Kilenc pontos előnnyel gyűrte maga alá a Nagyváradot a Falco

ugytudjuk.hu 2019-09-17 19:47:00
Már tizennyolccal is vezetett a magyar bajnok, de a végére leblokkolt.

A magyar válogatott csapatkapitánya, Keller Ákos is a helyszínről tekintette meg a Falco történetének első BL-selejtezőjét. Érkeztek vendég szurkolók is, körülbelül egy tucatnyian, írja a BBall1.hu.

Hatalmas élőkép fogadta a csapatokat a kezdésnél, a Falco-szurkolók piros-fehér-zöld kartonokból megformálták a magyar zászlót, majd az egész csarnok együtt énekelte el a himnuszt.

Sok hibával kezdett mindkét együttes. A Nagyvárad két centere, Zsekovics és Valeka tarthatatlan volt. Filipovity és Washington is hamar összeszedett két faultot. Gyengén dobott a Falco, már héttel is vezetett a román bajnok. Az első – pontszegény – negyedben szinte végig a kék mezesek vezettek, tíz perc után 12-17 volt az állás.

A folytatásban Krivacsevics fordult le szépen és eredményesen. A 12. percben, 16-19-nél a vendégek kértek időt. Hiába, Perl belelendült, felhozta egyre a csapatát, Filipovity duplájával pedig hosszú idő után újra a Falco vezetett. 16-2-es szériát repesztettek a sárga-feketék, 26-19-nél újra időt kért Cristian Achim, aki egyébként már kereken tíz éve irányítja a CSM CSU Oradeát, ezzel a tréner rekordernek is számít hazájában. Hatalmasat javult védekezésben a magyar együttes, sorra járt le a támadóidő a nagyváradi támadásoknál. A félidőre alakult ki a legnagyobb különbség (32-23). Érdekesség, hogy egyik csapat sem dobott jól távolról (hazaiak 0/6, vendégek 1/11).

Richard megszerezte első kosarát, majd Reddic hozott össze egy 2+1-es akciót, Benke pedig betalált kintről. Sőt, utóbbi annyira elkapta a fonalat, hogy villámgyors kosarai után már 43-29-re vezettek a szombathelyiek. Jött egy-két újabb lerohanás, a 17. percben, 52-36-nál ismét a románok mutatták fel a T-betűt. Tizennyolc volt a legnagyobb különbség. A harmadik negyed vége Filipovityról szólt, az ő triplájával alakult ki a 62-44-es állás az etap végén. A Fehérvárról igazolt magasbedobó 17 pontnál járt, 100 %-os dobásbiztonsággal.

6-0-val nyitott az Oradea, két perc után időt is kért Okorn. Nem változott a játék képe, megtorpant a Falco. Állandósult a közte tizenkettő, kevesebb mint két perc volt hátra, amikor 68-56-nál megint a vasiak kértek időt. Zsekovics büntetőivel tízre olvadt a különbség, majd a kontrából Váradi dobott egy fontos hármast. Zsekovics megint hibátlanul büntetőzött. Időt kért Okorn, a saját palánkja alól jött a Falco, de nem tudta időben átvinni a félpályán a labdát, a végén pedig még betalált Richard, így kilenc pontos előnnyel utazhat a magyar bajnok Nagyváradra.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – CSM CSU Oradea 71–62 (12–17, 20–6, 30–21, 9–18)
Bajnokok Ligája-selejtező, 1. mérkőzés
Szombathely, Aréna Savaria, 2300 néző
V.: Calik (lengyel), Vulic (horvát), Sarapa (fehérorosz)

Falco: Hooker 6, Váradi 6/3, Filipovity 17/9, Washington –, Reddic 9. Csere: Lake 5, Perl 8, Benke 18/6, Krivacsevics 2.

Nagyvárad: Watson 11/3, Nicolescu 2, Richard 10, Zsekovics 12, Valeika 8. Csere: Barnette 2, Markovics 8, Broussard 7/3, Baciu 2.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.