Bíróság mondta ki, hogy Szendrő-Németh Tamás ügyvédként nem ismeri a jogszabályokat

Farkas Bazsi 2020-08-02 10:14:00
Az önjelölt séi blogger formai hibát követett el az Ugytudjuk.hu ellen indított perben. Azonban ami még fontosabb: a bírósági ítélet szerint két KRESZ-szabályt is megszegett.

Kétéves az Ugytudjuk.hu, hogy megajándékozhassunk, olvasd el figyelmesen a cikket! 

Pert nyert az Ugytudjuk.hu Szendrő-Németh Tamás ellen. 

A bírósági eljárást az ügyvéd kezdeményezte, ám most úgy néz ki, hogy saját szakmájában való járatlanságáról kapott igazolást a séi önjelölt blogger. 

Szendrő áprilisban a dozmati víztározónál készített videót, ahol azt állította, hogy a kihelyezett, “Mindkét oldalról behajtani tilos” tábla miatt a rendőrség sorra bünteti meg az autósokat. Amikor azonban a kapitányságot hivatalosan arról kérdeztük meg, hogy hány sofőrt kellett megbírságolni ilyen szabálytalanság miatt, akkor a rendőrség azt válaszolta, hogy 

a megkeresésben megjelölt útszakaszra vonatkozó közlekedési jelzőtábla tilalmi hatálya miatt nem történt rendőri intézkedés.  

Az önjelölt séi blogger, hogy fontosságát bizonyítsa, újabb videót készített, ahol elmondta, hogy neki köszönhetően beljebb került a tábla, így az autósok már szabályosan tudnak megállni a parkolókban. Saját sikerét pedig kerékpáron hajtva dokumentálta, hevesen hadonászva videózás közben, ráadásul biciklivel behajtott a behajtani tilos tábla mellett is.

 

Videóra vette az önjelölt blogger a szabályszegését

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

 

Amikor megírtuk, hogy Szendrő szabályt szegett, az ügyvéd agresszívan támadni kezdte szerkesztőségünket, és sajtó helyreigazítási perrel próbálta meg elterelni a figyelmet arról, hogy ügyvéd létére fittyet hány a szabályokra.

A sajtó helyreigazítási határidőt sem sikerült neki betartani, erre ugyanis 30 napot ad a jogszabály. Csakhogy Szendrő-Némethnek a levél megfogalmazása 18 napot vett igénybe. Amire szerkesztőségünk kézhez kapta a levelet pedig már letelt a 30 napos határidő. 

Az önjelölt séi blogger egyébként attól sem riadt vissza, hogy vesztét érezve letámadjon és személyiségi jogaimat súlyosan sértve videót készítsen rólam, amit a Youtubeon közzé is tett. A Youtube ezt olyan súlyos jogsértésnek ítélte meg, hogy a videót szinte azonnal törölte. Az ügyvédi kamara etikai bizottsága is vizsgálja az esetet.

A Győri Törvényszék ítéletében pedig kimondta, hogy 

  • Szendrő-Németh hiába akart helyreigazítást, az ehhez szükséges határidőket nem tudta betartani
  • Szendrő-Németh megsértette a KRESZ-t, akkor amikor kerékpározva, elengedett kormánnyal hevessen mutogatott. A szabályok szerint ugyanis haladás közben a biciklis csakis irányjelzéskor engedheti el a kerékpár kormányt.
  • Szendrő-Németh megsértette a KRESZ-t akkor, amikor behajtott a “Mindkét oldalról behajtani tilos” tábla mellett. Ez a tábla ugyanis vonatkozik a biciklisekre is.

Szendrő-Németh Tamásnak 25 ezer 400 forint ügyvédi díjat és 36 ezer forint eljárási illetéket kell megfizetnie. A két győri útjával együtt nagyjából 100 ezer forintjába került, hogy megpróbálta kimosni magát a szabályszegésekből. 

Csakhogy a győri bíróság nem az 5 perces igazságokra vevő Facebook-kommentelőkkel van egy szinten, így ott nem a “ha hangosan és artikuláltan mondom, akkor nekem van igazam” elv érvényesül.

Szendrő-Németh Tamás első fokon, nem jogerősen pert vesztett az Ugytudjuk.hu (ami egyébként Szendrő szerint a periratokban Ugy.tudjuk.hu-ként szerepel) ellen. Amennyiben az önjelölt séi blogger folytatja ámokfutását és fellebbez, közel 150 ezer forintja bánhatja. 

Az Ugytudjuk.hu jogi képviseletét a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Iroda ingyenes jogsegély keretében látta el.

Valami oda nem illőt olvastál a cikkben? Ez csakis EZÉRT lehetett.  

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.