Társasági adóból épülne meg a szombathelyi Jégcsarnok

Székely Zoárd 2020-06-18 14:05:00
Még 350 millió hiányzik a kasszából.

"Tisztelettel arra szeretnénk kérni valamennyi szombathelyi és Szombathely környékén élő vállalkozót, aki jogosult arra, hogy tao-felajánlást tegyen, legyen szíves adójával támogatni a szombathelyi Jégcsarnok projektet"

- hangzott el a Jégcsarnok megépítésével kapcsolatos városi sajtótájékoztatón.

Még az előző városvezetés idején indult a beruházás, eddig nagyjából másfélmilliárd forint értékben sikerült támogatást szerezni, és megközelítőleg 350 millió forint hiányzik a projekt megvalósításához. Ugyan nem a megszokott módja szerint zajlik jelenleg a tervezés, ám a városvezetés ezzel az újítással szeretné előbbre lendíteni a munkafolyamatot.

"Eddig ilyet még nem tett egyik városvezetés sem, de a Jégcsarnok beruházása tipikusan az a történet, amit folytatni kell"

mondta Dr. Horváth Attila alpolgármester.

ugytudjuk.hu on Facebook Watch

A Jégcsarnok elsősorban a város jégkorongcsapatának, a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klubnak adna otthont: fedett, 60x30 méteres pályaméretével kiváló helyszínül szolgálhat hazai és nemzetközi jégkorong-mérkőzéseknek, de más téli sportágak számára is alkalmas lesz. Emellett a csarnok egész évben nyitva állna a téli sportok kedvelői előtt, így infrastrukturális szempontból is jelentősen növelheti a komplex létesítmény kihasználtságát.

Az alpolgármester elmondása szerint a projekt teljes mértékben önnfentartó lesz, a csapatok pedig bérleti díj ellenében használhatják a csarnokot.

Korábban már írtunk róla, hogy 2017 decemberében megtörtént az alapkőletétel, amit Hende Csaba, Puskás Tivadar és egy pingvin hajtott végre. Akkoriban arról volt szó, hogy két év alatt elkészül a Jégcsarnok, ám sajnos azóta sem történt különösebb változás.

A támogatáshoz szükséges információkat az alábbi linken lehet megtalálni.

Szólj hozzá!

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.