fotó: MTI archívum
Unyatyinszki György
2018. szeptember 11. kedd, 15:59
Sorosozásra költötte a közpénzt a kormányközeli alapítvány.

Tavaly áprilisban a Civil Összefogás Fórum (CÖF) kontingensnyi aktivistája jelent meg Brüsszelben, hogy tiltakozzanak az ellen, hogy szerintük Soros György milliárdos befolyást szerezzen az Európai Unió döntéshozó szerveiben. A kissé komikumba forduló tiltakozás apropóját az adta, hogy éppen javában dübörgött a Közép-európai Egyetem (CEU) elleni kormányzati hadjárat, ami a Soros György által létrehozott egyetem ellehetlenítését célozta.

 

 

A CÖF Brüsszelben

Uploaded by Vastagbőr blog on 2017-04-26.

 

 

Tavaly kiderült az is, hogy a kormányzat véleményével mindig látványosan egyetértő CÖF több mint félmillárd forint támogatást kapott a Magyar Villamos Művektől, ám annak felhasználásáról szóló adatokat körömszakadtukig titkolni akarták. Az önmagában érdekes, hogy egy erős politikai aktivitást mutató alapítvány kap állami támogatást, de az Átlátszó által kiperelt adatokból kiderült az is, hogy mire ment el 7 millió forint közpénz.

 

  • 66 ember szállását és étkezését fizették a belga-holland utazásra (Eindhovenben szálltak meg)
  • Fizették a Budapest-Brüsszel buszút költségét, illetve a magyar fővárosi indulásra Miskolcról és Zalaegerszegről érkező szimpatinzánsok utazását

 

A legérdekesebb része a dolognak, hogy repülővel érkezett a tüntetésre Csizmadia László (a CÖF vezetője), valamint a fideszes körökben prominensnek számító Stefka István, Kiszelly Zoltán, valamint Kólya Anikó. A repülőutat ugyan nem közpénzből finanszírozták, ám a reptéri transzfer, illetve a kinttartózkodás egyéb költségeiből rájuk is költöttek.

 

A CÖF, különösen Stefka államilag finanszírozott politikai akciója kapcsán fontos kiemelni, hogy a CEU melletti közel 80 ezres tömegtüntetés kapcsán épp a köreikhez tartozó sajtóorgánumok azt harsogták, hogy maga Soros György utaztatott külföldieket Budapestre – minden bizonyíték nélkül.

Los Angelesben, Pennsylvaniában és Marylandben.

Ezt mondta a Dózsa György úti baleset gyanúsítottja a Fókuszban.

Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen.

Óvodások is segítettek neki.

A rendőrség nagy erőkkel vonult ki.

Egy sárvári biciklist súlyos sérülésekkel vittek kórházba.

A Mennyei Megyeibe is hívták

De nyugi, megvan a módszer, hogy összeszedjük.

Átadták a MAM Hungária Kft. új gyártócsarnokát Vaskeresztesen

Hiszed vagy sem, egyformán hasznosak!

A magyar kosárlabda-válogatott egyik legjobbjának rehabilitációja júniusi térdműtétje után jól halad, csak lassan. 

Forgalomkorlátozás az érintett szakaszon.

Egy 37 éves férfit ütött el a szerelvény.

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás