Elmarad a megvesztegetéssel vádolt nemzetbiztonságis vezérőrnagy tárgyalása

ugytudjuk.hu
2018. november 12. hétfő, 08:13

Ülnökhiány miatt nincs kitűzve titkosszolgálati vezetők, köztük Galambos Lajos vezérőrnagy, valamint Jakubinyi Róbert, az Egymásért, Egy-másért Alapítvány kulcsfigurájának százmilliós vesztegetési perének az időpontja - értesült a Magyar Idők.

 

A kormánypárti lap hétfői száma szerint, mivel az elhárítás volt főigazgatója Galambos Lajos ügyét ismét tárgyaló katonai tanácsba tábornoki rangú ülnököt kell találnia a Kaposvári Törvényszéknek, ezért új időpontot kell kitűzni. A lap úgy tudja, hogy az ülnök kiválasztásának folyamata már elkezdődött, ám mivel az eljárás minősített, ezért hivatalos részleteket továbbra sem lehet tudni az ügyről.

 

Emlékezetes a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa elmarasztaló ítéletét, ezért van szükség új tárgyalásra. A vád szerinti Jakubinyi Róbert megvesztegette Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatóját és Gyarmati Györgyöt, az NBH volt osztályvezetőjét. Az Egymásért, Egy-másért Alapítványi botrány egyik kulcsfigurája, Jakubinyi négy, az elhárítás volt főigazgatója, Galambos öt, volt osztályvezetője, Gyarmati három év letöltendő szabadságvesztést kapott első fokon - ezt tárgyalják ismét.

 

via Magyar Idők, MTI

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás