Bemutatta a képviselőjelöltjeit a sárvári ellenzéki összefogás

Fehér Buda 2019-06-07 12:04:00
Mind a nyolc választókerületben indítanak jelöltet.

Csütörtökön délután tartották Sárváron az Őszi választás tétje című fórumot. A rendezvényt a Híd a Jövőnkért Egyesület és a Mindenki Sárvárért Mozgalom szervezte. A beszélgető est vendége Németh Péter volt, a Népszava tiszteletbeli főszerkesztője és a HírKlikk vezető tanácsadója.

Az esemény azonban egy kis kitérővel kezdődött, ugyanis a sárvári ellenzéki összefogás bemutatta a képviselőjelöltjeit. A városban nyolc szavazókörzet van, mind a nyolcban indítanak egy-egy jelöltet, ők egy az egy ellen fognak megmérkőzni a Fidesz jelöltjeivel.

Németh Zsolt lett a polgármesterjelölt

A jelöltek közül legelőször Németh Zsoltot, az összefogás polgármesterjelöltjét mutatták be. Németh a Híd a Jövőnkért Egyesület elnöke, a Mindenki Sárvárért Mozgalom alapító tagja, és a Mindenki Magyarországa Mozgalom Vas megyei koordinátora. Éppen idén ünnepelte az 50. születésnapját. 20 éve dolgozik felsővezetői pozícióban, és 13 éve tagja a sárvári képviselő testületnek. Azért döntött úgy, hogy a polgármesteri pozícióért indul, mert szereti Sárvárt, és szeretné ha a város jövőben még szebb, jobb, és élhetőbb lenne. 

Németh Zsolt elmondta, hogy szeretné ha az emberek életében nem lenne félelem, és ha nem párt és egyéni érdekek mentén fejlődne Sárvár. Azt is hozzátette, hogy országos szinten példaértékű módon hozták létre az ellenzéki összefogást, ami tán az országban elsőként alakult meg. Elmondta, hogy ütőképes csapatot hoztak össze, és úgy érzi, hogy jó eséllyel indulnak az őszi választásokon.

Minden választókerületben indítanak jelöltet

A következő jelölt Szabó Lajos lett, aki néhány éve még országgyűlési képviselő volt, most pedig a képviselő testület tagja. Németh Zsolt elmondta, hogy Szabó Lajos rengeteget dolgozott a városért, a Sárvárra érkező összes EU-s forrás 65 százaléka akkor érkezett a városba, amikor ő volt az országgyűlési képviselő. Szabó elmondta, 1990-ben, az első önkormányzati  választás idején ő volt a legfiatalabb képviselő. Szerinte azért fontos az, hogy az ellenzéki képviselők bekerüljenek a testületbe, mert csak így tudnak lelkiismereti kontrollot gyakorolni  a képviselő testületben, akár Fideszes lesz a polgármester, akár a saját jelöltjük. Azt is megemlítette, hogy a tavaszi EP-választáson 54-46 arányban győzött a Fidesz Sárváron, ilyen gyengén pedig még sosem szerepel a párt a városban, így reális esélyekkel vágnak neki az őszi választásoknak. 

Őt követte Eiveck Péter, villamosmérnök, közgazdász, és jelenleg szintén önkormányzati képviselő. Eiveck a Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési Bizottság tagja. Elhangzott róla, hogy igazi közösségépítő, az összefogáshoz is egy egész közösséggel érkezett.

A negyedik jelölt Strompová Viktória, aki középiskolai angol-pszichológiai tanár, idegennyelvi szakember, és nem mellesleg négy nyelvet beszél folyékonyan. Az összefogás nemrégiben azt a kritikát kapta, hogy Strompová nem sárvári, annak ellenére, hogy 10 éve él a városban. Németh Zsolt szerint nem állja meg a helyét a kritika, szerinte a képviselőjelölt még a sárváriknál is sárváribb. Strompová hozzátette, hogy évek óta nincs a sárvári képviselő testületében női képviselő, ezért mindent megtesz, hogy bekerüljön a testületbe.

Ötödik jelöltként mutatták be Szabó Richárdot, aki gépészmérnök, közgazdász, és az ELTE-n logisztikát tanít. Sokat dolgozik Sárváron, sok projekt csak a városhozsárvárhoz köti. jelenleg nem sárvári, de sárváron fog építkezik


Az összefogás hatodik jelöltje Zsigmond Tamás, nyomdaipari vállalkozó, cégvezető. 2012 óta deviza és készpénz kereskedelemmel foglalkozik, és néha még szaunamesterkedik is.

