Ungár: Ideje lenne közölni az igazságot az egészségügyről!

Papp László Tamás 2020-11-24 14:12:00
Az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője a Markusovszky Kórházban kialakult helyzetről írt a közleményében.

Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője közleményt jutatott el szerkesztőségünkbe, amelyet változtatás nélkül közlünk.

Pár héttel ezelőtt egészen addig nem volt fontos a Markusovszky Kórháznak tájékoztatni a közvéleményt az orvosok átirányításáról, amíg a város polgármestere - féltve az intézmény teljesítőképességét - közre nem adta a friss adatokat. Legutóbb pedig azzal került be a kórház a közbeszédbe, hogy az elhuny betegeket méltatlan körülmények között helyezik el. Ezt egy hozzátartozó tette közzé, később pedig a kórház orvosigazgatója is elismerte, azzal a felütéssel, hogy végtelenül elkeserítőnek tartja, hogy míg az orvosok és ápolók megfeszített munkával a betegek gyógyulásáért küzdenek, egyesek kegyeletsértő módon próbálják meg lejáratni a kórházat – mondta Ungár Péter.. 

Senki nem kételkedik abban, hogy az egészségügyi dolgozók a tőlük telhető legtöbbet teszik meg a mostani helyzet kezelése érdekében, ugyanakkor pont a pánikkeltés és a szóbeszédek megelőzése érdekében kötelessége lenne gyorsan és pontosan tájékoztatást adni a kórház vezetőségének.Legutóbb például a megfeszített munkából kiszakadva dr. Kecskés László fideszes képviselő a kórház épülete előtt állva, egy több perces videóban nyilatkozott a szerinte éppen uralkodó kórházi körülményekről. Ez is bizonyítja, ha a szándék megvan, akkor semmi akadálya annak, hogy tájékoztassanak a pillanatnyi helyzetről – hangsúlyozta a politikus.

Ideje lenne, hogy kormány és a kórház vezetősége is a valóság eltussolása helyett inkább azt közre adva tájékoztassa a lakosságot az egészségügyben, és közte a szombathelyi kórházban uralkodó valós állapotokról. Arra kérem Hende Csabát, hogy járjon közre a kórház igazgatójánál, hogy a sajtó szelektálása helyett, inkább minél több fórumon nyilatkozzon és adjon tájékoztatást. A lakosságnak ugyanis joga van ahhoz, hogy tudjon az igazságról – zárul a közlemény.

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban.

Szólj hozzá!

Győri polgármesterjelölti vita: Pintér Bence igent, Dézsi és Borkai nemet mondott

A Partizán szervezett volna polgármesterjelölti vitát Győrben.

Szombathely rendezi a jövő évi lacrosse Eb-t

Jövő nyáron Szombathelyen kerül sor a lacrosse Európa-bajnokságra.

Félmillió forintot loptak el egy idős, beteg embertől a soproni vasútállomáson

Az elkövetők megszerezték a bácsi bankkártyáját és annak PIN kódját.

Továbbra is rejtély, hogy miért nem vállalja fel szombathelyi címét Lenkai Nóra

Megszólalt albérlete ügyében a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Fellökte haragosát egy férfi Kőszegen

Egy szórakozóhelyen szólaltak össze.

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.