Illusztráció / fotó: MTI

Nem fogadják el a dolgozók az Audi bérajánlatát

Nagy Donát
2020. február 11. kedd, 18:34
Csütörtökön találkoznak újra a felek.

Korábban már megírtuk, hogy nincsenek közel a győri Audi dolgozóinak és a munkáltatónak az álláspontjai a béreket illetően.

 

A munkáltatói oldal első javaslata csütörtök délután lett nyilvános.

 

  • A szakszervezet két évre állapodna meg, 2020. április 1-től 12 százalékos, de minimum 60 000 Ft-os alapbéremelést; 2021. április 1-től 11 százalékos, de minimum 65 000 Ft-os alapbéremelést kérnek.
  • A cég ajánlata ezzel szemben négy évre szólt, minden évben 32 ezer forinttal nőne az alapbér. Ezen felül megjelenik a javaslatban egy évente 80 ezer forintos keret, amit a dolgozók egészségügyi szolgáltatások felhasználására fordíthatnának.

 

Audi Hungária Független Szakszervezet mai Facebook posztjában az egyeztetések folytatásáról ír.

 

Mint azt említik, a február 10-i Bizalmi értekezlet értékelte a munkáltató ajánlatát, és a munkatársi visszajelzéseket is figyelembe véve azt a döntést hozta, hogy azt nem fogadja el.

 

Audi Hungária Független Szakszervezet

Kedves Tagjaink! A munkáltatótól kapott táblázatban - amelyet módos... ítás nélkül tettünk közzé - sajnálatos módon elírás történt! Az "alapbér egységesen" sorban 32000 Ft / hó jelent meg helytelenül, a helyes bruttó 32000 Ft évenkénti alapbéremelés! A javított dokumentumot mellékeltük!

 

A két fél a tárgyalás lezárásakor újra megerősítette azt a közös akaratot, hogy a munkahelyek biztonsága és a foglalkoztatás biztosítása kiemelten fontos mindenki számára, ezért továbbra is egyeztetni fognak.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás