HIRDETÉS

Forrás: dr. Balázsy Péter hivatalos Facebook-oldala

Az Igazságügyi Minisztérium is foglalkozik Balázsy Péter polgármesterjelöltségével

ugytudjuk.hu
2019. augusztus 6. kedd, 14:48
A megyei jegyző ugyanis úgy kampányol, hogy még mindig nem mondott le a tisztségéről, sem a területi választási iroda vezetői pozíciójáról.

Ahogy az Ugytudjuk is megírta, a szombathelyi Fidesz úgy döntött, hogy Balázsy Pétert indítja polgármesterjelöltként a városban. A probléma ezzel elsősorban az, hogy Balázsy Péter jelenleg a megyei főjegyző tisztjét is betölti, márpedig a pártpolitikai szerepvállalás és a független jegyzői pozíció betöltése összeférhetetlen.

 

Súlyosbítja a helyzetet, hogy Balázsy Péter jelölése után szinte azonnal jelezte, hogy nem kíván lemondani és a jegyzői pozícióját az egész kampányban meg kívánja tartani.

 

A fentiek fényében kérdezte még július közepén Ungár Péter LMP-s politikus dr. Varga Judit igazságügyi miniszterasszonyt, hogy elfogadhatónak tartja-e azt, hogy Balázsy Péter meg kívánja tartani jegyzői pozícióját is a politikai szerepvállalása mellett?

 

A válasz most, azaz két héttel később érkezett meg, melyben a miniszterasszony helyett dr. Völlner Pál államtitkár azt írta:

 

A választási eljárás alapján sem összeférhetetlen a jegyzői pozíció és a polgármester-jelöltség, de ebben az esetben a jegyző nem töltheti be a választási iroda vezetőjének tisztségét.

 

Ne feledjük, hogy Balázsy még mindig a Vas Megyei Területi Választási Iroda vezetője és úgy kampányol, hogy pozícióját megtartotta.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás