Index: szabálytalanul épül gigasportcsarnok Felcsútra 9 milliárdnyi adóforintból

Unyatyinszki György
2018. november 12. hétfő, 10:33

Azt talán már aligha kell említeni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csapatához rengeteg magánadomány érkezik, illetve az érdekköréhez tartozó cégek hatalmas összegben ajánlják fel a befizetendő társasági adójukat (tao) a felcsúti sportegyesület javára. Az akadémiának juttatott összegek, illetve a Magyar Labdarúgó Szövetség ellenőrzésével zajló tao-programok közül is kiemelkedik a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, ugyanis az összes többi sportegyesület jóváhagyott programjának negyedével felér az, amivel Felcsúton gazdálkodhatnak.

 

A Felcsút 5,4 milliárd forintos tao-programja azonban még tovább nőhetett

 

- szúrta ki az Index. Egy új rendeletmódosítás lehetővé tette 2018-ban, hogy a már elfogadott programok keretösszegét módosítsák, így került be egy hatalmas sportcsarnok építése is a programba, ami miatt 9 milliárd forintra emelkedett az addigi tao-kerete a programnak, amit az MLSZ is jóvá hagyott.

 

A több létesítményt magába foglaló építkezés költsége összesen 12,5 milliárd forint, ebből 9 tao-támogatásból, azaz közpénzből származik, a fennmaradó összeget az alapítvány a saját költségvetéséből, bőkezű adományokból fedezi. Bár rengeteg közpénz van a költségvetésben, mégsem kell közbeszerzést kiírni ilyen építkezésekre. Az munkát Mészáros Lőrinc, volt felcsúti polgármester, a magyar kormány kedvenc vállalkozójának gyerekeinek cége nyerte.

 

Igen, ám az Index kiszúrta, hogy a program bővítése, illetve tartalma csak akkor lehetséges, ha az eredeti programban kitűzött munkálatok módosulnak, nem pedig akkor, ha teljesen új elem kerül bele. A portál felveti, hogy a jogszabályi kitételeknek és az MLSZ szabályzatával is ellentétesen hagyták jóvá a felcsúti építkezéseket.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás