Rozsdás csövek, gaz, málló beton - van egy sportpálya a 16 milliárd forintos Haladás Sportkomplexumban, amiről mintha megfeledkeztek volna

Farkas Bazsi 2020-04-17 08:46:00
Pedig a szomszédban éppen egy TAO beruházásban focipályák szépülnek.

2017-ben adták át Szombathelyen a Haladás Sportkomplexumot. A megnyitón volt minden: légiósok, tűzijáték, gálameccs Mészáros Lőrinc csapatával. A stadion fénye aztán halványodni kezdett, előbb az üzemeltető körüli hercehurca, aztán a focisták első osztályból való kiesése adott beszédtémát a városban. 

Újabb körben a teniszpályák ügye jött elő. A régi Haladás pálya 7 teniszpályát foglalt magában. Ezeket azonban szanálták a parkolók építése miatt. Hosszas kalapolás és egyeztetés után a közelmúltban oldódott meg a teniszezők sorsa. A felújított Sportligetben kaptak új otthon és pályákat. 

Fotók: Farkas Bazsi

Egy szakosztály azonban még mindig maradt, aminek rendezetlen a pályáinak sorsa: a dobók. 

A Haladás VSE dobó szakosztályának komoly múltja van. Itt kezdett annak idején Németh Pál, a dobópápa is. De az egyesület színeiben lett Európa Bajnok, világbajnoki ezüstérmes és majdnem olimpiai bajnok Annus Adrián és Fazekas Róbert is. Igaz jelenleg nagyjából 10-15 sportoló látogatja az edzéseket.

A pályákat egyébként nem csak a halisok, de az ELTE-SEK sportszakos hallgatói is használják. Annak ellenére, hogy a telep úgy néz ki, mintha 50 éve megállt volna az idő. Komoly kontrasztot ad a pálya, ha úgy nézzük, hogy a háttérben a 15,6 milliárd forintból épült komplexum magasodik, itt pedig a szakadt hálók, a málló beton, a gaz és a rozsdás csövek adnak valami furcsa kompozíciót.

Fotók: Farkas Bazsi

Szakembereket megkérdezve nagyjából 10 millió forintból rendbe lehetne hozni a dobó ketreceket és a klubhelyiséget is.

Most egyébként, hogy a februári közgyűlés döntött arról, hogy 15 évre használatba adja a Haladás VSE-nek a Kenderesi utcai pályákat, vagyis a dobó pályák mellett a focisták edzőpályáit is, a Haladás VSE-hez fordultunk, hogy válaszokat kapjak. 

Egyrészt a focipályákon jelenleg is TAO beruházás folyik. Kíváncsi voltam, hogy mi is ez pontosan. Másrészt pedig a dobó pályák felújítása után érdeklődtem, hogy tervben van e egyáltalán, vagy még jó ideig nem szándékoznak hozzányúlni. 

Március 3-án vagyis bő egy hónapja tettem fel a kérdéseimet írásban a Haladásnak. Azóta többször is beszéltem velük telefonon, de választ azóta sem kaptam. 

Fotók: Farkas Bazsi

Az MLSZ TAO adatbázisát végig bogarász annyi látszik, hogy a legutóbbi adat, ami a sportfejleszéseket mutatja, az 2016/2017-es. Ebben a Haladás Labdarúgó Kft. 68 millió forintot kapott. Azt azonban nem szabad összekeverni, hogy a pályákat most a Haladás VSE kapta, ami egy a Haladás Labdarúgó Kft.-től teljesen különálló egyesület. 

Zavaros. Márpedig a TAO felújítások miatt került most 15 éves használatra ismét a HVSE-hez a két pálya. Azt pedig szintén sajnáljuk, hogy nem sikerült több, mint egy hónap után választ kapnunk a kérdéseinkre, pedig a Haladás mostanában felduzzasztott ember állománnyal dolgozik. Tavaly nyáron ugyanis a HVSE-nél landolt Horváth Zoltán, aki az addig nem létező szóvivője lett az egyesületnek. Horváth korábban a Fidesz közeli Frisss Média ügyvezető igazgatója volt, de komisszárként a Szombathelyi Médiaközpontban is munkát kapott a korábbi fideszes városvezetéstől. 

Fotók: Farkas Bazsi

Egy másik új posztot is létrehoztak a HVSE-ben, ez pedig a pálya menedzseri pozíció. Bokor Zsolt sportigazgató így kérdéseimmel engem is Szántó Erzsébethez, pályamedzserhez irányított. Szántó neve tavaly ősszel rendszeresen szerepelt az országos médiában, Érden tört ki botrány a kézilabda csapat miatt, ahonnan a város polgármestere mint ügyvezetőt távolította el Szántót, ami után aztán a vezetőség nagy része felmondott, Szántó pedig pénzmosással és korrupcióval vádolta meg T. Mészáros András, fideszes polgármestert. 

De vissza Szombathelyre. Hiába a szóvivő, a pályamedszer, egyelőre nem tudjuk mit tervez a Haladás a dobópályákkal, és, hogy milyen TAO beruházás miatt volt érdekes, hogy a pálya 15 év használatra hozzájuk kerüljön. 

 

Szólj hozzá!

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.