Az Orionidák meteorraj Magyarországon október 21-én és 22-én lesznek láthatók. A National Geographic szerint azonban nem lesz könnyű dolga azoknak, akik hullócsillagokra vadásznak, mert a Hold éppen növekszik, a fényében elvesznek a meteorok. A hajnali órákban azonban érdemes lesz figyelni, óránként 10-15 hullócsillagot is láthatunk.

 

Azt azonban még hozzáteszik, hogy a raj hosszabb ideig lesz látható, ezért a hosszú hétvégén már akár szombat hajnalban is érdemes lehet egy kis időt a megfigyelésre szánni. A hullócsillagokat az Orion csillagkép feletti égrésznél kell keresni, onnan fognak kiindulni a meteorok, amik a Halley-üstökös porszemcséiből származnak.

 

comments powered by Disqus

Celldömölk mellett történt tragédia.

Az NB1 utolsó helyezettje fogadja az NB2 utolsó helyezettjét.

Azt mondjuk így már nehéz eldönteni, hogy a műsorszám, vagy a reakciója a döbbenetesebb.

Néhány tízmilliót érő lakásukért embertelen körülmények közt tartották szerencsétleneket.

Mobilszolgáltatóknak adta a tűzoltók tömlőszárítóját a kőszegi önkormányzat, ezért kellett másikra költeni a temetőre szánt pénzből. A tömlőszárítóból antenna lett. Temetkezni urnásan lehet a városban, másra nincsen hely.

Hazánkban a halnak meg a legtöbben kezelhető rákbetegségekben az EU-ban, és mivel a kórházi fertőzések aránya is katasztrófa, a szuperbaktériumok erre rátehetnek egy lapáttal.

Napról napra hidegebb lesz.

Twitter megosztás Google+ megosztás