Fotó: Búvárok merülésre készülnek egy úszó-pontonon a Dunán, a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében. MTI / Balogh Zoltán

Újabb holttestet hoztak felszínre a búvárok a Margit hídnál

Fehér Buda
2019. június 4. kedd, 15:00
Tízre emelkedett a hajóbaleset áldozatainak száma.

Újabb holttestet hoztak a felszínre a búvárok a Margit hídnál, Budapesten, írja a 24.hu. A lap azt írja, hogy az áldozatra az elsüllyedt Hableány egyik nyílászárójánál találtak rá, délelőtt egyszer már tettek egy kísérletet, ám akkor nem tudták a felszínre hozni. A magyar búvárok végül két óra után nem sokkal újból merültek, bravúros akcióval hozták a felszínre az áldozat testét.

 

Ezzel tízre nőtt a dunai hajóbaleset áldozatainak száma.

 

A 24 úgy tudja, hogy holnap kezdik el részletesen felmérni a hajó roncsait, ezután tudják majd megtervezni a felszínre emelést.

 

Szerda este nem sokkal 9 óra után a Margit hídnál a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, amely másodpercek alatt elmerült. Hét embert a környező hajókon utazók mentettek ki, hét embernek a holttestét még aznap megtalálták, mindannyian dél-koreai állampolgárok voltak. A hajóbalesetben akkor 21 ember tűnt el, azóta több holttestet találtak, jelenleg még 17 embert keresnek.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás