Bíróság mondta ki, hogy Szendrő-Németh Tamás ügyvédként nem ismeri a jogszabályokat

Farkas Bazsi 2020-08-02 10:14:00
Az önjelölt séi blogger formai hibát követett el az Ugytudjuk.hu ellen indított perben. Azonban ami még fontosabb: a bírósági ítélet szerint két KRESZ-szabályt is megszegett.

Kétéves az Ugytudjuk.hu, hogy megajándékozhassunk, olvasd el figyelmesen a cikket! 

Pert nyert az Ugytudjuk.hu Szendrő-Németh Tamás ellen. 

A bírósági eljárást az ügyvéd kezdeményezte, ám most úgy néz ki, hogy saját szakmájában való járatlanságáról kapott igazolást a séi önjelölt blogger. 

Szendrő áprilisban a dozmati víztározónál készített videót, ahol azt állította, hogy a kihelyezett, “Mindkét oldalról behajtani tilos” tábla miatt a rendőrség sorra bünteti meg az autósokat. Amikor azonban a kapitányságot hivatalosan arról kérdeztük meg, hogy hány sofőrt kellett megbírságolni ilyen szabálytalanság miatt, akkor a rendőrség azt válaszolta, hogy 

a megkeresésben megjelölt útszakaszra vonatkozó közlekedési jelzőtábla tilalmi hatálya miatt nem történt rendőri intézkedés.  

Az önjelölt séi blogger, hogy fontosságát bizonyítsa, újabb videót készített, ahol elmondta, hogy neki köszönhetően beljebb került a tábla, így az autósok már szabályosan tudnak megállni a parkolókban. Saját sikerét pedig kerékpáron hajtva dokumentálta, hevesen hadonászva videózás közben, ráadásul biciklivel behajtott a behajtani tilos tábla mellett is.

 

Videóra vette az önjelölt blogger a szabályszegését

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

 

Amikor megírtuk, hogy Szendrő szabályt szegett, az ügyvéd agresszívan támadni kezdte szerkesztőségünket, és sajtó helyreigazítási perrel próbálta meg elterelni a figyelmet arról, hogy ügyvéd létére fittyet hány a szabályokra.

A sajtó helyreigazítási határidőt sem sikerült neki betartani, erre ugyanis 30 napot ad a jogszabály. Csakhogy Szendrő-Némethnek a levél megfogalmazása 18 napot vett igénybe. Amire szerkesztőségünk kézhez kapta a levelet pedig már letelt a 30 napos határidő. 

Az önjelölt séi blogger egyébként attól sem riadt vissza, hogy vesztét érezve letámadjon és személyiségi jogaimat súlyosan sértve videót készítsen rólam, amit a Youtubeon közzé is tett. A Youtube ezt olyan súlyos jogsértésnek ítélte meg, hogy a videót szinte azonnal törölte. Az ügyvédi kamara etikai bizottsága is vizsgálja az esetet.

A Győri Törvényszék ítéletében pedig kimondta, hogy 

  • Szendrő-Németh hiába akart helyreigazítást, az ehhez szükséges határidőket nem tudta betartani
  • Szendrő-Németh megsértette a KRESZ-t, akkor amikor kerékpározva, elengedett kormánnyal hevessen mutogatott. A szabályok szerint ugyanis haladás közben a biciklis csakis irányjelzéskor engedheti el a kerékpár kormányt.
  • Szendrő-Németh megsértette a KRESZ-t akkor, amikor behajtott a “Mindkét oldalról behajtani tilos” tábla mellett. Ez a tábla ugyanis vonatkozik a biciklisekre is.

Szendrő-Németh Tamásnak 25 ezer 400 forint ügyvédi díjat és 36 ezer forint eljárási illetéket kell megfizetnie. A két győri útjával együtt nagyjából 100 ezer forintjába került, hogy megpróbálta kimosni magát a szabályszegésekből. 

Csakhogy a győri bíróság nem az 5 perces igazságokra vevő Facebook-kommentelőkkel van egy szinten, így ott nem a “ha hangosan és artikuláltan mondom, akkor nekem van igazam” elv érvényesül.

Szendrő-Németh Tamás első fokon, nem jogerősen pert vesztett az Ugytudjuk.hu (ami egyébként Szendrő szerint a periratokban Ugy.tudjuk.hu-ként szerepel) ellen. Amennyiben az önjelölt séi blogger folytatja ámokfutását és fellebbez, közel 150 ezer forintja bánhatja. 

Az Ugytudjuk.hu jogi képviseletét a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Iroda ingyenes jogsegély keretében látta el.

Valami oda nem illőt olvastál a cikkben? Ez csakis EZÉRT lehetett.  

Szólj hozzá!

Készül az Eurovízió amerikai változata

Importárú lett a legfurább zenei műsorból.

Frontmentes kánikulára számíthatunk

Átmenetileg egy-egy helyi zápor előfordulhat.

Legalább 10 ember meghalt egy lakóháztűzben a kelet-csehországi Bohumínban

Néhányan a lakásuk ablakából kiugorva vesztették életüket.

Egymás melletti számokat is kihúztak az ötöslottón

Az öt számból pedig csak az egyik páros.

Árokba borult egy gépkocsi az Orfalu és Farkasfa közötti úton

A balesethez a körmendi hivatásos tűzoltókat és a szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit riasztották.

Hatalmas templomokra bukkantak a föld alatt

Kiemelten fontos szerepet játszott a bronz- és vaskori építmény.

Most Bottas volt a gyorsabb a két Mercedes közül

A Racing Pointba beugró Hülkenberg lett a harmadik a 70. Nagydíj időmérő edzésén, Silverstone-ban.

Indul a parlagfűszezon

Térképen figyelhetjük, merre száll éppen a gonosz növény pollenje.

Novemberben kezdődik az M83-as út fejlesztése Pápa és Győr között

132 milliárd forintba fog kerülni a tervek szerint.

Két autó karambolozott Győr külvárosában

A baleset a Pápai úton történt.

A napsütésé lesz a főszerep

Nyugaton nem kell esőre számítani.

Túl a 75 millión! - Season 5 és ingyen multi a CoD Warzone-ban!

Most bárki kipróbálhatja magát többjátékos módban, teljesen ingyen!

Rákapcsolt a nyár

Kelet felől emelkedve az országban egyre nagyobb területen haladja meg a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot, nagyvárosokban akár a 27 Celsius-fokot is - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken.

Romániában ismét megdőlt az elhalálozások és a napi esetszám negatív rekordja

Romániában pénteken újabb negatív csúcsot ért el az egy nap alatt diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek és a halálesetek száma, de valamelyest enyhült a kórházak leterheltsége.

Szellemet kaptak lencsevégre egy angliai bányában

Élő videó készült a meghökkentő esetről.

van még itt cikk a témában:

Beperelte a Facebook az Európai Bizottságot

Nem publikus dokumentumok is szerepeltek a testület által bekért anyagok között.

Mégsem engedik még szabadon a gólyatábori erőszakolót

A férfi 2014 nyarán támadta és erőszakolta meg az egyetemista lányt. Jó magaviselete miatt júniusban szabadon engedték, ám az ügyészség azonnal fellebbezett.