Bosszúból akarta megölni volt barátnőjét egy férfi, aki nem tudta feldolgozni, hogy a lány szakított vele

Vágvölgyi Bálint 2018-11-16 14:25:00
Most vádat emeltek ellene.

A Vas Megyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki nem tudta elfogadni, hogy barátnője szakított vele és ezért meg akarta őt ölni.

A vád szerint a vádlott és a sértett 2016 szeptemberében ismerkedett meg egymással Budapesten, amikor mindketten egyetemre jártak, és szerelmi kapcsolat szövődött köztük. 2017 márciusában a sértett szakított a vádlottal, aki nem tudott belenyugodni ebbe, és rendszeres telefonhívásokkal, valamint más nevében írt e-mailekkel próbált beleavatkozni a sértett életébe azért, hogy kapcsolatukat helyreállítsák.

Miután a sértett nem akart békülni, a vádlott fiktív személy nevében fenyegető üzeneteket küldött a sértettnek, és őt megöléssel, valamint az életének tönkretételével fenyegette. Bosszúból a vádlott szexuális tárgyú felhívásokat tett közzé különböző internetes partnerkereső oldalakon a sértett nevében és személyes adataival visszaélve.

A sértett kezdeményezésére ezek miatt a vádlottal szemben a felsőoktatási intézmény dékánja fegyelmi eljárást indított 2017 szeptemberében, melynek eredményeként az intézmény valamennyi kollégiumából kizárták őt, a Szombathelyi Járásbíróság pedig 2017 októberében elrendelte a vádlott távoltartását a sértettől, lakhelyétől, az általa látogatott oktatási intézménytől, valamint attól, hogy a sértettel bármilyen formában érintkezésbe lépjen.

A vádlott 2017 decemberében elhatározta, hogy bosszút áll a sértetten, elvonatozott a sértett egyik Vas megyei községben lévő lakóhelyére, elrejtőzött annak közelében, és amikor a délelőtti órákban a sértett kiment az utcára, őt egy fél méteres fahusánggal több alkalommal fejbe vágta és megöléssel fenyegette.

Miután a sértett földre került, a vádlott még legalább háromszor megütötte őt a husánggal, majd ráült a sértett felsőtestére és a magával vitt késsel több alkalommal megszúrta a sértett arcának és nyakának bal oldalát. A sértettnek sikerült kiszabadulni és egy közeli házhoz menekülni, ahol segítséget kért.

A Vas Megyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, zaklatás vétségével és személyes adattal visszaélés vétségével vádolja a letartóztatásban lévő vádlottat, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.