Már több mint 30 éves a legöregebb csuklós busz Szombathelyen

Bazsó Bálint 2020-10-24 13:13:00
Bár az új városvezetés elkötelezett az elmúlt években nagyon leromlott állapotú és korú buszpark lecserélésében, a város kormányzati segítségre aligha számíthat.

A tavalyi önkormányzati választás során mindkét politikai oldal megígérte, hogy új, korszerű típusokra cserélik a városi buszokat. Erre jó okuk is volt, ugyanis a 46 szombathelyi autóbuszból több olyan is van, amelyik tavaly ünnepelte a 30. születésnapját, az autóbusz flotta átlagéletkora pedig már 14 év.

Az autóbuszállomány elöregedéséről tudott az előző városvezetés, rendszeresen elő is került a téma a közgyűlésen, ennek ellenére utoljára 2011 decemberében érkezett hét darab szóló busz.

Ez a mennyiség természetesen még arra sem volt elegendő, hogy az állomány átlagéletkorát szinten tartsa, ráadásul az öreg, korszerűtlen járművek jelentős légszennyezése mellett az utazási komfort is leromlott az elmúlt években.

És bár az elmúlt években nagyon sok új buszt állítottak forgalomba, a város akkori, fideszes vezetésének lobbierejéből arra már nem futotta, hogy Szombathelyre is érkezzenek új buszok.

68 új autóbuszt adnak át az országban, az ÉNYKK-hoz egy sem kerül belőlük

Szerdán írta meg az MTI, hogy a Volán Buszpark Kft. beszerzésének eredményeképpen tavasszal 25 Credo és 43 Man/Neoplan új autóbuszt állítanak forgalomba az ország közlekedési központjaiba. A Credók normál padlómagasságú, légkondival felszerelt buszain 82 férőhellyel, ebből 51 ülőhellyel rendelkezik, ráadásul a buszok wifivel felszereltek.

Így nem véletlen, hogy a helyhatósági választás során is téma volt a buszok kérdése: Mind a Fidesz, mind az Éljen Szombathely Egyesület új, korszerű környezetbarát buszokat – sőt, Balázsy Péter, a Fidesz polgármesterjelöltje még a régóta vágyott villamost is – ígért a szombathelyieknek. 

Az önkormányzatot sújtó elvonások miatt persze kérdés, hogy mikor érkezhetnek a megígért új buszok, mindenesetre a városvezetés lapunknak megerősítette, hogy továbbra is céljuk a buszok fiatalítása.

"Szombathely az egyoldalú kormányzati döntések következtében a tömegközlekedés fejlesztéséből és korszerűsítéséből kimaradt. Nem történt sem a korábbi városvezetők, sem az országgyűlési képviselő részéről jelentős erőfeszítés arra, hogy méltóbb módon utazhassanak a szombathelyiek a település életében fontos helyi járatokon"

– mondta lapunknak Németh Ákos, klímapolitikáért és fenntartható fejlődésért felelős tanácsnok, aki emlékeztetett: az elmúlt tíz évben vált a megyeszékhely buszállományának technikai állapota csaknem elfogadhatatlanná.

"Az új városvezetés a korábbi ígéretéhez híven elkötelezett a szombathelyiek életminőségének jobbá tétele mellett, melynek egyik fő eleme a tisztább levegő biztosítása."

Horváth Soma, városüzemeltetésért is felelős alpolgármester kérdésünkre válaszolva emlékeztetett: legutóbb 2011. decemberben érkezett helyi használatra 7 darab CREDO BN 12 típusú szóló kivitelű autóbusz. 

"Nagyon beszédesek a számadatok is: a legidősebb csuklós autóbuszunk 31 éves, a csuklós állomány átlagéletkora pedig 23,1 év. Ezekből az adatokból is látszik, hogy mekkora lemaradást kell rövid idő alatt pótolni; érdemes azt is figyelembe venni, hogy a gazdasági válság előtt könnyebben sor kerülhetett volna a mulasztás jóvátételére. Azon dolgozunk, hogy ez a helyzet megváltozzon és megújítsuk a megyeszékhely helyi járatos autóbusz-közlekedését."

– mondta az alpolgármester.

Kérdés persze, hogy a jelenlegi helyzetben mikor lesz erre elegendő forrása a városnak. 

Kormányzati segítségre viszont nem számíthatnak a szombathelyiek, ugyanis a kormánypárti képviselők Ungár Péter nyári javaslatát – miszerint a buszpark modernizációjára kapjon a város 7 vadonatúj buszt a központi költségvetés terhére – Hende Csaba kivételével leszavazták.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.