Simán hozta második Európa Kupa meccsét az UNI-Győr

Vágvölgyi Bálint 2021-01-21 18:35:00
Az ukrán BC Prometey csapatát verték meg.

Az első fordulóban mindkét csapat vereséget szenvedett, így ennek a találkozónak az volt a tétje, melyik együttesnek maradnak életben a továbbjutási esélyei péntekig, a győri FIBA-buborék utolsó napjára.

Fotók: fiba.com

 

Jól kezdett a Győr, kétszer is sikerült remekül megjátszani a palánk alatt Mompremiert, aki biztos kézzel értékesítette a kínálkozó lehetőségeket. 4-4-es állásnál Török szórt remek triplát, majd Mosby is hármast dobott. 7-7 és 9-9 is volt a táblán, a győri kosarat Dubei szerezte, aki egy perccel később egy hármast is dobott - tudosít a BB1.hu. A magyar csapat nem tudott meglépni, Mosby mindig érkezett, amikor bajban voltak az ukránok. 14-14-es állásnál ismét Mompremier villant a palánk alatt, Dombai pedig triplát dobott. Hét ponttal léptek meg a magyarok. Török növelte tovább az előnyt, időt kért Viktoria Bolshakova. Mosby köszönt be közelről, Dombai viszont egy triplával közé tette a tízet. 16-26.

Liubnets jó büntetőivel indult a második negyed. Rosszul kezdte a játékrészt a Győr, hat pontra olvadt az előny. Jókor jött Wenninger hármasa, rögtön kettő is egy percen belül. Tíz volt közte ismét, 22-32. Mompremier nagyon jól játszott, remek centerjátékot követően és egy tempóból is betalált. Iványi Dalma időt kért, minden bizonnyal a védekezéssel voltak gondjai. 28-36 volt az eredményjelzőn a negyed derekán. A folytatásban az ukránok játszottak jobban, három pontra feljöttek. A negyed végére azonban begyújtotta a rakétákat a Győr, Wenninger harcosságának és pontosságának köszönhetően, megnyugtató fölényre sikerült szert tenni. 35-49.

Fotók: fiba.com

 

Mosby duplájával és a törökök jó védekezésével indult a második félidő. Mosby második duplája már tízre hozta fel az övéit. Monpremier törte meg a győri gólcsendet, de szellős volt a védekezés, újabb ukrán kosár érkezett. A magyarok őrizték tíz pont fölötti előnyüket, a vezetés nem forgott veszélyben. Rengeteg volt a bosszantó hiba, az eladott labda mindkét oldalon. A negyed  közepén Kiesel villant, tizennégy volt ide. Időt kértek az ukránok. Ebben a periódusban nagyon jól játszott a Győr, feljavult a védekezés, akadt több jó egyéni teljesítmény is. A húszat Dubei tette közé, duplát dobott a magyar válogatott kosaras. 41-63-as állásnál pedig már időt is kértek az ukránok. Mollováék csak hat pontot dobtak ebben a negyedben. 41-66.

Az utolsó negyedre a lényegi kérdések eldőltek. A Győr ennek ellenére koncentráltan kosarazott, őrizte fölényes előnyét. Iványi Dalma maximális koncentráltságot várt el a csapatától, amikor húszra feljöttek az ukránok időt is kért. Kiesel duplával, Wenninger triplával jelezte, hogy értették a feladatot. A Győr magabiztosan nyerte meg a mérkőzést és holnap a továbbjutásért játszik. 56-83.

BC Prometey - Uni Győr - MÉLY-ÚT 56-83 (16-26, 19-23, 6-17, 15-17)

BC Promotey: Dubrovina 9/3, Horobets 12/6, James 4, Mosby 19/6, Liubnets 2. Cserék: Mollova 10, Datsko -, Mosiienko -.

UNI-Győr – MÉLY-ÚT: Kiesel 6, Wenninger 13/6, Dubei 16/, Török 10/6, Mompremier 24. Cserék: Barnai 6, Révész - , Dombai 6/6, Lass -, Kéita 2.

Szólj hozzá!

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.