A fotó illusztráció (Pixabay)

Kegyetlenség! Traktorral tapostak halálra egy tigrist

VPP
2018. november 5. hétfő, 09:46
Azért végeztek a falusiak az állattal, mert az észak-indiai Uttar Prades államban megölt egy, az ottani földeken dolgozó férfit.

A helyi erdészeti hatóságok közlése szerint a falusiak körbevették a nőstény állatot, és amikor az megpróbált kitörni, egy traktorral eltaposták.

 

Az eset vasárnap este történt a Dudhva Tigrisrezervátumban, az állam székhelyétől, Lakhnautól 250 kilométerre délkeletre. A falusiak szerint a megölt tigris tíz nappal korábban megsebesített egy fiatalt is. India nemzeti állatának elpusztítása védett területen bűncselekménynek számít, ezért a hatóságok feljelentést tettek az ügyben.

 

Mahárástra államban pénteken egy nagyszabású hajtóvadászat után végeztek egy Avni néven emlegetett nőstény tigrissel, amelyet 13 ember haláláért tettek felelőssé. A helyi erdészet 200 embere kamerákkal, drónokkal, kutyákkal és sárkányrepülővel három hónapja vadászott a hatéves nőstényre, amely a Ralegaon-erdő közelében ölt állítólag embereket 2016 júniusa óta.

 

A legfelsőbb bíróság szeptemberben engedélyezte az állat kilövését annak ellenére, hogy két kölyköt nevelt. Elejtése megosztotta a közvéleményt, az állatvédők szerint elég lett volna befogni, a magukat fenyegetve érző falusiak viszont örömünnepet ültek a tigris megölésének hírére. (MTI)

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás