fotó: SzombathelyPont

Már alig vártad az Edda és a Bikini szombathelyi koncertjét? Rossz hírünk van

Unyatyinszki György, Farkas Bazsi
2018. november 5. hétfő, 16:32

Vasárnapra levette programlistájából a Bikini és az Edda koncertjét az Agora Savaria - szúrta ki egy szemfüles olvasónk. A koncertek november 24-én tartották volna, értesüléseink szerint pedig az a Goldfinger Dávid fürdött be a szervezéssel, akiről korábban megírtuk, hogy számos alkalommal a zenekarokkal nem egyeztetve szerezett koncerteket a Dunántúlon, illetve Szombathelyen.

 

A koncertekre a termet az Agorától bérelték volna, ám a szervező visszalépett - tudtuk meg a szervezésre rálátó forrásoktól. Úgy tudjuk, hogy már tavasszal megkereste Goldfinger a koncert ötletével az Agorát, és kvázi ceruzával beírták, pontosabban befoglalták a koncerttermet a novemberi időpontra, a program pedig felkerült az Agora honlapjára.

 

"Elküldtük a szerződést a szervezőnek a koncertről, de azt nem kaptuk vissza. Szeptemberben jelezett csak, hogy mégsem lesz koncert. Ilyen előfordul, mi sem foglalkoztunk többé vele"

 

- mondta lapunknak a Bikini zenekar menedzsmentje telefonos megkeresésünkre. Az Edda részéről közölték, hogy Pataki Attila tud tájékoztatást adni, később emailben pusztán annyit továbbítottak a részéről, hogy "nem kívánunk nyilatkozni".

 

Goldfinger koncertszerezési gyakorlatában szakmai forrásaink nem találtak ezúttal kivetni valót, mert előfordul, hogy a közönség nem érdeklődik annyira egy esemény iránt. Sokkal különösebb, hogy az Agora felvette a programtáblájába a koncerteket, ugyanis azt csak az aláírt szerződések birtokában tehette volna meg. A program kései törlése pedig a rajongókat is megtéveszthette.

 

Az Agora tájékoztatásul közölte, hogy egy munkatársuk hibázott, mikor az első egyeztetések után már felvette koncertnaptárukba a Bikini és az Edda fellépését. Állításuk szerint szeptember elején jelezték nekik is a szervezők, hogy mégsem tartanak igényt a koncertteremre, ezt követően törölték a programot.

 

Ennek némileg ellent mond, hogy a Google webcache adatok szerint legkésőbb szeptember 28-án még biztosan hirdették az eseményt, a nekünk levelet író olvasó is csak november első napjaiban látta, hogy már nem elérhető a koncert.

 

 

Jegyértékesítés az Agorán keresztül nem történt a törölt eseményre.

 

 

Önbíráskodás miatt két év börtönre ítélte a bíróság a Szombathelyre is rendszeresen koncerteket szervező Goldfinger Dávidot

Három évre függesztették fel az ítéletet.

 

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás