Több sárvári beruházás is derékba tört a járvány miatt

Fehér Buda 2020-04-30 15:08:00
Csúsznak a fejlesztések, elmaradnak a fesztiválok, elesnek a támogatás egy részétől az egyesületek.

Kondora István nemrég egy Facebook-videóban jelentkezett be, amiben arról tájékoztatta a sárváriakat, hogy a koronavírus-járvány miatt csúszni fog néhány fejlesztést. Arról már írtunk, hogy a csúszás az állami beruházásokat nem érinti, a polgármester példának hozta fel a Batthyány utca felújítását, amely tervezett ütemben halad. 

Ezeken kívül azonban a báros vezetőinek újra kellett gondolnia a város beruházásokat. A polgármester azt mondja, hogy a prioritást élveznek azok a beruházások, amelyek a közlekedéssel kapcsolatosak.

Tehát a költségvetésből nem kerültek ki a fekvőrendőrök lefektetése, az útfelújítások, a járdafelújítások és a csapadékvíz-elvezetők kiépítése a tervek szerint folytatódnak majd.

Kondora még hozzátette, hogy azok a beruházások is elkészülhetnek, amelyek szerződéseit már megkötötték, hiszen ezeket még a veszéhelyzet előtt kötötték, a városnak kötelezettségei vannak.

Nem volt ilyen szerencsés viszont az új Arénába tervezett tekepálya, ezt már csak 2021-ben tudják majd tető alá hozni. Csúszni fog még a Berzsenyi utca teljes körű felújítása, ennek esetében csak a tervezésig fognak jutni a szakemberek idén. Az úgynevezett barnamezős területek előkészítéséből pedig kiesik az egykori cukorgyár területe.

Az egyesületek és a sportszervezetek támogatása sem úgy fog folyni, mint azt az év elején eltervezte a városvezetés. A szükséges esetekben a támogatások felét tudják odaadni a sportszervezeteknek, néhány szervezet ezt már megkapta, mások a nyár folyamán fognak hozzájutni a pénzhez. Azok az egyesületek azonban megkapják a teremhasználati támogatásokat, amelyek Sportfolióval, vagyis a Sárvár Aréna működtetőjével kötöttek szerződést erről. Kondora ezt azzal magyarázta, hogy ugyan az egyesületek most nem tudják használni a termeket, viszont

az Aréna bevétele oly módon lecsökkent a járvány következtében, hogy muszáj biztosítani ezt a bevételi forrást.

A polgármester szerint csak így tudják biztosítani az Aréna túlélését, valamint az újrakezdés lehetőségét. 

A városi intézmények, többek közt a sárvári fürdő, megkapják a havi ellátmányukat, ezek jelenleg is folytatják a tevékenységüket. A gyógyfürdő például abban egyezett meg a városvezetéssel, hogy ugyan csökkentett munkaidő keretein belül, de teljeskörű felújítást, illetve karbantartási munkálatokat végeznek el a járvány ideje alatt. Kondora egyébként azt reméli, hogy a turisztikai szezon valamikor a nyár közepén fog újra beindulni, ekkorra pedig már a teljesen felkészült fürdő várja majd a látogatókat. 

A városi fesztiválok is a járvány áldozatául esnek, elmarad idén a Nádasdy történelmi fesztivál, a mazsorett gála, a fúvószenei fesztivál, valamint a folklórnapok is. A polgármester viszont azt mondja, hogy a minden évben megrendezett motoros találkozó sorsáról még nem döntöttek. Az elmaradt fesztiválok közül azokat, amelyeket lehetséges, megpróbálják majd az őszi hónapokban pótolni, de arra számítanak, hogy a fesztiválokat csak jövőre tudják az eddigi formájában megtartani. 

 

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.