Vidám szavazókör Szombathelyen - Fotó: Bonyhádi Zoltán

Valami véget ért - Lezárult a szavazás, megkezdték a voksok összeszámolását

ugytudjuk.hu
2019. október 13. vasárnap, 07:47
Ma eldől: marad-e minden a régiben vagy eljöhet-e végre a változás szele.

Cikkünk folyamatosan frissül.

 

Hivatalosan is megkezdődtek a 2019-es önkormányzati választások. Elérkezett a várva várt nap, ami az idegtépő, sok esetben bohózatba fulladó kampány végét jelenti. A mai napon a politikusok állásinterjúra mennek, ahol az interjúztatók a magyar választópolgárok. Vajon újra tarol a Fidesz, vagy lesz eredménye az ellenzéki összefogásnak? Este kiderül. Addig is, dobjatok be egy jó kávét vagy teát és semmiképp ne felejtsetek el ma szavazni, ezt este 19 óráig tudjátok megtenni! 

 

Hogy kikre? A jelölteket IDE és IDE kattintva tudjátok megismerni.

 

Bezártak a szavazókörök, megkezdődött a voksok összeszámlálása
 

19:00 - Vasárnap este 7 órakor befejeződött az önkormányzati és nemzetiségi képviselők választása.

A 10 278 szavazókört este 7 órakor be kellett zárni. Abban az esetben, ha este 7 órakor még sorban álltak választópolgárok a szavazáshoz, a 19 órakor már sorban állók még szavazhatnak, a később érkezők azonban nem.

 

Szombathelyen 18:30-ig 33 435 fő ment el szavazni, ez a választók 53,21 százalékát jelenti.

 

A szavazás befejezését követően a szavazatszámláló bizottságok hozzálátnak a voksok szétválogatásához, összeszámlálásához. A szavazatszámláló bizottságoknak először több adminisztratív feladatot el kell végezniük, mielőtt az urnákat felbonthatnák: összecsomagolják az elrontott és fel nem használt szavazólapokat, és jegyzőkönyvben rögzítik a szavazáson megjelentek számát. Csak ezek után bonthatják fel az urnákat. A szavazatszámláló bizottság a szavazatokat minden esetben legalább kétszer számlálja meg.

 

18:00 - Elérkeztünk a végehajrához, ütött a 2019-es önkormányzati választások utolsó órája. Ha még nem voltál, gyorsan kapd össze magad és nosza! A város jövője a tét. Nemény, Koczka vagy Balázsy, ez itt a kérdés? 

 

Europe - The Final Countdown (Official Video)

Europe's official music video for 'The Final Countdown'. Click to listen to Europe on Spotify: http://smarturl.it/EuropeSpot?IQid=EuropeTFC As featured on 1982-1992.

 

17:06 - Délután öt óráig összesen 30 021 szombathelyi választópolgár ment el voksolni, ami a szavazásra jogosultak 47,78 százalékát jelenti.

 

16:19 - Választási csalás mindenütt

Folyamatosan érkeznek bejelentések a Jobbikhoz választási visszaélésekről - közölte az ellenzéki párt szóvivője vasárnap délután tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten. Szilágyi György, aki mindenkit arra biztatott, hogy forduljon hozzájuk ilyen ügyekben. Pontos szám vagy nagyságrend említése nélkül a szóvivő azt közölte, több eset jutott a tudomásukra: Pécsen például ételt osztottak, Soroksáron - a szavazásért cserébe - élelmiszercsomagot, több helyen pedig fizikai atrocitásoknak vannak kitéve az ellenzéki képviselőjelöltek és szavazatszámlálók.

 

16:08 - A szombathelyi választók az országos átlag felett teljesítenek

 

Ugyanis 38,06 %-uk már szavazott.

 

Ez azt jelenti, hogy 23915 szombathelyi már döntött a város jövőjéről.

 

15:49 - A legfrissebb részvételi adatok szerint - melyek a 15 órai méréseket jelentik - a választók 34,69 %-a elment már szavazni.

 

Te köztük vagy?

 

14:20 - Legyen tánc!

 

Füzesabonyi választási híradó

Iratkozz fel! / Subscribe!

 

13:15 - Míg öt éve 14 824 szombathelyi szavazott délután egy óráig, most ugyanebben az időpontban 17 896 fő húzta be az ikszet, ami 28,48 százalékot jelent. Ez azt jelenti, hogy közel háromezerrel több ember mozgósította magát, miint 2014-ben. 

 

12:50 - Leadta a szavazatát a sárvári ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje is

 

Németh Zsolt, a Híd a Jövőnkért Egyesület, vagyis a sárvári ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje nem sokkal dél előtt adta le a szavazatát a Sársziget utcában, az egykori Sári iskolában. Németh a lányával közösen dobta be a szavazatát az urnába:

 

 

A polgármesterjelölt a lapunknak elmondta, úgy érzi, jól fognak szerepelni. „Egy nagyon intenzív kampányidőszakon vagyunk túl. A magunk részéről egy olyan programmal álltunk elő a városlakók irányába, ami politikai ellenfeleinkkel szemben konkrétumokat is tartalmaz. Most a legfontosabb döntés a városlakók részéről abban fog megnyilvánulni, hogy a jövőben három-négy fő, azaz egy szűk fogja-e eldönteni a varos sorsát, vagy kepések lesznek-e bevonni a városlakókat is az őket érintő döntésekbe.
 
Mi a sárváriakkal együtt szeretnénk irányítani, velük együtt hoznánk meg minden olyan döntést, ami a következő években és ciklusokban az itt élők életminőségére hatással lesz. Szeretnénk teljesíteni mindazon vállalásainkat, amelyek akár a nagyobb horderejű kérdéseket, amelyek például a bentlakásos idősek otthonát, vagy a helyi egészségügyet érintik. De természetesen a parkolás, a szociálpolitika, az étkeztetés, a városüzemeltetés és az utak állapotának problémáira is koncentrálni fogunk.”

 

Németh személy szerint a város minden választókerületében szoros eredményre számít, de fontosnak tartja, hogy továbbra is megmaradhasson egy megfelelő, konstruktív, szeretetteljes légkör, amelyben a későbbi városvezetők és a képviselő-testület meg tudja hozni a megfelelő, jó döntéseket, és optimálisan tudja majd irányítani Sárvárt.

 

12:20 - Információink szerint a mozgóurna szavazásnál az egyik szombathelyi körzetben sikerült megelőzni egy fideszes stiklit, az ellenzék delegáltja ugyis kiszúrt egy érvénytelen fideszes szavazatot. A Fidesz delegáltja ugyanis villámgyorsan behúzta az érintett szavazónak az ikszet annak ellenére, hogy ellenőrizte volna a hölgy személyi igazolványát.  Az ellenzéki delegált nem hagyta annyiban és a fideszes hiába nem akarta, ő bizony ragaszkodott hozzá, hogy ellenőrizzék a papírokat, ahogy azt a törvény szerint kell. Megnézték és láss csodát, az igazolvány lejárt. A szavazatot érvénytelenítették, jegyzőkönyvet felvették róla, mindezt a másik fél elfogadta.

 

12:10 - Van olyan is, aki már 16 évesen szavazhat

Az MTI információi szerint a legfiatalabb szavazó 16 éves és a házasságkötéssel szerzett nagykorúságot.

 

11:55 - A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán vasárnap délelőtt 11 óráig a szavazásra jogosultak 18,25 százaléka járult az urnákhoz a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

 

Vas megyében 11 óráig 18,59 százalék, azaz 38 815 szavazó ment el voksolni.

 

11:00  - Molnár Miklós (Pro Savaria) lányával ment el szavazni a Hermann Ottó Szakközépiskolába.

 

 

10:00  - Nemény András, az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje feleségével és nagyobbik lányával (címlapképünkön) adta le szavazatát Szombathelyen, az Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskolában.

 

 

9:43 - Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó is szavazott már az önkormányzati választáson a Zugligeti Általános Iskolában, a XII. kerületi 53-as számú szavazókörben. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

 

9:20 - Vasárnap délig még igényelhetnek mozgóurnát a mozgásukban gátolt választók az önkormányzati és nemzetiségi választásra.

Aki még nem tette meg, de szeretne mozgóurnával szavazni, a kérelmét még benyújthatja online, ügyfélkapus azonosítással vasárnap délig. Emellett el lehet juttatni a kérelmet a szavazatszámláló bizottsághoz írásbeli meghatalmazással rendelkező meghatalmazottal, valamint kézbesítővel, például futárral vagy hozzátartozóval. A mozgóurna iránti kérelmet a szavazóköri névjegyzékben szereplő, mozgásában egészségi állapota, fogyatékossága vagy fogva tartása miatt gátolt választópolgár nyújthat be. A kérelemnek tartalmaznia kell a mozgóurna-igénylés okát is, arra hivatkozva például nem lehet mozgóurnát kérni, hogy valaki a munkája miatt nem tud elmenni a szavazókörbe. Ha a mozgóurnát nem a választópolgár lakcímére kérik, akkor a kérelemnek tartalmaznia kell a pontos címet. A feltüntetett személyes adatoknak meg kell egyezniük az igénylő választópolgár lakcímkártyáján szereplőkkel, különben a kérelmet elutasítják. 

 

9:00 - Kilenc óráig már 4225-en mentek el szavazni Szombathelyen, ez 6,72%-ot jelent.

 

8:45 - A Fidesz-KDNP szombathelyi polgármesterjelöltje, Balázsy Péter már túl is van a voksoláson. A Farkas Károly utcai sporttelepen szavazott. Vajon kire?

 

 

7:00 - Szombathelyen reggel hétig 607-en mentek el ikszelni, ez 0,97 százalékot jelent. 

 

Aurora - Előre kurvák, gengszterek! (HQ)

Stereo

 

 

6:30 - Valamennyi szavazókör rendben megnyílt az önkormányzati és nemzetiségi választáson, rendkívüli eseményről nem érkezett jelentés – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) szervezési főosztályának vezetője vasárnap reggel fél 7-kor az MTI-vel.

 

Mucsi Tamás elmondta: mind a 10 278 szavazókör rendben megkezdte a munkáját, biztosítottak a szavazás feltételei, az első választópolgárok mindenhol leadhatták a szavazatukat. Néhány helyen póttagot kellett bevonni, mert a szavazatszámláló bizottság tagja vasárnapra megbetegedett; erről soron kívül intézkedtek.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás