Újabb fegyelmi indult Czeglédy Csaba ellen, ezúttal a borostája miatt

ugytudjuk.hu 2018-10-19 13:59:00
Sajnos, ez nem vicc

Múlt héten mi is megírtuk, hogy amiatt kapott fegyelmi fenyítést Czeglédy Csaba, mert megsértette a zárka- és körletrendet: az engedélyezettnél 47 darabbal több könyv volt nála a cellájában. Emiatt egy hónapra eltiltották a börtönprogramokon való részvételtől, a könyveket pedig el kellett távolítani a zárkából.

Nem fogod elhinni, miért kapott fegyelmit a több mint egy éve előzetesben lévő Czeglédy Csaba

A hvg.hu információi szerint megsértette a börtönszabályzatot Czeglédy Csaba, ezért megbüntették. Bűne az volt, hogy túl sok könyvet olvasott. Nem vicc, tényleg ebbe kötöttek bele. Büntetésül eltiltották egy hónapra minden börtönprogramtól. A lap információi szerint első és másodfokú eljárás során jutottak eredményre, ami során bizonyítékokat és tanúvallomásokat is gyűjöttek.

Czeglédy ügyvédje szerint a több mint egy éve előzetes letartóztatásban lévő expolitikus-jogász helyzetét szándékosan próbálják megnehezíteni azzal, hogy hetek óta nincs nála mobiltelefon, pedig a a vádemelés előtti időszakban a védelmén dolgozókkal való kapcsolattartás különösen fontos lenne. Az eddig használt, börtönökben rendszeresített mobilja elromlott, szervizbe került, mégsem adtak helyette cserekészüléket.

„Több jogszabály, így a büntetőeljárásról szóló törvény is egyértelműen kimondja, hogy a védő és börtönben lévő ügyfele közti kapcsolat nem korlátozható és nem ellenőrizhető. A védelemhez való jogának a megsértése, ami történik, hiszen szándékosan akadályozzák abban, hogy kommunikáljon”  - mondta a hvg.hu-nak Hankó Faragó Miklós.

A bv-intézet  a szerviz lassúságára hivatkozik: előbb be kell vizsgálniuk és le kell selejtezniük a telefont, ez viszont bármeddig tarthat. Czeglédy hetek óta csak naponta fél órára kap egy telefont.

Czeglédyvel az ügyvédei elmondása szerint máshogy is szórakoznak: amiatt indult ellene fegyelmi eljárás, mert túlságosan borostás. Van egy olyan szabály, hogy a fogvatartott nem változtathatja meg külsejét ahhoz képest, ahogy a büntetés-végrehajtásba bekerült, de állítólag szó nincs arról, hogy Czeglédy felismerhetetlenné vált volna.

Czeglédy Csabát tavaly nyár óta tartják fogva gazdasági bűncselekmény gyanújával. A nyomozást idén szeptemberben befejezték, azóta sem emeltek vádat.

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”