Még el sem kezdődött a kampányidőszak, de már most megpróbálják ellehetetleníteni a sárvári ellenzéki összefogást

Fehér Buda
2019. augusztus 23. péntek, 14:30
Állami megrendelésekkel izmoznak ellenük.

„A Mindenki Sárvárét Mozgalom és a Híd a Jövőnkért Egyesület, mint jelölő szervezet irányába ma ismételten eljutott egy olyan szomorú hír, amely teljes mértékben tükrözi az ország jelenlegi helyzetét, a szabadság és a demokrácia kérdését, valamint a magyarországi sajátos piacgazdaság működését” – mondta Németh Zsolt, az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje. 

 

Németh szerint ugyanis Sárváron éppen az történik, hogy a mozgalom által tisztességesen megkötött szerződéseket folyamatosan próbálják ellehetetleníteni. A polgármesterjelölt arról is beszámolt, hogy eleinte csak apró jelzések érkeztek, majd egyik másik cég konkrétan az érvényes szerződéseiket is felbontotta. Néhány óriásplakátot azonban még így is sikerült megjelentetniük, ezeket vagy festékkel öntötték le, vagy átragasztották őket.

 

Németh azt mondja, hogy valakik most minden erővel azon dolgoznak, hogy ellehetetlenítsék a mozgalom munkáját. Nemrég ugyanis a mozgalom utolsó plakáthelyét is visszamondták, miután azzal félemlítették meg a plakátot kihelyező cég dolgozóit, hogy ha továbbra is együtt dolgoznak a Híd a Jövőnkért Egyesülettel, akkor egyszerűen ellehetetlenítik őket. A polgármesterjelölt szerint ugyanis

 

azzal fenyegették meg a céget, hogy a jövőben nem kapnak majd állami megrendeléseket. 

 

„Hogy világos legyen a helyzet, ez arról szól, hogy ma Magyarországon a piacgazdaságot valakik teljesen átértelmezték. Ma ez úgy működik, hogy akkor lesz munkád, ha majd valaki engedi azt, hogy lehessen” – mondta Németh az Ugytudjuknak. Szerinte egyébként az eset azért elszomorító, mert ez a helyzet ma már nem csak az ellenzéki táborra veszélyes, hanem bárkire, aki Magyarországon él. Németh tapasztalatai szerint még a Fidesszel szimpatizálók is kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy egy pillanat alatt, arrogáns módon ellehetetlenítik a működését, a személyét, vagy akár az egész családját. 

 

„Amikor Magyarországról a fiatalok és az idősebb korosztály tömegével megy el nyugati, külföldi országokba, akkor mélységesen elgondolkoztató az, hogy vajon ez a helyzet így rendben van-e. Miért lett ember, embernek farkasa? És miért nem lehet tisztességgel, becsülettel és kulturáltan politizálni, és az önkormányzati választások során megmérettetni magunk? A mozgalom részéről mi továbbra is szabályosan, az emberek iránt érzett tiszteletben, alázattal, és a fejlődést képviselve fogjuk végezni a munkánkat, mind a kampányban, és természetesen ezt követően is” – szögezte le a képviselő. 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás