Fotók forrása: Facebook

Sárváron sem áll ki vitázni a Fidesz polgármesterjelöltje

ugytudjuk.hu
2019. október 9. szerda, 06:56
Pedig az ellenzéki összefogás jelöltje készen áll a vélemények ütköztetésére.

Igazán felverte a vizet az idei kampányidőszak Sárváron. A vasi kisvárosban hol plakátrongálásokról, hol a helyi közmédia elfogultságáról szóltak a hírek. A kampány azonban lassan a végéhez ér, vasárnap itt az önkormányzati választás, egy dolog azonban még nem történt meg, a polgármesterjelölti vita.

 

Németh Zsolt, a Híd a Jövőnkért Egyesület, vagyis a helyi összellenzéki összefogás jelöltje viszont már felkérte Kondora Istvánt, a város jelenlegi polgármesterét, és a Fidesz jelöltjét egy nyilvános vitára, október hatodikán. De a polgármester eddig nem válaszolt a felkérésre, nagyon úgy tűnik, hogy Balázsy Péter, a Fidesz szombathelyi jelöltje után, ő sem fog kiállni nyilvánosan vitázni az ellenzék jelöltjével.

 

Pedig rengeteg, a város életét érintő dologról lehetne vitázni, Németh szerint az egyik témakör, amit mindenképp körbejárnának, az a Sárvári Média Kft. helyzete lenne. A kft.-t ugyanis nemrég a Győri Ítélőtábla elítélte, mivel nem biztosítottak egyenlő megjelenési feltételeket sem a Sárvári Televízióban, sem a Sárvári Hírlapban, sem a Sárvár Rádióban a jelölteknek. A Sárvári Média Kft. egyébként közpénzből fenntartott média, és mint olyan, kötelessége lett volna biztosítani, hogy ne csak a fideszes képviselők jelenhessenek meg az orgánumaiban.

 

Farkas János, a Híd a Jövőnkért Egyesület kampányfőnöke több levélben is felszólította a Sárvári Média ügyvezetőjét, hogy biztosítsanak egyenlő feltételeket a helyi jelölteknek. Erre végül az a válasz érkezett, hogy az ellenzéki jelöltek megjelenhetnek ugyan a televízióban, de csak a képújságban. A helyi rádióban 3-4 mondatban mutatkozhatnának be, míg a hírlapban ⅛-ad oldal jutna az összefogás jelöltjeire.

 

Mindeközben a Sárvári Hírlap a múlt héten, a választások előtt egy vaskos melléklettel jelent meg, amiben ismét csak a fideszes jelöltek tűntek fel. 

 

A Híd a Jövőnkért Egyesület szerint ezért kellene nyilvánosan, vágatlan formában ütköztetnie a polgármesterjelöltek véleményét, hiszen csak így biztosítható az esélyegyenlőség a kampány finisében. 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás