Ungár Péter: az Emmi tárgyalja újra, kiknek járjon a gyermekek otthonápolási díja!

Farkas Bazsi
2019. január 11. péntek, 14:32
A politikus szerint az új pontozási rendszer nem alkalmas a járandóságban részesülők körének meghatározására.

Az LMP azt követeli az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi), hogy tárgyalja újra az érintett szervezetekkel, kiknek járjon a 100 ezer forintra emelt, ápolásra szoruló gyermekek után folyósított otthonápolási díj - írja az MTI.

 

Ungár Péter, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzék és a civilek sikerének is nevezte az összeg megemelését. Rámutatott ugyanakkor arra, hogy az Emmi új feltételrendszert vezet be az érintettek számára, és az év második felében fogja felülvizsgálni a jogosultak körét. 

 

Ungár Péter kijelentette: az új pontozási rendszer nem alkalmas a járandóságban részesülők körének meghatározására. A feltételeit ugyanis úgy rögzítették, hogy például egy közepesen súlyos autista gyermek után, aki bár képes például önállóan enni vagy felöltözni, már nem jár a támogatás, holott az egyik szülőnek fel kell adnia a munkát az ellátásához.

 

A politikus pártja követelései között fogalmazta meg, hogy az Emmi az új feltételrendszerről egyeztessen az érintettek szervezeteivel, az egyeztetésekben vonja be az ellenzéki pártokat is, és fél évnél hosszabb időt hagyjon a felülvizsgálatra.

 

A politikus kérdésre kijelentette: magyarázatot vár a kormányzattól arra, miért nem jutott el az idősekhez a nyugdíjuk.

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás