Tóth Kálmán: Felszólítjuk a Fideszt, hogy vonja vissza Büki Zoltán jelölését!

BZ 2019-07-19 16:25:00
Finoman szólva is problémás a jelölt.

Már a sajtótájékoztató címe is beszédes volt, amit ma délutánra hirdetett az Arena Savaria elé az Éljen Szombathely elnöke, Tóth Kálmán: "El a kezekkel a Falco kosárlabda klubtól!"

A szombathelyi ellenzéki összefogást képviselő egyesület elnöke azzal kezdte mondanivalóját, meglepődve tapasztaltak néhány nevet a Fidesz két napja kiszivárgott szombathelyi önkormányzati jelöltlistáján.

"Egyet egészen döbbenetesnek találtuk, méghozzá Büki Zoltán megjelenését a szombathelyi listán."

Tóth szerint olyan emberről van szó, akinek a lakcíme és a munkahelye ugyan szombathelyi, azon kívül semmi kötődése nincs ehhez városhoz. A múltjáról nem is beszélve, mi is írtunk már róla, de ahogy Tóth Kálmán is elmondta a sajtótájékoztatón, a szombathelyi kosárlabdacsapat egyik legnagyobb ellendrukkere is bekerült a Fidesz képviselőjelöltjei közé.

"Én az Éljen Szombathely oldaláról biztosan nem neveztem volna meg olyan embert, akinek olyan érzelmi kötődése van egy a város 100%-os tulajdonában lévő céggel működtetett klubjához, mint ahogy Büki Zoltánnak van a körmendi csapathoz" - mondta. Elmondta, a Fidesz szombathelyi jelöltje konkrétan moderátor a körmendi kosárcsapat honlapján, továbbá ő üzemeltet egy körmendi közéleti online újságot is: "Bárki, aki megnézi az úriember Facebook-oldalát, láthatja, milyen kötődése van Körmendhez, minden idegszálával oda kötődik."

Tóth arra is kitért, hogy ezzel az a baj, hogy rendkívül véres szájú Körmend-szurkolóról van szó: "Olyan posztok jelentek meg nála például, amiben felgyújtottak egy felfújható falcós tapsolót." Tóth szerint ilyet azok az ultrák csinálnak általában, akik elrabolják az ellenfél ereklyéit.

A képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy Büki megválasztása esetén minden szenzitív adathoz hozzájut, ami a Falco kosárlabdacsapatának üzleti tervét, beszámolóját és egyéb nem nyilvános adatait érinti.

Majd érzélkeltetésként hozzátette: "Képzeljétek el azt, ha egy megrögzött sárga-fekete Falco-szurkolót elindítanánk Körmenden..."

Mi minden körülmények között elutasítjuk, hogy a Fidesz Büki Zoltán jelölésével a Falco és ezzel Szombathely üzleti érdekelit ilyen szempontból kockára tegye!

Tóth Kálmán itt rátért egy másik dologra is, mi a probléma Büki Zoltánnal: korábban már vállalt önkormányzati szerepet Vas megyében, 2009-ig Egyházashollós polgármestere volt. Azonban kiderült, nem végezte el rendesena feladatát, 2009 őszén felszólította a település képviselőtestülete, hogy mondjon le. Hatásköreit akkor átruházta, ám egy fél évet még így is hivatalban maradt, mire lemondott.

"Örülünk, hogy Büki Zoltánnak van már önkormányzati tapasztalata, de Szombathelyen ebből a típusú tapasztalatból nem kérünk!" - tette hozzá Tóth Kálmán.

Az Éljen Szombathely elnöke szerint nagyon úgy tűnik, hogy a Fidesz polgármesterjelöltjének fogalma sincs, kikkel kell együtt dolgoznia.

"Nekünk úgy tűnik, mellétettek tizennégy embert, akiket ő elfogadott, pedig ha egy cseppnyi realitásérzék munkálkodik benne, akkor Büki Zoltánt biztosan nem engedte volna a listára, ilyen múlttal ez egy vállalhatatlan kapocs" - mondta, majd hozzátette: "a polgármesterjelölt ezt bevállalta, innen azt kell gondolnunk, hogy ő egyetért a jelölésével, különben megvétózta volna."

Tóth Kálmán szerint frissítésként hozták az új embereket, köztük Büki Zoltánt, de ők ebből nem kérnek. Elmondta, az Éljen Szombathely jelöltjei a Fidesz jelöltjeivel összehasonlítva helyben elfogadottak, kompetensek, szakterületükön elismertek, lojalitásukat nem a párthoz való kötődés határozza meg, hanem a szombathelyhez való lojalitás. Végül a sajtótájékoztató végén üzent a jelöléssel kapcsolatban:

"Felszólítjuk a Fideszt, hogy vonja vissza Büki Zoltán jelölését!"

Szólj hozzá!

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.