Tetőznek a folyók, de nem önti el a víz Győrben a rakpartot

Pintér Bence 2020-02-05 12:50:00
Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság friss jelentése szerint nem fogja elönteni a Móricz Zsigmond rakpartot a víz. A Petőfi hídnál található parkolót azonban már lezárták.

Árhullám vonul le a Dunán és a Rábán, és mint ahogy arról tegnap írtunk: a szakemberek számoltak azzal, hogy a víz részben elöntheti a győri Móricz Zsigmond rakpartot.

A friss adatok szerint azonban nem lesz szükség a rakpart lezárására, a folyók alacsonyabban tetőznek majd,

de a Petőfi hídnál található parkolót lezárták a Kisalföld szerint.

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság friss jelentése szerint a Duna árhulláma az alsó-ausztriai szakaszon tegnap délelőtt tetőzött. Kienstocknál 671 centiméteres vízállás és 5360 m3/s vízhozam alakult ki. Azóta határozott apadás kezdődött, amely a ma reggeli osztrák előrejelzés szerint a következő 48 órában is zavartalan lesz. Itt a vízhozam péntek reggelig 3500 m3/s körüli értékig csökkenhet.

Dévénynél a tetőzés tegnap este következett be 616 centiméter és 5430 m3/s értékek mellett. Szlovákia korábbi tájékoztatása szerint a bősi erőművön átvezethető vízhozam felső határa 4000 m3/s, emiatt az árhullám többlet (maximum 1400 m3/s) hozamát Rajkánál adták át. Jelenlegi adataik szerint a vízmegosztást a késő esti óráktól csökkentették mintegy 1000 m3/s-re.

Nagybajcsnál a vízmegosztás hatására tegnap napközben némileg lelassult az áradás. A vízállás a délutáni órákban haladta meg az I. fok 470 centiméteres szintjét. Ma reggelre 525 centiméteres vízállás (4750 m3/s) alakult ki, amely tetőzés közeli érték.  A következő órákban további jelentős emelkedésre már nem számítanak, a tetőzés a reggeli órákban az 520-530 centiméteres tartományban várható.

A Rába vízállása Győrnél várhatóan szintén a délelőtti órákban éri el tetőző, 385-395 cm körüli értékét. A rakpart elöntésére tehát nem kell számítani.

Várhatóan ma a déli óráktól megkezdődik a Győr környéki vízszintek csökkenése. Nagybajcsnál az I. fok szintje alá a holnap hajnali órákban csökkenhet le a vízállás. Komáromnál és az alatta lévő szakaszon az árhullám nem fogja elérni a készültségi szintet.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.