Fotó: Vágvölgyi Bálint

Megvonták Molnár Miklós alpolgármesteri hatásköreit

ugytudjuk.hu
2019. január 14. hétfő, 09:07
Pályán kívülre került.

Az alábbi közleményt a vaol.hu-nak küldte el a városháza kommunikációs vezetője:

 

"A mai napon Dr. Puskás Tivadar polgármester megvonta Molnár Miklós alpolgármesterre átruházott hatásköreit. A gazdaságfejlesztés és mérnökképzés, valamint a Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Nonprofit Zrt., a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft., a SZOMHULL Szombathelyi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft., a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ cégfelügyelete, illetve a Művelődési Intézmények Gazdasági, Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezete felügyelete, irányítása kapcsán Illés Károly alpolgármester, míg a pénzügyek és a költségvetés tekintetében a Polgármester gyakorolja a jogokat a továbbiakban."

 

Puskás Tivadar szerint Molnár Miklós elárulta a polgári, jobboldali közösséget

A polgármester most azt az alpolgármestert kezdte ütni, aki eddig a közgyűlési többséget biztosította a Fidesznek Szombathelyen. Kedden a rendkívüli közgyűlésen fogadta el a szombathelyi testület azt az ellenzék által beterjesztett napirendi pontot, ami kimondja, hogy a 100%-ban önkormányzati tulajdonú cégekben nem lehet elrendelni a 400 órányi túlórát.

 

 

Ki számít sajtónak?

 

Kicsit furcsálhatod kedves olvasó, hogy egy újság egy másiktól kénytelen átvenni egy a szombathelyi önkormányzat által kiadott sajtóközleményt. Mi is megnyitottuk az emailfiókunkat ám az üres volt, ezért telefonon kerestük meg Barki Andreát a szombathelyi önkormányzat kommunikációs vezetőjét. Ő azonban kerek perec kijelentette, hogy az Ugytudjuk.hu szerkesztősége nem fog tőlük közleményt kapni, azt ugyanis Barki saját hatáskörben döntheti el, hogy kinek küld és kinek nem. 

 

A szombathelyi önkormányzat, akár csak annak minden dolgozója, beleértve a választott képviselőket és a polgármestert is, az adófizetők által befizetett pénzből kapják a fizetésüket. Biztos szoktunk kellemetlen kérdéseket feltenni a városvezetőknek, ám így is aggályosnak tartjuk, hogy egy közpénzből fenntartott intézmény szelektál a szerkesztőségek között. 


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás