Fotó: Balázsy Péter Facebook-oldal

Balázsy Péter a Fidesz szombathelyi polgármesterjelöltje!

Farkas Bazsi
2019. június 20. csütörtök, 20:29
Leváltották Lendvai Ferencet a Fidesz városi elnöki posztjáról.

Ahogy arról már a 11-es Huszár utat végig parkoló autók kapcsán hírt adtunk taggyűlést tartott ma a szombathelyi Fidesz. A téma természetesen az őszi önkormányzati választások voltak. 

 

Kezdem máris a legfontosabbal. Hosszas casting után kiderült, hogy a Fidesz

 

Balázsy Pétert indítja polgármesterjelöltnek.

 


Balázsy nem lép be a Fideszbe, párton kívül marad, de a Fidesz támogatását élvezi majd. Többek között kérdés az is, hogy a jelöltsége nem összeférhetetlen e a főjegyzői munkájával, le kell e mondania most erről a posztjáról.

 

Elég sokat elárul a Fidesz helyi ügyeiről, hogy nem volt olyan jelenlegi közgyűlési tag, akit a párt nyugodt szívvel el mert volna indítani az őszi önkormányzati választásokon. 

 

A mai ülés már délután három órakor kezdődött. Szombathelyre érkezett a Fidesz országos választási koordinátora, Kósa Lajos is. A gyűlés elején hosszasan beszéltek Puskás Tivadar eddigi érdemeiről, úgy tűnt, mintha elő kellene készíteni a terepet ahhoz, hogy közöljék Puskással, nem őt támogatja a párt, hanem egy másik jelöltet indítanak helyette. 

 

De történt más változás is a szombathelyi Fideszben.

 

Leváltották Lendvai Ferencet az elnöki posztról, helyére pedig Illés Károlyt választották meg.

 

Lendvai azzal húzhatta ki a gyufát, hogy januárban ahelyett, hogy részt vett volna a rabszolgatörvény miatt összehívott rendkívüli közgyűlésen inkább Lake Placidbe ment egy potyaútra a Nemzetközi Téli Diákjátékokra. Elsőként ott érvényesült a szombathelyi ellenzéki akarat, ami aztán oda vezetett, hogy azóta a Fidesz Szombathelyen elveszítette a többségét. 

 

Illést pedig az elnöki poszttal kárpótolták, amiért nem ő lett a polgármesterjelölt. Eredetileg ugyanis a 33 éves megyei jegyző helyett őt szemelte ki a posztra Hende Csaba. 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás