva. „Mivel csak tíz fő tartózkodhat egy légtérben, így a kollégáimmal tízen gyűltünk össze, hogy egy nagy köszönetet mondjunk minden COVID osztályon dolgozó kollégánk nevében a TDK-nak. Nagyon sokat jelent nekünk ez a hangulatjavító támogatás.” – mondta a főorvos.

A szombathelyi TDK Hungary Components Kft.-ről

A TDK Hungary Components Kft. (korábban EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.) a világ egyik vezető elektronikai konszernje, a tokiói székhelyű TDK csoport tagja. A szombathelyi TDK Hungary Components Kft. a nemzetközi TDK csoport egyik legnagyobb európai fejlesztő- és gyártóközpontja az elektronikai alkatrészek és rendszerek területén. A több mint 25 éve működő szombathelyi telephely az induktivitások és alumínium elektrolit kondenzátorok versenyképes fejlesztő- és gyártóközpontja, Európában és világszerte rendkívül sok autóipari megrendelő számára szállít termékeket. Szombathely egyik legnagyobb munkáltatójaként jelenleg mintegy 2300 főt foglalkoztat.

A TDK konszernről

A tokiói székhelyű TDK konszern a világ egyik vezető elektronikai vállalata, amely különféle műszaki megoldásokat nyújt a mai, okos eszközökkel felszerelt társadalom részére. A TDK cég széleskörű anyagismereti tapasztalataira támaszkodva „a holnap vonzása” jelszóval éllovasa a technológiai fejlődésnek, amely a társadalmi változások motorja. A TDK-t 1935-ben alapították azzal a céllal, hogy az elektronikai és a mágneses termékek számára kulcsfontosságú alapanyagként szolgáló ferriteket értékesítse. A TDK innováción alapuló, széles körű portfóliója magában foglalja a passzív elektronikai alkatrészeket, úgy mint kerámia-, alumínium-elektrolit és fóliakondenzátorok, de beletartoznak a mágneses, nagyfrekvenciás, piezo- és védelmi funkciót ellátó termékek is. A termékspektrum részét képezik továbbá az olyan érzékelők és érzékelő-rendszerek is mint a hőmérséklet-, nyomás-, mágneses mező és MEMS-szenzorok. Ezeken túl a TDK áramellátó rendszereket, valamint elektromos energia tárolására szolgáló egységeket, mágnesfejeket és egyéb termékeket is gyárt. A konszern termékeit TDK, EPCOS, InvenSense, Micronas, Tronics és TDK-Lambda márkanevek alatt értékesíti. A TDK a fejlett piacokra koncentrál az autóipar, az ipari és fogyasztói elektronika, valamint az információ- és kommunikációs technológia területén. A vállalat Ázsiában, Európában, Észak- és Dél-Amerikában rendelkezik fejlesztő és gyártó telephelyekkel, valamint értékesítési irodákkal. A 2020-as gazdasági évben a TDK 12,5 milliárd USD árbevételt ért el, és mintegy 107 ezer munkavállalót foglalkoztatott világszerte.

Szólj hozzá!

Kiütéses győzelmet aratott a győri ETO

12:38 lett az eredmény Kisvárda ellen.

Hazugság, hogy nem lehet vakcinához jutni, inkább csak drágálljuk

Miközben a kormány az EU-t szapulja, valójában ismét kettős játékot játszik.

Már nem Ziga Mravljak az Egis Körmend vezetőedzője

Jelenleg több jelölttel is tárgyal a klub.

Giccses, de mégis megindító teaser érkezett Az Igazság Ligája című filmhez

Zack Snyder 4 éve húzódó álmát március közepén láthatjuk az HBO GO-n.

Ungár és Jenei a fideszes honatya Simon Róbert Balázshoz fordultak Rákosfalvy járvány alatt is vígan üzemelő kaszinója miatt

Az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője és Győr-Moson-Sopron megyei elnöke nyílt levelet intéztek a kormánypárt helyi politikusához.

Döntöttek az előválasztás menetrendjéről az ellenzéki pártok

Újabb mérföldkőhöz érkezett az ellenzéki együttműködés.

Célegyenesben a szombathelyi Jégcsarnok építése

Hamarosan elkezdődik a pályatest hűtési rendszerének a kialakítása is.

Fotókon a félelmetes tűz a berekben

A tűzoltók jelenleg is küzdenek a lángokkal Fonyódon.

Aki születésnapokkal játszik, egy számot sem talált el az ötös lottón

A 32 napos hónapot egyelőre nem találták még fel.

Nem bírt Jászberénnyel az Egis Körmend

A vasiak lemaradtak a hajrában.

Nagylelkűség: a kormány kifizeti az orvosok többletmunkáját

Külön díjazást kapnak azok a háziorvosok, akik hétvégén is oltanak.

Húsz hektáron ég a berek a Balatonnál

Minden tűzoltót odarendeltek, aki csak a környéken állomásozik.

van még itt cikk a témában: