Több sárvári beruházás is derékba tört a járvány miatt

Fehér Buda 2020-04-30 15:08:00
Csúsznak a fejlesztések, elmaradnak a fesztiválok, elesnek a támogatás egy részétől az egyesületek.

Kondora István nemrég egy Facebook-videóban jelentkezett be, amiben arról tájékoztatta a sárváriakat, hogy a koronavírus-járvány miatt csúszni fog néhány fejlesztést. Arról már írtunk, hogy a csúszás az állami beruházásokat nem érinti, a polgármester példának hozta fel a Batthyány utca felújítását, amely tervezett ütemben halad. 

Ezeken kívül azonban a báros vezetőinek újra kellett gondolnia a város beruházásokat. A polgármester azt mondja, hogy a prioritást élveznek azok a beruházások, amelyek a közlekedéssel kapcsolatosak.

Tehát a költségvetésből nem kerültek ki a fekvőrendőrök lefektetése, az útfelújítások, a járdafelújítások és a csapadékvíz-elvezetők kiépítése a tervek szerint folytatódnak majd.

Kondora még hozzátette, hogy azok a beruházások is elkészülhetnek, amelyek szerződéseit már megkötötték, hiszen ezeket még a veszéhelyzet előtt kötötték, a városnak kötelezettségei vannak.

Nem volt ilyen szerencsés viszont az új Arénába tervezett tekepálya, ezt már csak 2021-ben tudják majd tető alá hozni. Csúszni fog még a Berzsenyi utca teljes körű felújítása, ennek esetében csak a tervezésig fognak jutni a szakemberek idén. Az úgynevezett barnamezős területek előkészítéséből pedig kiesik az egykori cukorgyár területe.

Az egyesületek és a sportszervezetek támogatása sem úgy fog folyni, mint azt az év elején eltervezte a városvezetés. A szükséges esetekben a támogatások felét tudják odaadni a sportszervezeteknek, néhány szervezet ezt már megkapta, mások a nyár folyamán fognak hozzájutni a pénzhez. Azok az egyesületek azonban megkapják a teremhasználati támogatásokat, amelyek Sportfolióval, vagyis a Sárvár Aréna működtetőjével kötöttek szerződést erről. Kondora ezt azzal magyarázta, hogy ugyan az egyesületek most nem tudják használni a termeket, viszont

az Aréna bevétele oly módon lecsökkent a járvány következtében, hogy muszáj biztosítani ezt a bevételi forrást.

A polgármester szerint csak így tudják biztosítani az Aréna túlélését, valamint az újrakezdés lehetőségét. 

A városi intézmények, többek közt a sárvári fürdő, megkapják a havi ellátmányukat, ezek jelenleg is folytatják a tevékenységüket. A gyógyfürdő például abban egyezett meg a városvezetéssel, hogy ugyan csökkentett munkaidő keretein belül, de teljeskörű felújítást, illetve karbantartási munkálatokat végeznek el a járvány ideje alatt. Kondora egyébként azt reméli, hogy a turisztikai szezon valamikor a nyár közepén fog újra beindulni, ekkorra pedig már a teljesen felkészült fürdő várja majd a látogatókat. 

A városi fesztiválok is a járvány áldozatául esnek, elmarad idén a Nádasdy történelmi fesztivál, a mazsorett gála, a fúvószenei fesztivál, valamint a folklórnapok is. A polgármester viszont azt mondja, hogy a minden évben megrendezett motoros találkozó sorsáról még nem döntöttek. Az elmaradt fesztiválok közül azokat, amelyeket lehetséges, megpróbálják majd az őszi hónapokban pótolni, de arra számítanak, hogy a fesztiválokat csak jövőre tudják az eddigi formájában megtartani. 

 

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.