Ez itt a Nagy Szombathelyi Jelöltbemutató, ők a körzetek képviselőjelöltjei (1. rész)

ugytudjuk.hu 2019-10-05 07:53:00
A 1-7. számú szombathelyi egyéni választókerületek jelöltjei.

A választási kampány végén járunk, ezért időszerűnek gondoltuk bemutatni az összes szombathelyi körzet összes képviselőjelöltjét.

Sajnos nem teljes a lista. Felvettük a kapcsolatot a jelölő szervezetekkel, ám a Fidesz-KDNP-től a kért határidőt több mint két héttel megtoldva, a mai napig sem kaptuk meg a képviselőjelöltek rövid bemutatkozóját és fotóját. Ha utólag pótolják, illetve az önállóan induló néhány független jelölt jelentkezik, természetesen frissítjük anyagunkat. A bemutatkozókat továbbra is az ezittaz@ugytudjuk.hu címre várjuk.

Következzenek a jelöltek, az első hét körzetből:

1. egyéni választókörzet

György István Péter (Éljen Szombathely!)

Szombathelyen születtem, egész életemben itt éltem családommal az 1-es választókerületben. Szakterületem a villamos- biztonságtechnika, nyugdíjba vonulásomig elektromos tűzvédelmi szakértőként dolgoztam.

A Szombathelyi Polgárőrség alapító tagjaként immáron 26. éve teljesítek szolgálatot a városrészen, így nem volt olyan rendezvény, ahol ne találkoztam volna a választókörzetben élőkkel. Sokan tudhatják közülük, hogy 2000 óta környezet-és természetvédő egyesületet is vezetek. A civilség, a közélet, a politika területén évtizedes tapasztalatokkal rendelkezem, a 2010-2014-es választási ciklusban az LMP civil delegáltjaként a Bűnmegelőzési Bizottságában segítettem elő szülővárosom közbiztonságának erősödését.

Horváth Gábor (Fidesz-KDNP)

A képviselőjelöltről nem kaptunk bemutatkozót.

Koczka Tibor (Pro Savaria)

Koczka Tibor vagyok, 57 éves politikus, az elmúlt öt esztendőben Szombathely alpolgármestereként dolgoztam a városért, valamint Herény - Kámon - Minerva Lakópark képviselőjeként az ott élőkért.

36 éve vagyok házas, három gyermekünk Levente (34) programtervező matematikus, Zsófia (32) vegyész, élelmiszermérnök, Dániel (30) orvos. Iskoláimat Szombathelyen végeztem, a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán szereztem testnevelő tanári, valamint népművelői diplomát.

30 éven keresztül újságíróként dolgoztam. Azért döntöttem úgy, hogy ismét elindulok a szombathelyi I-es körzetben a képvi- selői helyért, mert az elmúlt öt esztendőben rengeteg barátra leltem és sok szeretetet, biztatást kaptam az ott élőktől.

2. egyéni választókörzet

Bokányi Adrienn (Éljen Szombathely!)

Szombathelyen születtem 1988-ban és azóta is itt élek. 2007- ben érettségiztem a Bolyai János Gimnáziumban. 2011-ben bölcsész BA diplomámat az NYME-SEK-BTK-n szereztem, majd 2016-ban okleveles közgazdász minősítésemet az NYME-KTK-n.

Hosszú ideje dolgozom kereskedelmi és marketing szakterületen, a helyi, ellenzéki politikában pedig hét éve veszek részt. 2014 óta az önkormányzat Oktatási és Szociális, valamint Gazdasági és Városstratégiai Bizottságának az Éljen Szombathely! frakció által delegált tagja vagyok. 2018-ban választottak az Éljen Szombathely! Egyesület alelnökének.

Magam is a 2-es választókerületben élek, ezért pontosan ismerem adottságait, hiányosságait, problémáit és gócpontjait.

Illés Károly (Fidesz-KDNP)

A képviselőjelöltről nem kaptunk bemutatkozót.

Marton Zsolt (Pro Savaria)

Marton Zsolt vagyok, 1975-ben születtem Szombathelyen, turisztikai és vendéglátóipari szakemberként dolgozom. Szülői házunk a Stromfeld-lakótelepen van, hosszú éveken keresztül éltem itt, és ma is gyakran járok haza.

A választókerület problémáit testközelből ismerem, azok megoldásában korábbi képviselői munkám során is aktívan részt vettem. Jó példa erre a Verseny utca felújítása, amit Molnár Miklóssal, a körzet akkori képviselőjével közösen indítottunk el. 2002-től három cikluson keresztül voltam Szombathely önkormányzati képviselője, 2010-től 2014-ig a város alpolgármestereként dolgoztam dr. Puskás Tivadar polgármester mellett.

3. egyéni választókörzet

Balassa Péter (Pro Savaria)

Balassa Péter vagyok, az önkormányzati választáson a Pro Savaria Egyesület képviselőjelöltjeként indulok.

Egy szavazat. Mindannyian ennyivel rendelkezünk. De mégis mire elég egy szavazat? Többre, mint gondolnánk!

A szombathelyiek hangja és meghosszabbított keze voltam a közgyűlésben. Ahhoz, hogy továbbra is segíthessem Szombathely fejlődését szavazatommal a közgyűlésben, most az Ön szavazatára van szükségem. Kérem, éljen a kezében lévő erővel, hogy Szombathelyről a Szombathelyiek döntsenek!

Büki Zoltán (Fidesz-KDNP)

A képviselőjelöltről nem kaptunk bemutatkozót.

Dr. Horváth Attila (Éljen Szombathely!)

Szombathelyen születtem, egész életemben itt éltem. Tavaly töltöttem be a 40. életévemet, feleségemmel közösen két gyermeket nevelünk. Orsolya idén megy középiskolába, Vilmos még az elején tart tanulmányainak, jelenleg bölcsődébe jár.

Ügyvédként dolgozom. 2010 óta vagyok tagja a város közgyűlésének, 2014 óta, mint az Oladi lakótelep önkormányzati képviselője.

Képviselői hitvallásom egyszerű: jelen kell lenni. Egy képviselőnek elérhetőnek kell lennie.

4. egyéni választókörzet

Horváth Ferenc (Pro Savaria)

Horváth Ferenc vagyok, az önkormányzati választáson a Pro Savaria Egyesület képviselőjelöltjeként indulok. 1959-ben születtem Sárváron, 1966 óta élek Szombathelyen. Nős vagyok, a feleségem tanár.

A Nagy Lajos Gimnáziumban érettségiztem, Budapesten villamosmérnök diplomát szereztem, emellett mérlegképes könyvelő végzettségem is van. Különféle magyar és külföldi tulajdonú gazdasági társaságoknál felsővezetői beosztásban dolgoztam. A szombathelyi Bűnmeg- előzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság tagja vagyok 2014-től.

A Bem József utcában nőttem fel, a Derkovits Gyula Általános Iskolába jártam, gyermek- és ifjúkorom is ideköt, ma is a körzetben élek, ezért gondjaival minden nap szembesülök.

Horváth Soma Ádám (Éljen Szombathely!)

Születésem óta Szombathelyen élek, iskoláimat is itt végeztem. A körzet képviselősége mellett kereskedelemmel foglalkozó családi vállalkozásunkban is tevékenykedem.

2012-ben azzal a szándékkal csatlakoztam a Derkovits Városrészért Egyesülethez, hogy közösségben munkálkodhassak Szombathely legnagyobb lakótelepének formálásáért. 2014 óta a Derkovits északi részén élők bizalmából, Szombathely 4. számú, azaz az Ön választókerületének önkormányzati képviselőjeként dolgozom a Derkovits Lakótelepért.

Egyéni képviselői feladataim mellett tagja vagyok az önkormányzat kulturális ügyekkel is foglalkozó Jogi és Társadalmi Kapcsolatok bizottságának.

Janzsó Zoltán (Fidesz-KDNP)

A képviselőjelöltről nem kaptunk bemutatkozót.

5. egyéni választókörzet

Csejteiné Sipos Judit (Pro Savaria)

Csejteiné Sipos Judit vagyok, az önkormányzati választásokon a Pro Savaria Egyesület jelöltjeként indulok. Szombathelyen születtem. Házas vagyok, három gyermek édesanyja. A vasvári Béri Balogh Ádám Szakközépiskolában érettségiztem. Fontos számomra az állatvédelem, szabadidőmben munkával, vagy adományokkal segítem a helyi állatvédő egyesületeket.

Több mint tíz éve Szombathelyen élek, ebből ötöt a Derkovits városrészen töltöttem. Naponta tapasztaltam és tapasztalom a városrész problémáit. Öt éve külső szakértőként veszek részt a közgyűlés Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának munkájában.

Január óta a szombathelyi Prenor Kertészeti és Parképítő Kft. felügyelő bizottsági elnökeként dolgozom. Örömmel mondtam igent a Pro Savaria Egyesület felkérésére, mert azt gondolom, hogy tapasztalatommal és tudásommal azért dolgozhatok, hogy választókörzetem és egész Szombathely élhetőbb legyen.

Dr. Czeglédy Csaba (független)

Életem felét a Derkovits-városrész képviselőjeként töltöttem, így természetes, hogy dolgozom az itt élőkért. Ha csak az elmúlt időszakot nézem, akkor elértem, hogy felújításra kerüljön a Perintparti sétány, új parkolókat létesítettünk, felújíttattam és bekerítettem több játszóteret, parkokat létesítettem, padokat helyeztettem ki. Közben elláttam a városrész-gondnoki feladatokat.

A legbüszkébb viszont arra vagyok, hogy az elmúlt 20 évben sokgyermekes családoknak, idős egyedülállóknak, szegénységben élőknek, elesetteknek, a hozzám fordulóknak segítettem.

Húsz éve dolgozok a városért és a szombathelyiekért. Nagyon sok emberrel kerültem személyes kapcsolatba. A szó jó értelmében mindenki legyen egy kicsit önző családja és saját maga érdekében, és ha már lehet választani, olyan képviselőt válasszon, akit ismer, és akihez tud bizalommal fordulni.

Minden erőmmel és küzdeni tudásommal szeretném folytatni az Ön képviseletét is az önkormányzatban.

Dr. Melega Miklós (Fidesz-KDNP)

A képviselőjelöltről nem kaptunk bemutatkozót.

6. egyéni választókörzet

Kopcsándi József (Éljen Szombathely!)

Szombathelyen születtem, feleségemmel, Erzsébettel, valamint felnőtt gyermekeinkkel és unokáinkkal jelenleg is itt élünk. Én kaptam a megtisztelő bizalmat, hogy az ellenzéki összefogás pártjai és szervezetei közös jelöltjeként ismét indulhatok az Ön választókerületében a 2019-es önkormányzati választásokon.

Célom, hogy tapasztalatom és ismereteim maximális kihasználásával szolgáljam továbbra is Szombathely város és azon belül választókerületem lakosságát.

Számomra mindig is fontos volt a tudás, ismeretek bővítése, valamint ezen elméleti tudásanyag gyakorlatban való hasznosítása. A tanulmányaimat és a szabadidőmet is ez határozta és határozza meg a mai napig. Így tanulmányaimat Budapesten a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, valamint a Pécsi Tudományegyetem Jogi karán abszolváltam. Erőmet és tudásomat ezt követően Szombathelyen kamatoztattam.

Lendvai Ferenc (Fidesz-KDNP)

A képviselőjelöltről nem kaptunk bemutatkozót.

Dr. Németh Péter László (Pro Savaria)

Dr. Németh Péter László vagyok, az önkormányzati választáson a Pro Savaria Egyesület képviselőjelöltjeként, az Ön választókerületében indulok.

Szombathelyen születtem, 51 éves elmúltam, két gyermeket neveltünk fel és taníttattunk ki feleségemmel. Gyermekkorom és jórészt fiatalkorom a mai Sugár utcában éltem meg, iskolába is itt jártam, a mai Neumannba. A középiskolám a Savaria volt. Ezt követően, Győrben középiskolai műszaki tanár-, majd az Államigazgatási Főiskolán igazgatás-szervezői képesítést, végül a Pécsi Tudományegyetemen jogász diplomát szereztem. A tanulmányokat követően érkeztem vissza városunkba, dolgoztam nevelőtanárként, oktatásvezetőként, később ügyvédi tevékenységet végeztem Szombathelyen. Jelenleg egy közös önkormányzati hivatalt vezető jegyzőként dolgozom. Önkormányzati területen szerzett tapasztalataim, képesítéseim és kapcsolataim, és Szombathelyhez, a választókerülethez való szoros kötődésem számomra szinte kötelezővé teszi, hogy a Városért és Önökért vállaljak feladatot a szombathelyi önkormányzatban.

7. egyéni választókörzet

Kántás Zoltán (Fidesz-KDNP)

A képviselőjelöltről nem kaptunk bemutatkozót.

Putz Attila (Éljen Szombathely!)

Putz Attila vagyok, 50 éves, 26 éve nős, 3 gyermekünk van. Életem teljes mértékben Szombathelyhez, pontosabban Zanathoz és a keleti városrészhez köthető. Ide születtem, itt nevelkedtem, jártam általános és középiskolába.

A kecskeméti Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolán szereztem üzemmérnöki diplomát.
Műanyagfeldolgozó technológusi végzettségem határozta meg szakmai pályafutásomat. Az elmúlt 29 évben a műanyagiparban tevékenykedtem. Végigjárva a szakmai ranglétrát, a műszakos gépbeállítói munkakörtől eljutottam egészen gyárigazgatói beosztásig, folyamatosan fejlesztve tudásomat. 2013 óta családi cégünkben kamatoztatom a megszerzett kapcsolati tőkémet, szakmai tudásomat. Jelenleg 15 fő alkalmazottal dolgozunk. 2010- ben elindultam párton kívüliként LMP színekben az önkormányzati választáson. A kampány alatt megismerkedtem a Keleti Városrész Polgárőr Egyesülettel és a Zanati Kulturális és Sport Egyesülettel. Mindkét civil egyesületnek aktív tagja lettem. 2013- ban megválasztottak a Zanati KSE elnökének. A 24 éve működő egyesületben közös célokért együtt dolgozunk politikamentesen különböző pártszimpátiák mellett.

Poltikai pártnak soha tagja nem voltam, és nem is tervezem, hogy bármelyik pártba belépjek. Meggyőződésem, hogy így is lehet rengeteget tenni a közösségért.

Szijártó Zsolt (Pro Savaria)

Szijártó Zsolt mérnök-közgazdász vagyok, a szombathelyi 7. számú, választási körzet, Pro Savaria Egyesület önkormányzati képviselőjelöltje.

A Budapesti Műszaki Egyetemen végeztem okleveles építőmérnökként, majd MBA diplomát szereztem a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen.

Több mint húsz éven keresztül nemzetközi nagyvállalatoknál dolgoztam vezetői munkakörökben, az utóbbi hét évben azon- ban a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ ügyvezetőjeként munkám Szombathelyhez kötött.

Megjegyzés: a beküldött bemutatkozókat terjedelmi okokból, valamint az egyenlő esélyek miatt megrövidítettük, továbbá ugyanezért a jelölteket körzetenként ábécé sorrendben mutattuk be.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.