Rendszeresen verte élettársát és annak gyerekét a vasi férfi, most börtön vár rá

Farkas Bazsi 2020-02-19 07:34:00
Az asszony három gyerekét is rettegésben tartotta.

A Sárvári Járási Ügyészség tájékoztatása szerint kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint zaklatás vétsége miatt emelt vádat az ellen a rovott múltú férfi ellen, aki fél éven át folyamatosan elnyomás és ellenőrzés alatt tartotta az élettársát és annak gyermekeit egy Vas megyei községben 2018 őszétől kezdve.


A vádirat szerint a vádlott 2018 nyarán ismerkedett meg a sértettel, majd élettársi kapcsolatot létesítettek a sértett által bérelt lakóházban. Itt élt a sértett három kiskorú gyermeke is. A vádlott kezdettől fogva féltékeny volt a sértettre, azt követelte tőle, hogy szakítsa meg a kapcsolatot a rokonaival és a barátaival, továbbá cserélje le a telefonszámát.

A sértett engedelmeskedett az utasításoknak, mert a vádlott napi rendszerességgel fenyegette őt azzal, hogy elveteti a gyerekeit, tönkreteszi az életét, megöleti őt.


A sértett csak meghatározott célból és rövid időre hagyhatta el a házat, és a telefonját sem vihette magával, mert azt a vádlott megtiltotta.
A vádlott továbbá heti rendszerességgel bántalmazta is a sértettet, megpofozta, fojtogatta és előfordult, hogy olyan erővel lökte meg, hogy elesett. A gyermekek hallották a veszekedéseket, kiabálásokat, egyikük pedig azt is látta több alkalommal, hogy a vádlott bántja az édesanyját.

A vádlott a gyermekeknek megtiltotta, hogy este 6 után kijöjjenek a szobájukból, ellenkező esetben kiabált velük, és lealacsonyító, megalázó kifejezésekkel illette őket.

A vádlott magatartása súlyos fokban veszélyeztette a gyermekek fejlődését, a gyerekek féltek tőle, nyugtalanok voltak, szorongtak. A sértett végül elmenekült az otthonából az egyik hozzátartozójához, onnan kérte a rendőrség segítségét 2019 februárjában.


A Sárvári Járásbíróság elrendelte a vádlott távoltartását a sértettől, akitől a vádlott el is költözött, azonban még egy hónapig rendszeresen üzeneteket küldött a sértett telefonjára és többször megpróbálta felhívni, amivel beavatkozott a sértett mindennapi életébe, és őt
félelemben tartotta.


A Sárvári Járási Ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabása mellett a vádlott kitiltását is indítványozta a sértett lakóhelyéül szolgáló község területéről.

Szólj hozzá!

A 88-ast is kihúzták ma este az ötöslottón

A többi viszont jóval kisebb szám volt.

Holnap már nem fog esni

De a szél azért fújni fog.

RTL Klub: 82 éves nagymamája vigyázott a második emeletről kizuhant kőszegi kislányra

Az idős hölgy levitte a kutyát, így maradt egyedül a gyerkőc. Mentőhelikopter vitte a győri kórházba, nincsen életveszélyben.

Hamilton a pole pozícióban a Stájer Nagydíjon

Mellőle pedig Verstappen indulhat majd a holnapi futamon.

Változik a látogatási rend a győri kórházban

Hétfőtől a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban naponta csak egy fő látogathatja a betegeket.

Megnősült a Falco KC csapatkapitánya

Július 10-én kötött házasságot Váradi Benedek és kedvese, Bíró Dorottya.

Letették Celldömölkön a Wewalka Kft. új üzemcsarnokának alapkövét

Az osztrák tulajdonban álló cég az 5 milliárd 386 millió forintos fejlesztésből bővíti termelési kapacitását.

Tűz ütött ki a jánossomorjai szeméttelepen

A tűzoltók három vízsugárral kezdték oltani a lángokat.

Kárpótolja bérletes szurkolóit az SZKKA a csonka szezon miatt

Persze az új bérletesekről sem feledkeznek meg.

Több szabálysértőt is elfogtak tegnap a győri rendőrök

A rendőrök gyorshajtókat, illetve egy körözött férfit fogtak el, valamint egy embert bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt állítottak elő.

Egyiptomi kém dolgozhatott a német kormány tájékoztatási hivatalánál

Az egyelőre nem világos, hogy milyen információkat szállított megbízóinak..

Néhány hét múlva még a Holdnál is közelebb merészkedik hozzánk egy aszteroida

Űrmértékkel nézve csupán egy karnyújtásnyira lesz tőlünk a 49 méteres monstrum.

van még itt cikk a témában: