Kiakadtak a szombathelyi bringások

Farkas Bazsi
2018. szeptember 14. péntek, 07:35
12 év után sem fér bele a Critical Mass a Mobilitási hét hivatalos programjába, sőt még rájuk is szerveztek.

Szeptember 16. és 22. között tizenhetedik alkalommal rendeznek Európai Mobilitási hetet Szombathelyen. Földön, vízen, levegőben - ez az idei hét mottója. Ennek megfelelően lesz sétarepülés hétvége, futófesztivál, múltidéző bringatúra, de még aerobik is. A részletes programot mutatom is.

 


Idén már 12 éve, hogy tavasszal a Föld napjához és ősszel az autómentes naphoz igazodva Critical Masst, vagyis bringás felvonulást szerveznek maguknak a szombathelyi biciklisek. A város bringás társadalma rendre több százas tömeggel képviseli magát. Ilyenkor a minden nap biciklivel járó családanyák, a bmx-es ugrálók és a kerékpáros futárok is egy közösséget lakotva vonulnak fel Szombathely útjain. 

 

A Critical Masst szervező közösség keresett meg minket azzal, hogy fel vannak háborodva, mivel a városvezetők idén sem keresték meg őket, hogy programjukat felvennék a hivatalos műsorba, sőt. Állításuk szerint a Critical Mass idejével megegyezően egy másik programmal még rájuk is szerveztek, szintén egy biciklis felvonulást.

 


A bicajosok azt mondták, hogy egy Vép-Szombathely túrát kínál a város alternatívaként. Ezt kerestük a hivatalos programban, nem találtuk, viszont a múltidéző bringatúra valóban a Criticallal egy időben lesz. 

 

Az valóban érdekes, hogy a Mobilitási héten pont azok maradnak ki a programokból, akik a legtöbbet teszik az élhető, közlekedhető városért azzal, hogy nem autóval, hanem bringával közlekednek szinte mindennap. 
 

 

Fotó: Critical Mass Szombathely Facebook

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás