Több sárvári beruházás is derékba tört a járvány miatt

Fehér Buda 2020-04-30 15:08:00
Csúsznak a fejlesztések, elmaradnak a fesztiválok, elesnek a támogatás egy részétől az egyesületek.

Kondora István nemrég egy Facebook-videóban jelentkezett be, amiben arról tájékoztatta a sárváriakat, hogy a koronavírus-járvány miatt csúszni fog néhány fejlesztést. Arról már írtunk, hogy a csúszás az állami beruházásokat nem érinti, a polgármester példának hozta fel a Batthyány utca felújítását, amely tervezett ütemben halad. 

Ezeken kívül azonban a báros vezetőinek újra kellett gondolnia a város beruházásokat. A polgármester azt mondja, hogy a prioritást élveznek azok a beruházások, amelyek a közlekedéssel kapcsolatosak.

Tehát a költségvetésből nem kerültek ki a fekvőrendőrök lefektetése, az útfelújítások, a járdafelújítások és a csapadékvíz-elvezetők kiépítése a tervek szerint folytatódnak majd.

Kondora még hozzátette, hogy azok a beruházások is elkészülhetnek, amelyek szerződéseit már megkötötték, hiszen ezeket még a veszéhelyzet előtt kötötték, a városnak kötelezettségei vannak.

Nem volt ilyen szerencsés viszont az új Arénába tervezett tekepálya, ezt már csak 2021-ben tudják majd tető alá hozni. Csúszni fog még a Berzsenyi utca teljes körű felújítása, ennek esetében csak a tervezésig fognak jutni a szakemberek idén. Az úgynevezett barnamezős területek előkészítéséből pedig kiesik az egykori cukorgyár területe.

Az egyesületek és a sportszervezetek támogatása sem úgy fog folyni, mint azt az év elején eltervezte a városvezetés. A szükséges esetekben a támogatások felét tudják odaadni a sportszervezeteknek, néhány szervezet ezt már megkapta, mások a nyár folyamán fognak hozzájutni a pénzhez. Azok az egyesületek azonban megkapják a teremhasználati támogatásokat, amelyek Sportfolióval, vagyis a Sárvár Aréna működtetőjével kötöttek szerződést erről. Kondora ezt azzal magyarázta, hogy ugyan az egyesületek most nem tudják használni a termeket, viszont

az Aréna bevétele oly módon lecsökkent a járvány következtében, hogy muszáj biztosítani ezt a bevételi forrást.

A polgármester szerint csak így tudják biztosítani az Aréna túlélését, valamint az újrakezdés lehetőségét. 

A városi intézmények, többek közt a sárvári fürdő, megkapják a havi ellátmányukat, ezek jelenleg is folytatják a tevékenységüket. A gyógyfürdő például abban egyezett meg a városvezetéssel, hogy ugyan csökkentett munkaidő keretein belül, de teljeskörű felújítást, illetve karbantartási munkálatokat végeznek el a járvány ideje alatt. Kondora egyébként azt reméli, hogy a turisztikai szezon valamikor a nyár közepén fog újra beindulni, ekkorra pedig már a teljesen felkészült fürdő várja majd a látogatókat. 

A városi fesztiválok is a járvány áldozatául esnek, elmarad idén a Nádasdy történelmi fesztivál, a mazsorett gála, a fúvószenei fesztivál, valamint a folklórnapok is. A polgármester viszont azt mondja, hogy a minden évben megrendezett motoros találkozó sorsáról még nem döntöttek. Az elmaradt fesztiválok közül azokat, amelyeket lehetséges, megpróbálják majd az őszi hónapokban pótolni, de arra számítanak, hogy a fesztiválokat csak jövőre tudják az eddigi formájában megtartani. 

 

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.