Államtitkárok országa: állami vezetőképzést indít az NKE

Unyatyinszki György
2018. október 17. szerda, 07:36

Az Orbán-kormány egyre növekvő államapparátusában láthatta meg a képzési "piaci rést" a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, ugyanis új szakokat fognak indítani közvetlenül állami vezetők képzésére. Az általunk gyorsan "államtitkárszaknak" nevezett képzési csomagot az egyetem új rektora, Koltay András jelentette be a kormánypárti Magyar Időkben.

 

Az egyelőre tervezési szakaszban lévő képzéssel nem a már vezető beosztásúak továbbképzése a cél, hanem egy olyan mesterképzést szeretnének létrehozni, amely lehetővé teszi, hogy annak, aki ezen a területen diplomát szerez, egyenes útja lehessen az államszervezet legfontosabb, kiemelkedő szakmai feladatokat ellátó területeire. Az, hogy az NKE igyekszik kielégíteni a kormány szükségleteit, nem tekinthető problémának, ám az a mentalitás igencsak furcsa, hogy már nem egyes szakterületek tapasztalt szakembereiből (közgazdászok, jogászok, stb.) állítanák fel az államapparátust, hanem közvetlenül képeznék mondjuk az átlag minisztériumi osztályvezetőt.

 

Idén júliusi a hír, hogy soha nem volt még olyan magyar kormány, ahol annyi államtitkár lett volna, mint a jelenleg regnáló: 66 államtitkár és 117 helyettes államtitkár van a 13 minisztériumban.

 

fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás