Sárváron sem áll ki vitázni a Fidesz polgármesterjelöltje

ugytudjuk.hu 2019-10-09 06:56:00
Pedig az ellenzéki összefogás jelöltje készen áll a vélemények ütköztetésére.

Igazán felverte a vizet az idei kampányidőszak Sárváron. A vasi kisvárosban hol plakátrongálásokról, hol a helyi közmédia elfogultságáról szóltak a hírek. A kampány azonban lassan a végéhez ér, vasárnap itt az önkormányzati választás, egy dolog azonban még nem történt meg, a polgármesterjelölti vita.

Németh Zsolt, a Híd a Jövőnkért Egyesület, vagyis a helyi összellenzéki összefogás jelöltje viszont már felkérte Kondora Istvánt, a város jelenlegi polgármesterét, és a Fidesz jelöltjét egy nyilvános vitára, október hatodikán. De a polgármester eddig nem válaszolt a felkérésre, nagyon úgy tűnik, hogy Balázsy Péter, a Fidesz szombathelyi jelöltje után, ő sem fog kiállni nyilvánosan vitázni az ellenzék jelöltjével.

Pedig rengeteg, a város életét érintő dologról lehetne vitázni, Németh szerint az egyik témakör, amit mindenképp körbejárnának, az a Sárvári Média Kft. helyzete lenne. A kft.-t ugyanis nemrég a Győri Ítélőtábla elítélte, mivel nem biztosítottak egyenlő megjelenési feltételeket sem a Sárvári Televízióban, sem a Sárvári Hírlapban, sem a Sárvár Rádióban a jelölteknek. A Sárvári Média Kft. egyébként közpénzből fenntartott média, és mint olyan, kötelessége lett volna biztosítani, hogy ne csak a fideszes képviselők jelenhessenek meg az orgánumaiban.

Farkas János, a Híd a Jövőnkért Egyesület kampányfőnöke több levélben is felszólította a Sárvári Média ügyvezetőjét, hogy biztosítsanak egyenlő feltételeket a helyi jelölteknek. Erre végül az a válasz érkezett, hogy az ellenzéki jelöltek megjelenhetnek ugyan a televízióban, de csak a képújságban. A helyi rádióban 3-4 mondatban mutatkozhatnának be, míg a hírlapban ⅛-ad oldal jutna az összefogás jelöltjeire.

Mindeközben a Sárvári Hírlap a múlt héten, a választások előtt egy vaskos melléklettel jelent meg, amiben ismét csak a fideszes jelöltek tűntek fel. 

A Híd a Jövőnkért Egyesület szerint ezért kellene nyilvánosan, vágatlan formában ütköztetnie a polgármesterjelöltek véleményét, hiszen csak így biztosítható az esélyegyenlőség a kampány finisében. 

Szólj hozzá!

Sárgaszakállas makiikrek születtek a Nyíregyházi Állatparkban

Nem annyira cukik, mint a bébilajhárok, de azért na.

LMP: a Hell csoport tatai szállodája nem szolgálná a város érdekeit

Közvetlenül az Öreg-tó partján építenék fel.

Július 19-én lesz a Forma-1-es Magyar Nagydíj

Már csak egy hónapot kell várni, hogy elrajtoljon az idény.

Ide vihetik a lomokat a marcalvárosiak szombaton

A GYHG Nonprofit Kft. kihelyezett hulladékgyűjtő pontot üzemeltet 2020. június 6-án az Arany János Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola udvarán.

Donald Trump a hadsereget is bevetné a tüntetők ellen

Több amerikai nagyvárosában napok óta zajlanak tiltakozások.

Megszületett Mia, Szófia és Jankó

Szombathelyi anyakönyvi hírek.

Rengett a föld Győr-Moson-Sopron megyében

A földmozgás ereje 2,3 volt a Richter-féle skálán.

Jó sok katonát fogunk kiképezni

Jönnek a honvédközépiskolák.

Sokkal jobb idő lesz, mint tegnap volt

Ma már melegünk lesz a pulóverben.

A veszélyhelyzet megszüntetéséről tárgyal szerdán a Parlament

Háromnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés ezen a héten.

Mihalik Enikő dobott egy nudit a Balatonnál

És ezt fel is töltötte az Instára.

van még itt cikk a témában: