Próbáltuk megtudni, a kormány hogyan tervezi megvédeni a krónikus beteg diákokat az érettségin, de választ nem kaptunk

Vágvölgyi Bálint 2020-04-22 19:31:00
Pedig sokakat érintő dologról van szó.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt csütörtökön délelőtt, a Kormányinfón jelentette be, hogy a Kormány döntése alapján idén a koronavírus-járvány miatt - pár kivételtől eltekintve - csak írásbeli vizsgák lesznek, mégpedig az eredeti időpontban, május 4-től kezdődően.

Az Ugytudjuk.hu olvasója nem sokkal a bejelentés után keresett meg minket, kissé felháborodva. Olvasónk autoimmun beteg, felháborodás oka pedig az volt, hogy a bejelentésen nem részletezték (több más fontos részlet mellet azt sem), hogy a kormány mit tervez tenni azoknak az érettségiző diákoknak a védelmében, akik valamilyen krónikus vagy olyan betegségben szenvednek, ami miatt sokkal veszélyeztetettebek társaiknál. Később megjelent az érettségi megszervezéséről szóló kormányrendelet, de abban sem nagyon részletezték az a fenti kérdést.

Ezzel kapcsolatban megkerestük a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot és az Emberi Erőforrások Minisztériumát. Azt szerettük volna megtudni, hogy

  • A Kormány gondolt-e azokra az érettségiző diákokra, akiknek olyan betegségük van (pl. autoimmun betegek, immunszupresszánsz terápián vannak, kemoterápiát kapnak), ami miatt jóval veszélyeztetettebbek társaiknál?
  • Ha igen, hogy tervezik biztosítani ezeknek a diákoknak, hogy a lehető legnagyobb biztonságban írhassák meg vagy tehessék le az érettségi vizsgákat?

Az EMMI-től ugyan érkezett válasz, hogy levelünket megkapták, érdemi információkat nem kaptunk a kérdésre azóta sem. Ha esetleg cikkünk megjelenése után érkezik válasz, azt egyből közölni fogjuk.

Szólj hozzá!

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.