Fotó: Pixabay

Németh Zsolt: fontos a migránskérdéssel foglalkozni, de vannak sokkal fontosabb kérdéskörök a sárváriak életében

Fehér Buda
2019. június 14. péntek, 19:33
A sárvári képviselő szerint sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fordítani a parkolás, vagy az utak állapotának problémájára.

Elmúltak az Európai Parlamenti választások, ezzel együtt a migránsozás is alábbhagyott az országban. Németh Zsolt, a sárvári ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje az Ugytudjuknak erről azt mondta, hogy ugyan nagyon fontos migránskérdéssel foglalkozni, ám ezen túl tucatjával vannak olyan hangsúlyos és fontos témakörök, amelyekkel foglalkozni kell, és azokról érvelő viták során beszélni kell.

 

A sárvári képviselő úgy gondolja, hogy rengeteg olyan kérdés van, ami az emberek mindennapjait legalább olyan hangsúlyosan, vagy akár még hangsúlyosabban érinthetik, mint a migráció. Szerinte azokról a területekről is szónak kell esnie, amelyek az emberek, a sárváriak mindennapjait nem csak virtuálisan, hanem a valóságban is érintik. Németh azt mondja, hogy vannak olyan összetett és átfogó kérdéskörök, mint a nyugdíj, az öngondoskodás, az egészségügy kérdésköre, de ezen túlmenően fontos beszélnünk a sárvári elvándorlásról, a sárvári gyermekszületésekről, az idegen munkaerő helyzetéről Sárváron, a városban lakók béreiknek kérdéséről.

 

A képviselő szerint még rengeteg témát kel körbejárni a városban, ilyenek a bérfelzárkóztatás, a foglalkoztatáspolitika, de nagyobb hangsúly kell helyezni a gyermekorvosok kérdéskörére, a háziorvosok helyzetére, a sárvári parkolásra problémáira. Szerinte jobban oda kell figyelni még a sárvári utak javítására, karbantartásra, sárvári a csónakázó tó környékének és a Nádasdy-vár rekonstrukciójára, a horgászturizmusra. Azt is megemlíti, hogy a rábasömjénieknek nehéz bejutni a városba, de körbe kell még járni a környezetvédelmet, a Rába és a Vadkert turizmusát, és még számos rengeteg dolgot. 

 

Németh Zsolt azt gondolja, hogy ha a várost valóban szeretnénk ötcsillagos komfortfokozatúvá tenni, akkor ezek a kérdések megkerülhetetlenek. Ők, az ellenzéki összefogás részéről ezeket a szakmapolitikai területeket fogják hangsúlyosan érinteni a kampánnyal együtt és kampánytól függetlenül is. Azt ígéri, hogy amikor vége lesz az őszi önkormányzati választásoknak, a magunk részéről továbbra is ezen területeken kívánnak dolgozni, és próbálnak majd megfelelő megoldásokat találni a sárváriak számára, hogy a város egy igazán fejlett, nyugatias kisváros lehessen.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás