Fotó: MTI

Megroppanhat a Hableány gerince a kiemelésekor

VPP
2019. június 11. kedd, 07:14
Lehetnek még holtesttek a hajóban.

A balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó kiemelésekor egy ponton meg is roppanhat a hajó gerince - mondta a Clark Ádám úszódaru tervezője az M1 aktuális csatornán kedd reggel.

    

Götz Sándor hajómérnök szerint elképzelhető, hogy a hajót az ütközéskor olyan sérülés érte, ami miatt le kell állítani a kiemelést. A szakértő szerint valószínű, hogy a hajó utasterében vannak még holttestek.
    


A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sygin szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, nyolc embert még keresnek: hét dél-koreai utast és a sétahajó magyar kapitányát. A katasztrófával kapcsolatban egy hónapos előzetes letartóztatásba helyezték a Viking Sygin 64 éves kapitányát, Jurij C-t, akit tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgattak ki. 
    


Pintér Sándor belügyminiszter a hajó kiemelésével kapcsolatos feladatokkal a Terrorelhárítási Központot (TEK) bízta meg. 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás