Fotó: Ugytudjuk.hu

Hadházy Ákos is László Győzőért kampányolt Szombathelyen

Farkas Bazsi
2018. október 8. hétfő, 16:48
És aláírást is gyűjtött az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért. 

Komoly tömeg gyűlt ma össze Szombathelyen a Domusnál. Szinte minden ellenzéki politikus jelen volt annál a standál, ahol azok írhattak alá, akik támogatják Magyarország csatlakozását az Európai Ügyészséghez. 

 

A mozgalmat Hadházy Ákos, független parlamenti képviselő indította el. Mai is emlékeztetett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és szűk baráti köre gazdagodik az Európai Uniótól érkező támogatásokból, ezt a korrupciót pedig szerinte fel kell számolni.

 

Hadházy a V, mint Vas politikai egyesület meghívására érkezett standok mellett megtartott sajtótájékoztatón pedig Szendrő-Németh Tamás az egyesület tagja és Varga Tamás elnök is felszólalt. Szendrő azzal kezdte, hogy az elmúlt nyolc évben csak gazdagodtak Orbán oligarhái, ezt pedig azért tehették meg mert a legfőbb ügyész Polt Péter szintén a miniszterelnök lekötelezettje. 

 

Varga pedig azt mondta, hogy egyesületüknek az országos érdekek mellett a helyi érdekek is fontosak, ezért támogatják László Győzőt a most vasárnapi időközi választásokon.


Hadházy kapott szót, aki azzal folytatta, hogy bízik benne, hogy meglesz az egymillió aláírás, mi azt is mutatná, hogy a magyarok nemet mondanak a korrupcióra. A Fidesz ugyanis egy elcsalt választással lehet, hogy be tudta csapni a választókat, de a korrupcióra akkor is nemet kell, hogy mondjunk - fogalmazott. 

 

Végül László Győző megköszönte meg, a V, mint Vas és Hadházy támogatását is. 

 

Amennyiben sikerülne összegyűjteni Hadházynak az egymillió aláírást, akkor komoly nyomást tudna gyakorolni az ügyészségre, hogy csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Mindez azt jelentené, hogy nem Polt Péter lenne a közvetlen főnöke a szervezetnek.  
 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás