Szendrő-Németh Tamás másodszor is lepattant az Ugytudjuk.hu-ról

Farkas Bazsi 2020-08-27 17:11:00
Az ügyvéd pert kezdeményezett szerkesztőségünkkel szemben, majd visszalépett.

Másodszor kezdeményezett pert Szendrő-Németh Tamás ügyvéd az Ugytudjuk.hu szerkesztőségével szemben. Szendrő korábban azzal kapcsolatban akart igazat adatni magának a bírósággal, hogy nem szegett szabályt akkor, amikor a dozmati víztározónál a behajtani tilos tábla jelzése mellett biciklizett be. Szerinte az is teljesen szabályos volt, hogy biciklizés közben a kormányt elengedve hadonászott és videózott egyszerre. A bíróság azonban kimondta, hogy Szendrő vádjai alaptalanok, az Ugytudjuk.hu igazat irt. Ezt a pert azonban nem csak emiatt bukta el, hanem azért is, mert ügyvéd létére nem volt képes a sajtóhelyreigazítás szabályaiban foglalt 30 napos határidőt betartani. Kérelmével ugyanis addig tapogatott, hogy hiába vettük át a levelét a postai határidők betartásával, a 30 nap így is lejárt. 

Bíróság mondta ki, hogy Szendrő-Németh Tamás ügyvédként nem ismeri a jogszabályokat

Pert nyert az Ugytudjuk.hu Szendrő-Németh Tamás ellen. A bírósági eljárást az ügyvéd kezdeményezte, ám most úgy néz ki, hogy saját szakmájában való járatlanságáról kapott igazolást a séi önjelölt blogger. Szendrő áprilisban a dozmati víztározónál készített videót, ahol azt állította, hogy a kihelyezett, "Mindkét oldalról behajtani tilos" tábla miatt a rendőrség sorra bünteti meg az autósokat.

Szendrő miatt ma újabb tárgyalást kellett kitűznie a győri bíróságnak. A közéleti szerepet vállaló séi blogger szerint ugyanis valótlanságot állítottunk a “Lehet, hogy Sasvári Szilárd, volt fideszes országgyűlési képviselő és Bakondi György, belbiztonsági főtanácsadó fia is szabálytalanul lett vezérigazgató” című cikkünkben akkor, amikor azt írtuk, hogy:

“Erre jött aztán egy önjelölt séi blogger, aki leveleket kezdett el írni a víziközmű társaságokat felügyelő Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak, hogy foglaljanak állást a tekintetben, hogy Molnár szabályosan tölti-e be a pozícióját.”

Szendrő szerint ugyanis ő nem Molnár miatt írt levelet a MEKH-nek, hanem általosságban kért állásfoglalást.

Szendrő ügyvédnek ezúttal egy levelet feladni sem sikerült hibátlanul. A helyreigazítást kérő levél borítékán - mint a perben kiderült - az ő neve szerepelt, ám - eléggé aggályos módon - a posta értesítőjén a West Admin Kft. jelent meg. Több postai dolgozót is megkérdeztünk és azt mondták, hogy ez csakis azért lehetett mert bár a levelet egy magánember küldte, a feladáskor a számlát a cégre kérték. Reméljük, ezt azóta sikerült rendbe rakni a könyvelésben.

Az önjelölt séi blogger annak próbált meg igazat szerezni a bírságon, hogy neki nem Molnár Miklóssal volt baja, hanem általánosságban kérdezte meg a hivatalt a viziközmű-szolgáltatók vezérigazgatói posztjának betöltéséhez szükséges szakmai tapasztalatairól.

Szendrő egyébként már korábban összerúgta a port Molnárral. Egészen pontosan 2006-ban, amikor Szendrő a Pro Savaria környékén jelent meg ám kivagyiságát hamar megelégelte az egyesület vezetője, Molnár Miklós, aki gyorsan eltakarította az ügyvédet a Pro Savaria környékéről. 

Szendrő erről a nyugat.hu-nak így nyilatkozott:

„A város életének javításával, korrekciójával politikusként is akartál foglakozni, hiszen indultál jelöltként az önkormányzati választásokon. Ám nem pártot, hanem egy civil szervezet választottál.

2006-ban beléptem a Pro Savaria Egyesületbe, de sajnos be kellett látnom, hogy nincsen igény az önálló gondolatokra. Molnár Miklósnak nagyon nem tetszett, hogy elmondtam a saját véleményemet egyes kényes ügyekben.

Szóval a civil dolgok sem működnek másként, mint a pártközi vonalak?

Sajnos nem. Ha valaki ezt az egyesületet nem akarná kilóra eladni, ezzel az emberanyaggal sokkal komolyabb eredményeket lehetne eléri a helyi választásokon. De sajnos van, akinek ahhoz fűződik érdeke, hogy a saját szekerét tolja, hogy polgármester legyen, és hogy egy személyben dönthessen. Egyedül én voltam az, aki el merte mondani a nemkívánatos véleményét. Persze voltak olyanok is, akik egyetértettek velem, aztán, amikor szavazni kellett, már nem merték felemelni a kezüket.

De mi volt a tényleges gondod a Pro Savariával?

Nem a Pro Savariával, egyetlen emberrel volt gondom. „ 

Szendrő személyes ellentéte tehát innen fakad Molnárral szemben. Se szeri, se száma azoknak a Facebook-posztoknak, amikben az ügyvéd azóta is Molnárt pocskondiázza. Így nehéz lenne azt állítani, hogy a hivataltól kért állásfoglalás nem azért kellett az ügyvédnek, hogy aztán azt felhasználva további leveleket küldjön a szombathelyi városvezetésnek. 

Ezeket is felsorolta az Ugytudjuk.hu-nak ingyenes jogsegély keretében jogi képviseletet nyújtó Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Iroda az ellenkérelemben.

A pert kezdeményező Szendrő-Németh pedig úgy döntött, hogy inkább visszalép a pertől. Elég sokat elmond egy ügyvéd felkészültségéről, hogyha az általa indított perben felmutatott bizonyítékokat annyira gyengének találja, hogy inkább visszalép, mintsem megküzdjön az igazáért. 

Szendrő egy videó bejegyzést is készített a Győri Törvényszék épülete előtt, ahol azt mondta, hogy azért lépett vissza a pertől, mert a Molnár ügynek pont került a végére. A Molnár-ügy végén azonban nagyon nincsen még pont, ugyanis két per is folyamatban van. Egy ügyvédnek pedig tudnia kellene, hogy egészen addig, amíg egy bírósági eljárás folyamatban van, egyetlen ügyet sem lehet befejezettnek tekinteni. 

Címlapfotó eredetije: szendro.blogin.hu

Szólj hozzá!

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.