fotó: SzombathelyPont
Unyatyinszki György, Farkas Bazsi
2018. november 5. hétfő, 16:32

Vasárnapra levette programlistájából a Bikini és az Edda koncertjét az Agora Savaria - szúrta ki egy szemfüles olvasónk. A koncertek november 24-én tartották volna, értesüléseink szerint pedig az a Goldfinger Dávid fürdött be a szervezéssel, akiről korábban megírtuk, hogy számos alkalommal a zenekarokkal nem egyeztetve szerezett koncerteket a Dunántúlon, illetve Szombathelyen.

 

A koncertekre a termet az Agorától bérelték volna, ám a szervező visszalépett - tudtuk meg a szervezésre rálátó forrásoktól. Úgy tudjuk, hogy már tavasszal megkereste Goldfinger a koncert ötletével az Agorát, és kvázi ceruzával beírták, pontosabban befoglalták a koncerttermet a novemberi időpontra, a program pedig felkerült az Agora honlapjára.

 

"Elküldtük a szerződést a szervezőnek a koncertről, de azt nem kaptuk vissza. Szeptemberben jelezett csak, hogy mégsem lesz koncert. Ilyen előfordul, mi sem foglalkoztunk többé vele"

 

- mondta lapunknak a Bikini zenekar menedzsmentje telefonos megkeresésünkre. Az Edda részéről közölték, hogy Pataki Attila tud tájékoztatást adni, később emailben pusztán annyit továbbítottak a részéről, hogy "nem kívánunk nyilatkozni".

 

Goldfinger koncertszerezési gyakorlatában szakmai forrásaink nem találtak ezúttal kivetni valót, mert előfordul, hogy a közönség nem érdeklődik annyira egy esemény iránt. Sokkal különösebb, hogy az Agora felvette a programtáblájába a koncerteket, ugyanis azt csak az aláírt szerződések birtokában tehette volna meg. A program kései törlése pedig a rajongókat is megtéveszthette.

 

Az Agora tájékoztatásul közölte, hogy egy munkatársuk hibázott, mikor az első egyeztetések után már felvette koncertnaptárukba a Bikini és az Edda fellépését. Állításuk szerint szeptember elején jelezték nekik is a szervezők, hogy mégsem tartanak igényt a koncertteremre, ezt követően törölték a programot.

 

Ennek némileg ellent mond, hogy a Google webcache adatok szerint legkésőbb szeptember 28-án még biztosan hirdették az eseményt, a nekünk levelet író olvasó is csak november első napjaiban látta, hogy már nem elérhető a koncert.

 

 

Jegyértékesítés az Agorán keresztül nem történt a törölt eseményre.

 

 

Önbíráskodás miatt két év börtönre ítélte a bíróság a Szombathelyre is rendszeresen koncerteket szervező Goldfinger Dávidot

Három évre függesztették fel az ítéletet.

 

comments powered by Disqus

Celldömölk mellett történt tragédia.

Az NB1 utolsó helyezettje fogadja az NB2 utolsó helyezettjét.

Azt mondjuk így már nehéz eldönteni, hogy a műsorszám, vagy a reakciója a döbbenetesebb.

Twitter megosztás Google+ megosztás