Vas megyében 59 helyszínen mérnek ma a Speedmarathonon

BZ 2019-04-03 16:11:00
Megnéztünk egyet.

Ahogy arról többször is beszámoltunk, ma Európa-szintű hiper-mega-giga-szuper méretű sebességmérést tartanak a TISPOL (azaz az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) szervezésében.

Magyarország is csatlakozott a Speedmarathon nevű akcióhoz, az összes működő sebességmérő-berendezést üzembe állították, hogy 24 órán keresztül mindenhol mérje a közlekedőket.

Itt a lista, ahol Vas megyében mérnek ma a Speedmarathonon

Keresd meg, mérnek-e ott, amerre jársz!

A mindenhol persze elég relatív, de most tényleg sok helyszínről van szó. A korábbiakhoz hasonlóan az állampolgárok idén is javasolhattak olyan helyeket, ahonnan érdemes mérni.

Mi egy klasszikusnak mondható helyre látogattunk el, Söptén a Kossuth utcában nézhettük meg, hogy mérik az közlekedőket, ahol kaptunk néhány hasznos infót is.

László Péter rendőr alezredestől, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőjétől megtudtuk, hogy az illetékességi területükön a Véda Közúti Intelligens Kamerahálózaton kívül 8 sebességmérő-berendezéssel ellenőrzik a közlekedőket.

A vasiak a felhívás után összesen 100 e-mailt kaptak, amiben 126 olyan helyszínt javasoltak nekik, amelyekről az emberek szükségesnek érezték, hogy gyakrabban mérjenek sebességet.

A legtöbbször javasolt helyszínek közt Szombathelyen a Zanati út, a Muskátli utca és a Szent Imre herceg út szerepeltek, míg lakott területen kívül a 86-os főút Szombathely-Balogunyom közti szakasza, valamint a 84-es főút Káld-Hegyfalu közti szakaszát javasolták a Vas megyei rendőröknek.

László Péter elmondta, céljuk, hogy minél kevesebb baleset történjen és minél kevesebben haljanak meg a vasi utakon.

Tőle tudjuk, hogy a balesetek közel 30 százalékát gyorshajtás okozza. Ezek közül, főleg a lakott területen kívüliekről egyértelmű volt, hogy a sebességtúllépés is közrejátszott benne. Nem egy halállal végződött.

A 84-es főút Vas megyei szakaszán tavaly 5 balesetben 8-an vesztették életüket. Köztük többnél is előfordult, hogy a sofőrök jelentősen túllépték a megengedett sebességhatárokat.

Sajos a tapasztalat azt mutatja, hogy a Véda Közúti Intelligens Kamerahálózat öt Vas megyei kapujához közelítve az autósok lelassítanak, majd újra felgyorsítanak és túllépik a határokat, így bőven szükség van mobil sebességmérésekre is.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.