Németh Zsolt: Sárváron szinte mindenhol gondot jelent a parkolás

Fehér Buda 2019-06-14 08:27:00
A sárvári képviselő úgy gondolja, hogy parkolóházakkal lehetne megoldani a város egyik legégetőbb problémáját.

"Hosszú ideje úgy látjuk, hogy Sárváron több olyan dolog is van, amivel a lakosság és városba érkező vendégek komfortfokozatának növelése érdekében sokkal többet, és sokkal inkább hatékonyabban kellene foglalkozni, mint ahogy az a jelenlegi városvezetés részéről megtörténik" - mondta Németh Zsolt, a sárvári ellenzéki összefogás nemrég bemutatott polgármesterjelöltje az Ugytudjuknak. 

A sárvári képviselő elmondta, hogy úgy látják, a parkolás kérdése Sárváron évek óta egy olyan neuralgikus pont, amivel koncepciózusan kell foglalkozni az elkövetkezendő években. Szerinte a város eljutott arra a pontra, amikor már nem egyszerű ígéretek, hanem valós, konkrét megvalósítások kellenek azért, hogy a város mindenki számára élhető és kulturált lehessen, illetve tudjon maradni. Felidézte, hogy voltak már korábban felkiáltások, hogy "majd megcsináljuk", amik elmaradtak, mint például a sárvári fő utca aszfaltozásának javítása.

A parkolás mára már szinte mindenhol gondot jelent a városban. Iskoláknál, különböző közintézményeknél, orvosi rendelőknél, templomok környékén, főleg az istentiszteletekkor, a fő utcán és különösen nyáron, az idegenforgalmi szezon kellős közepén a fürdőnél szinte lehetetlen szabad parkolót találni. Németh hozzáteszi, hogy valóban épültek parkolók, de azok, amelyek az elmúlt tíz évben alakítottak ki, sem minőségében, sem mennyiségében nem tudták pozitívan befolyásolni az emberek életkörülményeit.

A képviselő elmondta, hogy véleménye szerint nem a motorizáció felgyorsulására kell terelni a mondatokat, és főleg nem arra, hogy ma már mindenki autóval szeretne eljutni a város különböző pontjaira. Szerinte pontosan az a lényeg, hogy a mindenkori városvezetésnek feladata, hogy megfelelő megoldásokat kínáljon az effajta kihívások kapcsán. "A jelenlegi városvezetés ezt a problémát tíz éven keresztül nem tudta megoldani, bár már a korábbi városvezetés tett törekvéseket a fürdő melletti parkolók kialakítására. Mi azt gondoljuk, hogy egy olyan adóerő-képességgel bíró városban, mint Sárvár, egyrészről meg kell találni a forrást, másrészről meg kell találni a módját annak, hogy záros határidőn belül például parkolóházak épüljenek. Ezek enyhíteni tudnák azokat az esetenként kaotikus helyzeteket, amelyeket tapasztalunk" - teszi hozzá.

Németh szerint a megoldás a pályázatokban, a fürdő és a város az önerejében, és a magántőke bevonásában rejlik, így a város legalább kettő-három pontján kulturált parkolóházak tudnának épülni.

Szólj hozzá!

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.