A következő jelölt Bicsák Attila, matematika és testnevelés tanár, közgazdász. Már öt éve a Híd a Jövőnkért Egyesületnél az  egészségügy- és sportért felelős tagja, és a Vasi Triatlon SE elnökségi tagja. Bicsák Sárváron is tevékenykedik, már évek óta bonyolít sportrendezvényeket a városban.

Végül pedig Klimics Istvánt mutatták be, akiről nemrég szintén azt kezdték terjeszteni, hogy nem sárvári, hiába él negyven éve a városban. Klimics kereskedelmi technikus, területi irodavezető, és buszvezető is. A városban rengetegen ismerik, ezért Németh Zsolt szerint jó eséllyel indul az ősszel.

"A gyengéknek védelmet, a rászorulóknak segítséget, a tehetségeseknek lehetőséget"

Németh Zsolt zárásként még elmondta, hogy mit ajánlanak a választónak: átlag 40 évet 13 diplomát, hat különböző nyelvet és tapasztalatot. Azt is megemlítette, hogy az összefogás nem jöhetett volna létre szellemi háttér nélkül, a támogatóik közül sokan voltak ott a teremben. Ott volt például Markó Péter, aki egykor a Fideszes Vas megyei közgyűlés elnöke volt. Jelenleg a Mindenki Sárvárért Mozgalom újságának a főszerkesztője. Megjelent Farkas János is, egykori képviselő, jelenleg pedig az összefogás kampányigazgatója. Szó esett még Varga Zsoltról, aki Németh Zsolt stábjának segítője, és kommunikációs vezető. Végül pedig dr. László Győzőről is esett néhány szó, ő az Éljen Szombathely jelenlegi képviselője, és a Híd a Jövőnkért Egyesület jogi tanácsadója.

Az összefogás polgármesterjelöltje végül megosztotta a szlogenjüket is, miszerint a gyengéknek védelmet, a rászorulóknak segítséget, a tehetségeseknek lehetőséget biztosítanának Sárváron.

Jó eséllyel indulnak ősszel

A beszélgető esten felszólalt még László Győző, elmondta, hogy szerinte nagy eredmény, hogy létrejött egy olyan csapat, amely a pártállástól függetlenül együtt dolgozik. Véleménye szerint a bemutatott jelöltek nem csak szakismerettel, és jó tudással rendelkeznek, hanem vezetői tapasztalattal is. Németh Zsolttal korábban már dolgozott együtt, jól felkészült, széles látókörű vezetőnek tartja. Ő is bízik abban, hogy az őszi választásokon lehet majd változtatni, sport zsargonnal élve úgy fogalmazott, hogy a sárvári összefogás már lőtávon belül van. 
 

Szólj hozzá!

Kiengedték az előzetesből Fekete Dávidot

A vád szerint az egykori győri énekes több mint 320 millió forint kárt okozott 21 bűncselekménnyel, ugyanakkor a bíróság szerint elég, ha otthon marad, amíg a nyomoznak az ügyben.

Jóváhagyták: bevezetik az eurót – Horvátországban

Az árakat szeptembertől kunában és euróban is ki kell majd írni, a kettős kijelzés pedig egészen 2023 végéig marad.

Nem kért az ellátásból, inkább megharapta a mentőst

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen, aki megharapta az ellátására érkező mentőautó sofőrjét.

Elfogták a július 4-i ünnepségen feltehetően lövöldöző amerikai férfit

Az eddig ismert tények szerint hatan meghaltak, harmincan megsebesültek a támadásban a Chicago-hoz közeli Highland Parkban, Illinois államban.

Zápor, zivatar, élénk szél lesz a Dunántúlon kedden

Délelőtt leginkább a Dunántúlon, majd délután, este már egyre több helyen fordulnak elő záporok, zivatarok.

Dézsi Csaba Andrásnak sem tetszik a vármegyék és főispánok ötlete

Győr fideszes polgármestere nem tartja jó elképzelésnek a javaslatot.

A Kúria szerint jogszerű volt a januári pedagógussztrájk

A tanárok Strasbourgig is hajlandóak elmenni.

Ötven százalékos áremelés várható a győri uszodákban

Az energiaköltségek a tavalyi hétszeresére nőttek.

Cristiano Ronaldo egyelőre nem vette fel a munkát a Manchester Unitednél, sajtóhírek szerint távozni akar

A portugál sztár "családi okok miatt" hétfőn nem kezdte meg az edzést csapatánál.

Csökken az üzemanyagok ára

Olcsóbb lesz a fűnyírás.

Egy csoport blokkolja a forgalmat az Erzsébet-hídon

Rendőrök intézkednek a helyszínen.