Megmérgezhették az antiputyinista Pussy Riot férfi tagját

Unyatyinszki György
2018. szeptember 13. csütörtök, 09:12

Többször újra kellett éleszteni és jelenleg is válságos állapotban van Pjötr Verzilov, a Pussy Riot orosz punkzenekar aktivistáját – írta a zenekar Facebook-oldalán.

 

 

PussyRiot

Our friend, brother, comrade Petr Verzilov is in reanimation. His life is in danger. We think that he was poisoned....

 

 

Veronyika Nikulsina, Verzilov barátnője, illetve a zenekar aktivistája az orosz meduza.io hírportálnak elmondta, hogy még kedd este került kórházba a férfi, miután beszéd- és mozgászavarai támadtak, valamint egyre rosszabbul látott. Az első orvosi vizsgálatok nem mutattak mérgezést, de szerdára oly mértékben romlott az állapota, hogy áthelyezték a toxikológiára. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a mérgezést.


A punkzenekar és aktivistái jól ismertek arról, hogy folyamatos és harsány kritikával illetik Vlagyimir Putyin rezsimjét. Legutóbb az oroszországi labdarúgó világbajnokság döntőjében szaladtak a pályára rendőr egyenruhában, hogy felhívják a figyelmet a rendőrség túlzott határköreire. Büntetésként 15 napos elzárást kaptak. Ugyanakkor hosszú hónapokat is töltöttek már börtönben, mikor az orosz ortodoy egyház és a politika összefonodása ellen tiltakoztak félmeztelenül egy templomban.

 

via MTI

 

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás