Az Orbán-kormány egyre növekvő államapparátusában láthatta meg a képzési "piaci rést" a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, ugyanis új szakokat fognak indítani közvetlenül állami vezetők képzésére. Az általunk gyorsan "államtitkárszaknak" nevezett képzési csomagot az egyetem új rektora, Koltay András jelentette be a kormánypárti Magyar Időkben.

 

Az egyelőre tervezési szakaszban lévő képzéssel nem a már vezető beosztásúak továbbképzése a cél, hanem egy olyan mesterképzést szeretnének létrehozni, amely lehetővé teszi, hogy annak, aki ezen a területen diplomát szerez, egyenes útja lehessen az államszervezet legfontosabb, kiemelkedő szakmai feladatokat ellátó területeire. Az, hogy az NKE igyekszik kielégíteni a kormány szükségleteit, nem tekinthető problémának, ám az a mentalitás igencsak furcsa, hogy már nem egyes szakterületek tapasztalt szakembereiből (közgazdászok, jogászok, stb.) állítanák fel az államapparátust, hanem közvetlenül képeznék mondjuk az átlag minisztériumi osztályvezetőt.

 

Idén júliusi a hír, hogy soha nem volt még olyan magyar kormány, ahol annyi államtitkár lett volna, mint a jelenleg regnáló: 66 államtitkár és 117 helyettes államtitkár van a 13 minisztériumban.

 

fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

comments powered by Disqus

Az NB1 utolsó helyezettje fogadja az NB2 utolsó helyezettjét.

Azt mondjuk így már nehéz eldönteni, hogy a műsorszám, vagy a reakciója a döbbenetesebb.

Néhány tízmilliót érő lakásukért embertelen körülmények közt tartották szerencsétleneket.

Mobilszolgáltatóknak adta a tűzoltók tömlőszárítóját a kőszegi önkormányzat, ezért kellett másikra költeni a temetőre szánt pénzből. A tömlőszárítóból antenna lett. Temetkezni urnásan lehet a városban, másra nincsen hely.

Hazánkban a halnak meg a legtöbben kezelhető rákbetegségekben az EU-ban, és mivel a kórházi fertőzések aránya is katasztrófa, a szuperbaktériumok erre rátehetnek egy lapáttal.

Napról napra hidegebb lesz.

Persze ott a tömegközlekedés is, a bérlet olcsóbb.

Twitter megosztás Google+ megosztás