Régi-új játékos is feltűnt a Szombathelyi Haladás első edzésén

ugytudjuk.hu 2020-06-17 14:51:00
Jövő héten több labdarúgó is érkezik próbajátékra.

Elkezdte a felkészülést a következő bajnokságra a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapa. Mátyus János vezetőedző az első nyári edzést szerdán 10 órakor az Illés Akadémia egyik pályáján tartotta.

Az már az elmúlt hetekben eldőlt, hogy jövőre a zöld-fehérek játékosa lesz Verpecz István, Rózsa Dániel, Tóth Dávid, Devecseri Szilárd, Németh Milán, Jancsó András, Kiss Bence, Farkas Balázs, Rácz Ferenc és Tóth Barna is - ők mind meghosszabbították lejáró szerződésüket. Csak úgy, mint Mátyus János vezetőedző és segítője, Felipe Matos is.

A szerdai edzésen ott volt a csapattal egy régi-új arc is, a legutóbb az NB III-as Lipótban kölcsönben szereplő Kovalovszki Máté is. Hosszú sérülése, műtétje után szintén a társakkal edzett már Rózsa Dániel és Németh Márió is.

– Amikor edzés előtt beléptem az öltözőbe, nagyszerű hangulat fogadott, látni, érezni lehetett, hogy a játékosok szívesen, örömmel jöttek edzésre – mondta Mátyus János, a Haladás vezetőedzőjea klubhonlapnakMivel egyelőre  az MLSZ nem írta ki a bajnoki rajt pontos időpontját, ezért én sem tudom a csapat pontos programját elmondani Az biztos, hogy végig edzünk és lesznek felkészülési mérkőzések is, a csütörtökön és pénteken még csak napi egy, jövő héttől két tréninget tartok – szóval kemény időszak elé nézünk. Úgy készülünk, hogy a tervezett rajtra, azaz augusztus 2-re kész legyen a csapat.  Amennyiben később startol a szezon, úgy ezt követően már bajnoki rendszerben készülünk tovább. Ami a keretet illeti, korábban azt kértem, hogy tartsuk egyben a csapatot, ez eddig 80 százalékban teljesült is. Három-négy játékost még szeretnék igazolni, vannak kiszemeltek és velük tárgyalásban is vagyunk.  A kapusposzt kivételével valamennyi csapatrészbe jó lenne új futballista. Velünk edz az akadémiáról Debreceni Zalán, Auer Ákos és Kállai Kevin is, valamennyien tehetséges futballisták, de ez nem meglepetés, eddig is tudtam, hogy az Illés Akadémián pallérozódó fiatalokra lehet számítani. Ami Kovalovszkit illeti, őt eddig nem ismertem, de az hamar kiderült, hogy nagyon jó szellemű játékos és fizikálisan rendben van – de ennél többet még nem tudok vele kapcsolatban mondani. A célokról? Az elmúlt év hektikus szereplése után most a stabilitás a legfontosabb. A helyezést tekintve pedig közvetlenül az élmezőny mögött végezhetünk.  Azt tudom ígérni, hogy védelmünk ebben a bajnokságban is rendben lesz, támadásban pedig olyan kreatív játékosaink vannak, akik képesek gólokat szerezni. A legjobb lenne látványosan és eredményesen futballozó csapatot látni a pályán, de nyilván utóbbi a legfontosabb.

Séllei Árpád arról tájékoztatta a klubhonlapot, hogy a keret még alakulóban van, jövő héten hat-hét probajátékosra lehet számítani.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.