Fotó: Ugytudjuk.hu olvasó

Never ending story - Újra kiásták a szombathelyi Achim András utca csapadékvíz elvezetőjét

Farkas Bazsi
2020. január 20. hétfő, 18:46
Kis kupacokban várja a föld az aszfalton, hogy valami történjen vele.

Tavaly nyár óta forrnak az indulatok Szombathelyen a csapadékvíz elvezetés építése miatt. Elsőként a Rumi úton akadtak ki a lakók, akikkel semmit sem közölt a városvezetés, egy reggel pedig arra ébredtek, hogy kimarkolták előttük az árkot. 


 
Később kiderült, hogy az akkori fideszes városvezetés ugyan hirdetett meg lakossági fórumot, ám ennek híre nem igazán jutott el a lakókhoz. 


 
A csapadékvíz elvezetést egyébként egy Európai Unió által biztosított 800 millió forintos büdzséből valósították meg. Nem csak itt, hanem a város több pontján, például Oladon a Dozmat, a Bárdos Alice, a Komlósi Ferenc és az Áchim András utcákban is.

 

Nyílt levelet írtak a polgármesternek a feldühödött oladi lakók

Farkas Bazsi Az elcseszett csapadékvíz elvezetők miatt pipák még mindig. Többször beszámoltunk már, hogy komoly problémák jöttek elő Szombathelyen a csapadékvíz elvezetők építése kapcsán. A 800 millió forintos, EU finanszírozásos projekt enyhén szólva is döccenőkkel van tele.


 
A lakosokat itt sem tájékoztatták előre. Utólag hívtak össze egy lakossági fórumot, ahol - mint arról be is számoltunk - eléggé forrtak az indulatok


 
Az azóta megváltozott városvezetés aztán kézbe vette az ügyet. Mivel Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!) képviselő korábban már kezelt hasonló helyzetet saját választókörzetében, a Rumi úton, így az Oladi helyzet kezelésére is őt  jelölte ki a városvezetés.

 


 
A lakók ma arról tájékoztattak minket, hogy ismét munkagépek lepték el a Achim András utca környékét. December óta nem dolgoztak a területen, sőt olvasónk azt mondja, ő úgy tudta, hogy végeztek is a munkával. 

 

Kivonult a rendőrség Oladra, a csapadékvíz-elvezetőt építők fenyegetőztek Szombathelyen

ugytudjuk.hu Majdnem tettlegességig fajult a vita. Már mi is beszámoltunk többször az oladi csapadékvíz-elvezetők körüli problémáról, az ott lakók ugyanis arra panaszkodnak, hogy nem tudnak bejutni az ingatlanjaikba, aki pedig mégis, vízen és sáron kell átgázolnia. A három hónapja tartó őrület kedd délután hágott a tetőfokára, amikor is a munkások vesztek össze az egyik ingatlantulajdonossal az Áchim András utcában.


Ma azonban ismét ásni kezdtek, tovább szélesítették az amúgy sem keskeny árkokat. Olvasónk arra panaszkodott, hogy a munkagép mindenhol kis földkupacokat hagyott maga után az úton, így közlekedni sem könnyű, az amúgy is agyon strapált utcában. Elmondása szerint reggel a szemeteskocsi is inkább kitolatott az utcából, amikor annak sofőrje meglátta a forgalmi akadályokat.


 
Tóth képviselőtől annyit sikerült megtudnom, hogy az árkokon garanciális javítást végeznek. A földet most azért kellett kikotorni, hogy legyen elég hely azoknak a betonlapoknak, amikkel majd az árok oldalát fogják megtámasztani, így meredekebbek lesznek az árkok, ami azt is eredményezi, hogy szélesebb marad az útburkolat, könnyebben parkolnak majd az autók is.
 


A tavasz beköszöntével, pedig füvesítik majd a vízelvezető oldalát. 
 
 
 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás